دستور پخت شعله زرد نذری خوشمزه + نکات تکمیلی
شعله زرد یکی از غذا های سنتی و قدیمی ایرانی است که بیشتر در ماه محرم به عنوان نذری پخته می شود.
به گزارش تلنگر؛ شعله زرد نذری را بیشتر در مناسبات دینی می پزند. ولی به عنوان یک دسر هم شناخته می شود و پایه این دسر با برنج درست می شود.
طرز تهیه شعله زرد نذری
در ادامه طرز تهیه یک شعله زرد خوشمزه را به شما آموزش می دهیم:
مرحله ۱
برای تهیه شله زرد نذری ابتدا برنج را پاک می کنیم و برنج را خیس می کنیم و چند بار برنج را می شوریم.
مرحله ۲
این کار را چندین بار تکرار می کنیم تا جایی که آب برنج زلال شود و آب برنج را کامل خالی می کنیم و یک لیوان گلاب و یک لیوان آب روی برنج ها می ریزیم و کاسه را کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیق برنج خیس بخورد.
مرحله ۳
بادام ها را داخل کاسه آب می ریزیم و می گذاریم تا خوب خیس بخورند و راحت پوست قهوه ای رنگ آن ها جدا می شود. پس از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب در قابلمه ای که برای پخت شله زرد تدارک دیده ایم ۸ لیوان آب می ریزیم.
مرحله۴
سپس قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه می ریزیم تا مجددا آب به جوش بیاید. اگر روی آب کف ایجاد شد آن را با قاشق ور دارید و حرارت را کم کنید تا برنج بپزد.
مرحله ۵
سپس کمی از برنج را تست می کنیم اگر نرم شده بود اول زعفران را اضافه میکنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا شعله زرد رنگ بگیرد. در ادامه شکر را اضافه کرده و مدام هم میزنیم تا ته نگیرد.
مرحله ۶
حالا بادام ها را پوست گرفته و خلال می کنیم تا به صورت خلالی شوند و کمی ان را برای تزئین کنار می گذاریم و باقی آن را درون شعله زرد می ریزیم همچنین کمی نمک هم اضافه می کنیم
مرحله ۷
حالا شعله زرد را ب قدری هم می زنیم تا به غلظت مطلوب برسد. وقتی غلظت آن به حد دلخواه رسید کمی از آن را داخل کاسه می ریزیم و می گذاریم خنک شودسپس آن را مزه می کنیم که ببینیم طعم دلخواهمان رسیده یا نه.
مرحله ۸
اگر غلظت آن خوب بود کره را به شعله زرد اضافه میکنیم و بعد از ۵ دقیقه زیر شعله زرد را خاموش میکنیم. اگر هنوز دسر نذری شما شل بود اجازه بدهید تا بیشتر بپزد.
مرحله۹
این را هم در نظر بگیرید شعله زرد پس از سرد شدن سفت می شود. در پایان شعله زرد را در ظرف دلخواه بریزید و آن را دارچین و زرد چوبه تزئین کنید.
نکات تکمیلی شعله زرد نذری
زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳ ساعت میباشد .
شله زرد را می توانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
انتهای مطلب/ ی.ر
خوشمزه مث شعله زررررذ