خانواده

نحوه فریز کردن سبزی قورمه بدون تغییر رنگ و طعم

با رعایت چند نکته ساده، می‌توانید سبزی قورمه را به‌درستی فریز کنید بدون اینکه رنگ، عطر یا طعم بی‌نظیرش از بین برود.

فریز کردن سبزی قورمه یکی از بهترین راه‌ها برای داشتن یک قورمه‌سبزی جاافتاده و خوش‌عطر در تمام طول سال است. فریز کردن سبزی قورمه اگر به روش اصولی انجام شود، نه تنها رنگ و طعم آن حفظ می‌شود، بلکه عطر دل‌انگیز خورش شما هم درست مثل روز اول باقی می‌ماند. در این مطلب از تلنگر به شما یاد می‌دهیم چطور سبزی قورمه را مرحله‌به‌مرحله بشویید، خرد کنید، تفت دهید و به‌درستی فریز کنید تا در روزهای شلوغ، تنها با بیرون آوردن یک بسته سبزی آماده، قورمه‌سبزی مجلسی خود را در کمترین زمان بپزید!

سبزی قورمه را چگونه فریز کنیم؟

سبزی قورمه

1. تهیه سبزی تازه و مرغوب

اولین موضوعی که در فریز کردن سبزی قورمه باید به آن توجه داشته باشید تازه بودن و مرغوب بودن سبزیجاتی است که از آن استفاده می‌کنید.

سعی کنید برای فریز کردن سبزی قورمه از سبزیجات بسیار تازه استفاده کنید.

سبزی‌ها را با دقت تمیز و پاک کنید تمامی ساقه‌های ضخیم، برگ‌های زرد و له شده را از آنها جدا کنید.

دقت داشته باشید که علف‌های هرز اگر مابین سبزی است از سبزی جدا شود.

سبزیجاتی که بلند هستند را با کمک چاقو یا قیچی به ابعاد کوچکتری تقسیم کنید تا شستشوی آنها راحت‌تر شود.

2. شستن صحیح و اصولی سبزی

سبزیجات را درون ظرفی با ابعاد مناسب بریزید به شکلی که سبزیجات در آب غوطه‌ور شوند.

حال به قدری آب سرد روی آن بریزید تا آب روی سبزی‌ها را بپوشاند و مقداری زمان دهید تا سبزی‌ها در آب بمانند.

برای ضدعفونی کردن بهتر سبزیجات می‌توانید از 1-2 قاشق سرکه سفید کمک بگیرید و در آب بریزید تا به خوبی آلودگی‌های سبزی از بین رود. چندین بار آب ظرف را خالی کنید و مجدد سبزیجات را در آب تازه بخیسانید.

توجه داشته باشید زمانی که سبزی ها در آب هستند زیاد آن ها را چنگ نزنید زیرا این کار باعث له شدن و پلاسیدگی سبزیجات می‌شود.

حتما به این موضوع دقت کنید که اگر سبزیجات مدت زمان زیادی در آب بمانند له می‌شوند.

دمای آب نیز بر کیفیت سبزی تاثیر زیادی می‌گذارد، حتما از آب سرد برای شست و شو استفاده کنید.

سبزی در اثر مجاورت با آب ولرم یا گرم تازگی و طراوت خود را از دست می‌دهد.

پس از شست‌وشوی ، سبزی‌ها را درون آبکش بریزید و به آن زمان دهید تا آب اضافیشان گرفته شود.

3. خشک کردن سبزی

در سومین مرحله سبزیجات شسته شده‌ای را که در آبکش ریختید و آب اضافی آنها گرفته شده است را روی پارچه نخی تمیزی پهن کنید.

هر از چند دقیقه آنها را زیر و رو کنید تا آب اضافی آن‌ها به کمک پارچه گرفته شود و سبزی‌هایتان کاملا خشک شوند.

4. خرد کردن سبزی

در چهارمین مرحله به سراغ خرد کردن اصولی سبزی‌ها روید.

برای سرعت بخشیدن به این عمل می‌توانید از دستگاه‌های خردکن سبزیجات، میکسر یا غذاساز کمک بگیرید و سبزیجات را توسط آن خرد کنید.

اگر برای خرد کردن سبزی از چاقو کمک گرفتید توجه داشته باشید که باید سبزیجات را به قدری ریز کنید که از سبزی آش و کوکو یا سبزی پلویی ریزتر شود.

سبزی‌ها را به صورت یکسان و یک دست خرد کنید تا یک‌نواخت سرخ شوند.

5. روش سرخ کردن سبزی قورمه

سرخ کردن سبزی قورمه

برای سرخ کردن سبزیجات تابه‌ای با ابعاد مناسب نسبت به حجم سبزی‌تان تهیه کنید.

تابه را روی حرارت کم قرار داده و مقداری روغن مایع درون آن بریزید توجه باشید که به هیچ عنوان از روغن جامد استفاده نکنید.

حرارت را کم کنید و سبزی‌های خرد شده را درون روغن بریزید،و اندکی آن‌ها را با روغن ترکیب کرده و زمان دهید تا سبزی به آرامی سرخ شود.

توجه داشته باشید سرخ کردن سبزی را تا زمانی باید ادامه دهید تا رنگ سبزی تغییر کند و کمی تیره رنگ شود.

در زمان سرخ شدن سبزی را زیاد بهم نزنید.

میانگین زمان مناسب برای سرخ کردن سبزی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است به شکلی که روغن سبزی حالت تیره رنگی به خود گیرد اما این مورد کاملاً با توجه به ذائقه و سلیقه شما می‌تواند متفاوت باشد.

اگر قورمه سبزی با رنگ تیره مناسب ذائقه‌تان نیست می‌توانید زمان کمتری را به سرخ کردن آن اختصاص دهید.

برای اینکه سبزیجات خاصیت خود را از دست ندهند بهتر است آنها را کمتر سرخ کنید این موضوع که ارزش غذایی مواد خوراکی را حفظ کنید یکی از اصول مهم آشپزی است.

توجه داشته باشید در زمان سرخ کردن سبزی نباید سبزی تیره و آب آن کاملاً گرفته شود.

6. بسته بندی و فریز کردن سبزی قورمه

در ششمین مرحله سبزی‌های سرخ شده را کنار گذارید تا به خوبی خنک شوند.

حال به اندازه‌ی هر مقداری که در یک وعده غذایی استفاده دارید از آن جدا کنید و در زیپ‌کیپ یا پلاستیک فریزر بریزید.

با کمک دست سبزی را به لایه نازکی حدود نیم سانت صاف و مرتب کنید و درب کیسه را به خوبی ببندید.

هرچقدر سبزی‌ها نازک‌تر فریز شوند یخ زدایی آنها در زمان پخت راحت‌تر خواهد بود.

سبزی داغ را به هیچ عنوان در کیسه فریزر یا ظرف نریزید.

نکته: استفاده از مواد شوینده و ضدعفونی کننده میوه و سبزیجات را به شما توصیه نمی‌کنیم زیرا طی تحقیقاتی که در آمریکا روی این دسته از مواد شوینده انجام شده هر چقدر هم که شما آنها را آبکشی کنید تاثیرات مواد شیمیایی روی مواد خوراکی باقی‌میماند.

نکته: سبزیجاتی مانند تره که برگ‌های آن لایه لایه در هم پیچیده شده‌اند را با کمک دست باز کنید تا به خوبی در هنگام شست و شو تمیز شود.

با توجه به اصول و روش‌هایی که در بالا توضیح داده شد بهتر است برای چندین وعده سبزی را در فریزر نگهداری کنید به طور مثال هر ماه این کار را انجام دهید. قطعا این‌چنین خورشت‌های شما خوش عطر و طعم و تازه خواهد بود. (نگهداری سبزی در فریز به مدت 1 سال را توصیه نمی‌کنیم)

مدت زمان نگهداری سبزی قورمه در فریزر

به طور کلی، سبزی قورمه را می‌توان حدود ۳ ماه در فریزر نگهداری کرد، اما بهتر است قبل از این مدت مصرف شود تا عطر و طعم آن حفظ شود. اگر سبزیجات تازه هستند و از قبل فریز نشده‌اند، بهتر است مدت طولانی در فریزر نمانند تا کیفیت خود را از دست ندهند.

سوالات متداول

در ادامه به برخی از سوالات پر تکرار شما عزیزان پاسخ می دهیم:

ایا سبزی سرخ شده در فریزر مضر است ؟

بله، نگهداری سبزی سرخ شده در فریزر توصیه نمی‌شود و ممکن است مضر باشد. سرخ کردن سبزیجات و سپس فریز کردن آنها می‌تواند منجر به تولید مواد مضر و از دست رفتن برخی از خواص تغذیه‌ای شود.

قورمه سبزی چند روز در یخچال میماند ؟

خورشت قورمه سبزی معمولاً تا 3-4 روز در یخچال قابل نگهداری است. برای حفظ کیفیت و طعم بهتر، بهتر است آن را در ظروف دربسته و در طبقات بالای یخچال نگهداری کنید. اگر قصد دارید آن را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید، فریز کردن آن توصیه می‌شود.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x