2 طرز تهیه سس کچاپ خانگی بهتر از نوع بازاری | خوش رنگ و طبیعی
با این دو روش ساده، سس کچاپی درست کنید که از هر برند بازاری خوشطعمتر، طبیعیتر و وسوسهانگیزتر است!

در این مطلب از تلنگر با دو روش ساده و متفاوت طرز تهیه سس کچاپ خانگی آشنا می شوید! اگر از طعم مصنوعی سسهای بازاری خسته شدهاید، وقت آن رسیده طعم واقعی گوجه فرنگی را در سس کچاپ خانگی بچشید! سسی خوشرنگ، طبیعی و بدون مواد نگهدارنده که به راحتی در خانه درست میشود و عطرش تمام آشپزخانه را پر میکند. پس در ادامه به ما همراه باشید تا با نحوه تهیه آن آشنا شویم.
مواد لازم برای تهیه سس کچاپ با گوجه فرنگی
| مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
|---|---|
| گوجه فرنگی | ۱ کیلوگرم |
| پیاز | ۱ عدد |
| سرکه سفید | یکچهارم لیوان |
| پودر سیر | یکچهارم قاشق غذاخوری |
| شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
| نشاسته ذرت | ۱ قاشق غذاخوری |
| ادویه کاری | یکچهارم قاشق چایخوری |
| روغن مایع | ۲ قاشق سوپخوری |
| نمک | ۱ قاشق مرباخوری |
| آب سرد | یکچهارم لیوان |
طرز تهیه سس کچاپ خانگی با گوجه فرنگی
- در طرز تهیه سس کچاپ خانگی با گوجه فرنگی ابتدا پیاز و گوجهها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
- پیاز را با روغن مایع در تابه تفت دهید و زمانی که پیاز سبک شد، گوجه فرنگی را اضافه کنید.
- درب تابه را بگذارید تا گوجه فرنگی آب بیندازد و بپزد و سپس آن را از روی شعله بردارید.
- در ادامه گوجه و پیاز را در میکسر بریزید تا پوره شود و سپس پوره را صاف کنید.
- پودر سیر، شکر، نمک، ادویه کاری و سرکه را به پوره بیفزایید و هم بزنید.
- در ادامه، نشاسته ذرت را در آب سرد حل کرده و با دیگر مواد سس گوجه ترکیب کنید.
- حالا مواد را روی حرارت ملایم بگذارید و به طور مداوم هم بزنید تا سس کچاپ شما به غلظت مناسب برسد.
- در نهایت سس را از روی شعله بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.
مواد لازم برای تهیه سس کچاپ با رب
| مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
|---|---|
| رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
| سرکه | یکسوم لیوان |
| شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
| پودر سیر | ۱ قاشق چایخوری |
| پودر پیاز | ۱ قاشق چایخوری |
| نشاسته ذرت | ۱ قاشق چایخوری |
| روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
| آب جوشیده | ۱ لیوان |
| نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه سس کچاپ خانگی ساده با رب
- در اولین مرحله از طرز تهیه سس کچاپ خانگی، یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آب را به همراه نشاسته، پودر سیر و پودر پیاز داخل قابلمه بریزید. با یک قاشق آب را به خوبی هم بزنید تا ادویهها حل شوند.
- قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا آب به جوش آید و سپس سرکه، شکر و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. حالا محتویات داخل قابلمه را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.
- در این مرحله از طرز تهیه سس قرمز خانگی ، زمانی که رنگ رب باز شد، باید روغن مایع، نمک و فلفل را اضافه کنید. حالا در کنار گاز بمانید و سس را به طور مداوم هم بزنید تا ته نگیرد.
- هم زدن سس را تا جایی ادامه دهید که به غلظت مناسب برسد و سپس آن را از روی حرارت بردارید. زمانی که سس کچاپ خانگی شما خنک شد، آن را داخل ظرف مناسب بریزید و در کنار غذای خود سرو کنید.
نکات طلایی طرز تهیه سس کچاپ
- برای نگهداری از سس کچاپ، آن را داخل ظرف دربدار بریزید و در یخچال بگذارید تا ۱ هفته سالم بماند.
- سس کچاپ خانگی، بر خلاف سسهای بازاری، فاقد مواد نگهدارنده است؛ پس هر بار مقدار کمی از آن را درست کنید تا خراب نشود.
- در روش درست کردن سس گوجه ، باید از گوجههای کاملا رسیده و باکیفیت استفاده کنید.
- شما میتوانید مطابق سلیقه خود، مقدار تندی سس را تغییر دهید یا از ادویههای مختلف مانند پودر پاپریکا هم استفاده کنید.
- در طرز تهیه سس کچاپ خانگی به غلظت سس دقت کنید تا بیش از حد غلیظ نشود.
سوالات متداول
در ادامه به برخی از سوالات پر تکرار شما عزیزان پاسخ می دهیم:
ادویههای مورد استفاده در طرز تهیه سس کچاپ چیست؟
برای درست کردن سس کچاپ خانگی از ادویههایی مانند پودر سیر، پودر پیاز، فلفل سیاه و ادویه کاری استفاده میشود. البته شما میتوانید مطابق سلیقه خود از ادویههای دیگر مانند فلفل قرمز و پودر پاپریکا هم استفاده کنید.
چرا سس کچاپ خانگی ماندگاری کمتری دارد؟
شما در خانه برای درست کردن سس کچاپ از مواد نگهدارنده استفاده نمیکنید و به همین دلیل ماندگاری سس کاهش مییابد. حداکثر زمان ماندگاری سس کچاپ خانگی در یخچال ۱ هفته است و باید آن را در ظرف دربدار نگهداری کنید.
چگونه سس کچاپ خانگی را به غلظت مناسب برسانیم؟
اگر در زمان حرارت دادن سس روی شعله منتظر بمانید، سس کچاپ به غلظت مناسب میرسد. با این وجود، کمتر کردن مقدار آب یا افزودن مقداری آرد و نشاسته نیز باعث میشود تا سس شما سریعتر به غلظت مناسب برسد.











