خانواده

طرز تهیه مربای گل محمدی + فوت‌وفن ماندگاری و خوشمزگی

مربای گل محمدی با عطر دل‌انگیز و رنگ صورتی چشم‌نوازش، شیرینی بهار را در هر قاشق به سفره صبحانه می‌آورد.

در این مطلب از تلنگر، مرحله‌به‌مرحله طرز تهیه مربای گل محمدی را به همراه نکات طلایی برای حفظ رنگ، عطر و ماندگاری آن آموزش می‌دهیم تا شما هم بتوانید شیشه‌ای پر از طعم و عطر بهار در خانه داشته باشید. مربای گل محمدی یکی از خوش‌عطرترین و اصیل‌ترین مرباهای ایرانی است که طعم شیرین آن در کنار عطر دل‌انگیز گل‌های بهاری، سفره صبحانه را رویایی می‌کند. این مربا نه تنها ظاهر زیبا و رنگ صورتی وسوسه‌انگیزی دارد، بلکه با کمی دقت و رعایت فوت‌وفن‌های خاص، می‌توانید آن را برای مدت طولانی خوش‌طعم و ماندگار نگه دارید.

مواد لازم برای تهیه مربای گل محمدی (برای یک شیشه کوچک)

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گل محمدی ۵۰۰ گرم
شکر ۱ کیلوگرم
آب ۱ لیتر
جوهر لیمو ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه مربای گل محمدی

مربای گل محمدی

  1. در اولین مرحله از طرز تهیه مربای گل محمدی ابتدا گلبرگ های گل محمدی را جدا می کنیم و داخل یک قابلمه بزرگ می ریزیم، سپس تا چند بند اگشتی روی گلبرگ ها آب می گیریم و اجازه می دهیم گرد و خاک میان گلبرگ ها ته نشین شود.
  2. در این مرحله گلبرگ ها را آبکشی می کنیم و روی یک پارچه تمیز پهن می کنیم تا رطوبت شان کشیده شود. در ادامه آب را به همراه شکر داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.
  3. در این مرحله قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید و شکر به طور کامل حل شود. حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و اجازه می دهیم شربت به خوبی بجوشد و غلیظ شود. پس از اینکه شربت کمی غلیظ شد گلبرگ ها را اضافه می کنیم.
  4. حالا با یک قاشق چوبی گلبرگ ها را زیر و رو  می کنیم تا با شهد مخلوط شوند. در ادامه حرارت زیر قابلمه را ملایمتر می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه گلبرگ ها درون شربت داغ بمانند تا به خوبی بپزند و نرم شوند.
  5. در حین پخت مربا با یک قلموی آغشته به آبلیمو اطراف قابلمه را تمیز می کنیم تا مربا شکرک نزند. زمانی که مربا به قوام رسید جوهر لیمو را به قابلمه اضافه می کنیم و مربا را به آرامی هم می زنیم تا جوهر لیمو در شربت مربا حل شود.
  6. پس از گذشت یک دقیقه از اضافه کردن جوهر لیمو مربا را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. در ادامه یک دم کنی تمیز روی قابلمه حاوی مربا قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت ۴ ساعت روی درب قابلمه بماند.
  7. قرار دادن دم کنی باعث می شود رنگ مربای گل محمدی عالی شود، اگر خوشرنگی مربا برایتان مهم است حتما این مرحله را انجام دهید. حدود ۱۲ ساعت مربا را در دمای محیط قرار دهید سپس داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه مربای گل محمدی خشک

برای تهیه مربای گل محمدی خشک، ابتدا گلبرگ‌های خشک را در آب بخیسانید تا نرم شوند. سپس شربت شکر و آب را آماده کنید و گلبرگ‌ها را به آن اضافه نمایید. بعد از چند دقیقه جوشیدن، مربا را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن، در شیشه درب‌دار نگهداری کنید.

نکات طلایی طرز تهیه مربای گل محمدی

مربای گل محمدی

  • مقداری از شهد مربا را داخل یک پیاله بریزید و در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود. اگر غلظت شهد بعد از خنک شدن مانند عسل بود یعنی مربا اماده است ولی اگر روان بود یعنی اینکه مربا باید مدت بیشتری روی حرارت بماند تا غلیظ تر شود.
  • به جای استفاده از جوهر لیمو می توانید از آب لیمو ترش هم استفاده کنید اما جوهر لیمو علاوه بر اینکه از شکرک زدن مربا جلوگیری می کند، باعث می شود که رنگ مربای گل محمدی بازتر شود و رنگ بهتری به مربا می دهد.
  • پس از ۱۲ ساعت که مربا را در فضای آشپزخانه قرار دادید اگر مربا زیر دندان حالت لاستیکی داشت یعنی مراحل پخت کامل نشده است و باید مدت بیشتری روی حرارت بماند. حتما مراحل پخت مربا را کامل کنید تا زحمت هایتان به هدر نرود.
  • برای مربا یا شربت گل محمدی حتما از گل مناطق کوهستانی استفاده کنید، گل مناطق کویری مثل کاشان را حتما باید چند بار بجوشانید تا تلخی گلیرگ ها گرفته شود. البته جوشاندن گلبرگ ها باعث می شود رنگ مربا کدر شود و می توانید از رنگ خوراکی برای زیباتر شدن مربا استفاده کنید.
  • مربای گل محمدی به دلیل وجود گل محمدی دارای عطر بسیار خوشایندی می باشد. البته اگر تمایل دارید مربای شما عطر و طعم بهتری داشته باشید توصیه می کنیم که به اندازه چند قاشق غذاخوری گلاب در پایان پخت به آن اضافه کنید تا عطر بهتری داشته باشد.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x