آموزش و پرورش

نحوه گرفتن ویزای تحصیلی در کمترین زمان

پس از اینکه پذیرش خود را از یکی از دانشگاه های خارج از کشور گرفتید یکی از مراحل خروج از کشور گرفتن ویزای تحصیلی است که معمولا پروسه طولانی دارد.

به گزارش تلنگر، اولین قدم برای گرفتن ویزای تحصیلی آگاهی کامل و کسب اطلاعات صحیح و دقیق  از نحوه اخذ آن است که بتوانید در سریع ترین زمان ممکن ویزای خود را دریافت کنید .

ویزای تحصیلی چیست؟

ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی سندی است که به شما اجازه می دهد تا در یک مجموعه آموزشی در یک کشور مقصد تحصیل کنید.

این مجوز به دانشجو اجازه زندگی سفر و تردد در کشور مقصد رامی دهد بیشتر کشور ها با همین ویزا اجازه کار دانشجویی را به دانشجویان می دهند اما کار دانشجویی باید در زمانی مشخصی باشد که معمولا 20 ساعت در هفته است که به درس دانشجو لطمه نزند.

این ویزا برای افراد بالای 4 سال صادر می شود که شرط آن فقط پذیرش از یک موسسه آموزشی است. یکی از بهترین روش های مهاجرتی تحصیل در خارج از کشور است زیرا پس از دریافت مدرک تحصیلی خود میتوانید کار کنید و درهمان کشور یک زندگی ایده آل بسازید.

ویزای دانشجویی دارای قوانینی است که پس از دریافت آن باید در کشور مقصد رعایت کنید:

  • شما به جز در موارد ضروری موظف به حضور در تمامی کلاس های درسی خود هستید.
  • تنها می توانید به صورت پاره وقت در مشاغل مشخصی مشغول به کار شوید. محدودیت ساعت مشاغل پاره وقت معمولا 20 ساعت است.
  • اگر بورسیه تحصیلی دارید حداقل نمره معدل مناسبی کسب کنید.
  • شما نمیتوانید پس از انقضای ویزای تحصیلی در کشور مقصد بمانید مگر آنکه آن را به ویزای کار تبدیل کنید.
  • شما نمیتوانید با ویزای تحصیلی برای اقامت دائم اقدام کنید.

شرایط گرفتن ویزای تحصیلی

  • ارائه مدرک معتبر زبان، شرکت در آزمون‌های بین‌المللی لازم مانند GRE و IMAT و همچنین شرکت در آزمون‌های ورودی دانشگاه
  • توانایی در پرداخت هزینه‌های تحصیل و همچنین هزینه‌های مربوط به سکونت و زندگی در خارج از کشور
  • نداشتن گپ تحصیلی (به فاصله میان اتمام مقطع تحصیلی پیشین و زمانی که برای اپلای تحصیلی درخواست می‌دهید، گپ تحصیلی می‌گویند. این فاصله نباید زیاد باشد یا اگر چنین فاصله‌ای میان آخرین مقطع تحصیلی شما و هنگامی که برای اپلای اقدام می‌کنید وجود دارد، لازم است این گپ تحصیلی را با یادگیری زبان و مهارت‌های تخصصی، فعالیت اقتصادی و مواردی از این دست و مرتبط با رشته تحصیلی‌تان پر کنید)
  • ارائه امتیازهای مشخصی همچون ارائه سابقه کاری مربوط با رشته‌ تحصیلی مورد نظر

مراحل اخذ ویزای تحصیلی

نحوه گرفتن ویزای دانشجویی دارای چندین مرحله است که مراحل اخذ آن را برای شما شرح می دهم:

ویزای تحصیلی کشور های مختلف

اقدام برای برنامه تحصیلی

برای اخذ ویزای داشجویی ابتدا لازم است که برای یکی زا موسسه ها آموزشی در خارج از کشور درخواست بفرستید تا اگر مورد تایید بودید از دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر پذیرش بگیرید.

جمع آوری مدارک

برای درخواست ویزا و مراجعه به سفارت نیاز به ارائه مدارک مختلف خواهید داشت. نکته مهم هنگام جمع‌آوری مدارک این است که حتما باید آن‌ها را برای ترجمه رسمی به دارالترجمه بدهید. همچنین بیشتر سفارت ها بعلاوه مدارک ترجمه شده مهر تاییدات از وزارت خارجه و از دادگستری هم میخواهند حتما از تکمیل بودن مدارک خود اطمینان حاصل کنید. در سایت سفارت هر کشوری که قصد مهاجرت به آن را دارید، تمام مدارک مورد نیاز ذکر می‌شود.

پرداخت هزینه ویزا و تعیین وقت سفارت

در این مرحله لازم است به سایت سفارت کشور مقصد خود مراجعه کرده و برای ویزای مورد نظر خود درخواست دهید. به این منظور باید فرم درخواست یا اپلیکیشن ویزای دانشجویی را پر کرده و به همراه مدارک ذکر شده در سایت، بارگذاری کنید. پس از این مرحله نوبت به پرداخت هزینه ویزا می‌رسد. با پرداخت هزینه ویزا به صفحه‌ای منتقل می‌شوید که می‌توانید وقت مصاحبه خود را در سفارت‌خانه تعیین کنید.

شرکت در مصاحبه

در نهایت با طی کردن تمامی مراحل، باید در روز تعیین شده در مصاحبه شرکت کنید. در این مرحله پیشنهاد می‌کنیم مطمئن شوید که روز مصاحبه را فراموش نمی‌کنید چون امکان تعیین وقت تنها در صورتی ممکن است که تمامی مراحل را از ابتدا طی کنید. ضمن اینکه هزینه پرداخت ویزا قابل استرداد نیست و باید دوباره آن را بپردازید. چنانچه امکان شرکت در جلسه مصاحبه را نداشته باشید، لازم است چند روز پیش از روز مصاحبه، به وبسایت کنسولگری مراجعه کرده و وقت سفارت خود را تغییر دهید.

مدارک لازم جهت اخذ ویزای دانشجویی

فهرست مدارک موراد نیاز از یک کشور به کشور دیگر متفاوت است در اینجا مدارک عمومی که به طور معمول همه کشور ها نیاز دارند رابرای شم شرح می دهیم:

پاسپورت معتبر

اولین مدرکی که هنگام سفر و اعطای ویزا از شما درخواست می‌کنند، پاسپورت معتبر است. اعتبار پاسپورت در کشورهای مختلف ممکن است تفاوت داشته باشد. به عنوان مثال برخی از کشورها پاسپورت شما را تا انتهای ویزای تحصیلی صادر می‌کنند. نکته مهم هنگام درخواست ویزا این است که اگر گذرنامه منقضی شده داشته باشید، لازم است پاسپورت قدیمی خود را به همراه پاسپورت معتبر خود به سفارت ارائه کنید. ضمن اینکه گذرنامه شما باید حتما حداقل دو صفحه خالی جهت مهر ویزای تحصیلی داشته باشد.

ارائه مدرک پذیرش تحصیلی

هنگام ارائه مدارک، لازم است نامه پذیرش تحصیلی خود را نیز ضمیمه پرونده کنید.

ارائه مدارک شناسایی

از جمله مدارک مهمی که باید به سفارت ارائه دهید، مدارک شناسایی است. شناسنامه شما به همراه ترجمه رسمی و ۲ رونوشت (کپی) از آن هنگام ارائه به سفارت الزامی است.

ترجمه مدارک تحصیلی پیشین

علاوه‌بر مدارک شناسایی، ارائه مدارک تحصیلی پیشین مانند دیپلم، مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد (هر کدام درصورت وجود) الزامی است. مدارک تحصیلی پیشین شما باید ترجمه شوند و به همراه دیگر مدارک آن‌ها را ضمیمه پرونده کنید. زمان ترجمه مدارک تحصیلی به این نکته توجه کنید که ممکن است زبان رسمی کشور مقصد شما انگلیسی نباشد؛ بنابراین ابتدا در این‌باره اطلاعات کافی کسب کنید، سپس مدارک را به زبان موردنظر ترجمه کنید.

ارائه فرم اپلیکیشن ویزا

هنگام ارسال مدارک برای سفارت و درخواست اخذ ویزای تحصیلی، باید فرم اپلیکیشن ویزا را تکمیل کنید و به همراه دیگر مدارک برای سفارت ارسال کنید.

ارائه اثبات تمکن مالی

برای صدور ویزای تحصیلی که توانایی مالی کافی برای زندگی و تحصیل در کشور قصد را دارید. گردش حساب بانکی و ارائه سند دارایی‌هایی همچون زمین و ملک از جمله روش‌هایی هستند که برای اثبات تمکن مالی استفاده می‌شوند. راه دیگری نیز برای اثبات تمکن مالی و اخذ ویزای دانشجویی وجود دارد و آن هم این است که یکی از بستگان شما در کشور مقصد بتواند در کل مدت زمان تحصیل شما را پشتیبانی کند.

ارائه انگیزه نامه

انگیزه نامه هدف شما را در کشور مقصد نشان می دهد. در انگیزه نامه نیاز است که پیشینه تحصیلی خود را به همراه هدف و تخصص هایی که آموخته اید ذکر کنید نگارش یک انگیزه نامه قوی در اخذ ویزا بسیار موثرعمل می کند.

رزومه یا CV

در رزومه یا لازم است طی یک متن به طور خلاصه درباره نحوه زندگی خود و همچنین اطلاعات از محل زندگی و تجربیات شغلی و تحصیلی خود را در آن ذکر کنید.

ارائه مدرک زبان معتبر

ارا ئه مدرک زبان معتبر است. مدرک زبان شما بسته به کشور مقصد می تواند انگلیسی یا هر زبان رسمی دیگری باشد. مدارک معتبر برای زبان انگلیسی ممولا آیلتس یا تافل است. البته برخی از کشور ها آزمون بین المللی دولینگو را هم قبول دارندحتی سفارت ایتالیا آزمون زبان سازمان سنجش ایران که به نام تولیمو را مورد تایید قرار داده است.

هزینه اخذ ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی

هزینه اخذ ویزای دانشجویی بستگی به کشور انتخابی شما دارد و از یک کشور به کشور دیگر متفاوت است. اما به طور میانگین بین 160 تا 1600 دلار متغیر است.

انتهای مطلب/ ی.ر

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x