محیط زیست

راهنمایی کامل برای نگهداری گیاه سانسوریا + معرفی انواع آن

گیاه سانسوریا از خانواده مارچوبه سانان و ساکولنت ها است. به دلیل نگهداری آسان و زیبایی منحصر به فرد خود و نگهداری آسان، جایگاه ویژه ای در خانه ها دارد.

به گزارش تلنگر؛ گیاه سانسوریا دارای بیش از۷۰ نوع گونه های متنوع است. این گیاه در زبان فارسی به گیاه مادر شوهر هم معروف است. این گیاه دارای ساقه های زیر زمینی می باشد که برگ ها به صورت مستقیم رشد می کند.

روش نگهداری از سانسوریا

به طور کلی خانواده گیاه سانسوریا جز گیاهان کم توقع است و هر شخصی می تواند به راحتی آن را در خاه نگهداری کند.اما باید نکاتی را نیز رعایت کنید.

شرایط نگهداری گل سانسوریا

نور مناسب

سانسوریا جزو گیاهانی می باشد که در نور کم حتی با نور لامپ هم رشد می کند.

همچنین با اینکه این گیاه بومی مناطق آفتابی است در جایی که نور غیر مستقیم آفتاب وجود دارد به خوبی رشد می کند و باید در قسمت جنوبی خانه قرار دهید تا نور متوسطی را دریافت کند. چنانچه نور مستقیم به برگ هایش برخورد کند بی حال و خمیده می شود. همچنین مراقب باشید گیاه در معرض نور آفتاب قرار نگیرد زیرا که نسبت به وزش باد حساس است.

آب مناسب

سانسوریا جزو گیاهانی است که به کم آبی مقاوم است. و آب زیاد موجب خشک شدن گیاه می شود. میزان آبیاری سانسوریا رابطه مستقیمی با دمای میحط و همچنین رطوبت رابطه مستقیمی دارد.

زمانی که دو سانتی متر از عمق رویه خاک خشک شد پس نیاز به آب دارد. اگر سانسوریا در شرایط متعادلی باشد ۱۴ روز یک بار در فصل خنک  سال و هر ۱۰ روز یک بار در فصل گرم سال گیاه را آبیاری کنید.

دما مناسب

این گیاه با توجه به زیستگاه اصلی خود هوای گرم را ترجیح می دهد و جز گیاهان مقاوم به گرما است. به این نکته باید توجه کنید گرمای زیاد باعث و یا سرمای زاید باعث آسیب زدن به گیاه می شود.

رطوبت مناسب

به طور کلی گیاه سانسوریا به رطوبت زیادی احتیاج ندارد و جز گیاهانی است که به خشکی علاقه دارند .

کود مناسب

گیاهان هم مانند موجودات زنده دیگر نیاز به غذا دارند. سانسوریا هم می خواهید رشد سریع و خوب داشته باشد. کود عمومی گیاهان آپارتمانی و کود های مخصوص خود گیاه سانسوریا را استفاده کنید.

برای گیاه سانسوریا از کود حیوانی استفادهد نکنید زیرا که باعث خشک شدن گیاه می شود. همچنین بعد از ۶ ماه مواتد مغذی خاک ا بین می رود پس هر ۶ ماه باید رویه خاک گیاه را عوض کنید و هر یکسال یکبار به تعویض کلی خاک بپردازید.

خاک مناسب

خاک سانسوریا بای خاک سنگینی باشد که ترکیبی از شن، ماسه، رس و مواد آلی را در خود داشته باشد از طرفی سانسوریا خاکی خاصیت اسدی آن بین ۴ الی ۷ باشد را بسیار دوست دارد.

گلدان مناسب

اگر به کشور های شرق اسیا بروید این گیاه را در باغچه و گلدان می کارند. گلدان هایی که عمق کمی دارند و به خوبی گیاه در آن کیپ می شود گزینه خوبی است.

گلدان مناسب

از انتخاب گلدان های بزرگ و یا گلدان های آهکی جدا خودداری کنید زیرا که گل ها گلدان های کوچک را ترجیح می دهند. اگر دوست دارید که گیاه سانسوریا را در گلدان های لوکس و بزرگ بکارید بهترین کار این است که آن را از قبل در یک گلدان پلاستیکی کوچک قرار دهید و سپس آن را داخل گلدان بزرگ بگذارید.

گلدهی گیاه سانسوریا

اگر اطراف سانسوریا یک شاخه گیاه رشد کرد یعنی اینکه گل شما در وضعیت ایده آلی قرار دارد. اما برای رشد بهتر گیاه، شاخه ای که جدید می روید را بپچینید زیرا فقط خاصیت بذر پاشی دارد. زمان رویش گل سانسوریا پاییز است.

انواع گیاه سانسوریا

سانسوریا دارای بیش از ۷۰ نوع گیاه می باشد. در ادامه به انواع آن اشاره می کنیم:

سانسوریا

سانسوریا بورمانیکا

برگ ها به رنگ سبز چمنی با نوار های روشن میباشد. اطراف برگ های این گیاه به رنگ سبز بوده و با بالا رفتن سن میتواند به رنگ سفید تبدیل گردد. گل این گیاه به صورت خوشه ای میباشد و اندازه این گل، به ۶۰ الی ۷۰ سانتی متر در فصل بهار نیز میرسد و رنگ آن سبز است.

سانسوریا باکولاریس

رنگ برگ های این گونه مایل به سبز تیره با خطوط عرضی به رنگ روشن میباشد، اگر به نوک برگ های این گونه دست بزنید نرمی خاصی را احساس میکنید . زمان رویش گل های بنفش رنگ این گیاه در فصل بهار میباشد اگر قصد نگهداری این گیاه را دارید بهتر است بدانید که جای گرم و روشن را ترجیح میدهد.

این گیاه مانند گیاهان دیگر سانسوریا دارای مقاوم زیادی نیست اما در سال اولیه می توانید در فضای باز نیز آن را بکارید.

سانسوریا کانسینا

برگ های عمودی و نیزه ای که از یک ریزوم رشد نموده، این گیاه، بومی آفریقای جنوب است و طول شاخه های آن بین ۱۵ الی ۲۵ سانتی متر است. این گیاه با رنگ سبز و خطوط عرضی سبز کم رنگ خود نمایی میکند . سطح برگ های این گونه صاف و لبه ها نرم است، اندازه گل های این گونه بین ۱۵ الی ۳۰ سانتی متر است و به شکل سنبلی میباشد.

سانسوریا فانسیسی

برگ های اینگونه بین سبز روشن تا سبز تیره متغیر است و شاخه ها ، مخروطی شکل و نیزه ای میباشد و این گیاه بومی کنیا است و ارتفاع آن به ۳۰ سانتی متر نیز میرسد. این گونه نور مستقیم خورشید را تحمل میکند و با کم آبی طولانی مدت سازگار است. دقت کنید به هیچ عنوان خاک غرق در آب نشود و دمای محیط گرم بماند. بهتر است به طور مرتب کود دهی انجام گیرد و بهترین کود نیز کود مخصوص کاکتوس میباشد.

سانسوریا سیلندریکا

این گونه به نور زیاد و کمی مستقیم نیاز دارد و همچنین در تابستان نیز میتوانید در فضای باز قرار دهید، این گونه عاشق آبیاری منظم است و رطوبت دوست میباشد و دمای هوا باید حدود ۲۰ درجه باشد همچنین توصیه میشود با کود های کاکتوس محلول در آب به طور مرتب آبیاری شود

سانسوریا سامورایی

موقعیت رشد این گیاه در کشور موزامبیک میباشد، برگ ها به صورت عمودی رشد میکند، طول هر شاخه نیز تا ۶۰ سانتی متر میرسد و رنگ برگ ها نیز به سبز مایل به آبی میرود، گل های اینگونه سبز روشن است و طول آنها بین ۳۰ الی ۴۰ سانتی متر میباشد. این گیاه در مکان آفتابی رشد خوبی دارد ولی در سایه نیز دوام می آورد.

سانسوریا سنگاسیکا

شکل این گونه، نیزه ای شکل است که به طرفین خم میشود. رنگ گیاه سبز تیره است و نوار های باریک عرضی به سختی قابل مشاهده است قرار دارد. طول هر برگ تا ۷۰ سانتی متر نیز میرسد، گل های سفید در بهار ظاهر میشود و در آن طیفی از رنگ بنفش را مشاهده میکنید. این نوع گل ها در بهار می روید و دمای ۲۰ سانتی گراد را ترجیح میدهد و خاک نفوذ پذیر و سبک را ترجیح میدهد .

سانسوریا رافیلی

ضخامت برگ های این گونه ۵ سانتی متر است و به صورت قائم رشد میکند. روی برگ ها لکه هایی از رنگ زرد، یا نوار هایی به همین رنگ را مشاهده میکنید .

سانسوریا پاروا

این گونه به طور معمول در کنیا، روآندا رشد میکند، برگ ها نیز سبز تیره با خطوط عرضی روشن میباشد این نوع از سانسوریا، آفتاب مستقیم را دوست دارد، همچنین باید دقت کنید که کم آبیاری کنید.

فواید گیاه سانسوریا

فواید گیاه سانسوریا

  • طراحی دکوراسیون
  • تبدیل دی اکسید کربن به اکسیژن
  • تصفیه کردن هوا
  • از بین برنده بوی بد محیط
  • مناسب کلاس های آموزش پرورش گیاهان

 

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x