خانواده

طرز تهیه آش آلو اردبیلی مجلسی به روش سنتی

آش آلو یکی از انواع آش های خوشمزه و سنتی ایران است که اصالت آن به اردبیل برمیگردد. طرز تهیه آش آلو اردبیلی با مواد بسیار متنوعی انجام می‌شود، برای مشاهده آموزش این آش سنتی خوشمزه در ادامه با تلنگر همراه باشید.

به گزارش تلنگر؛ آش آلو یکی از آش های سنتی ایرانی می باشد که همان طور که از نامش پیداست از آلو بخارا یا آلو های مختلف تهیه می شود و طعم و مزه ملسی دارد. این آش خوشمزه در تبریز و استان های اردبیل، زنجان و اکثر نقاط ایران تهیه می شود؛ اما بیشتر به طرز تهیه آش آلو اردبیلی معروف است. در ادامه طرز تهیه آش آلو به روش سنتی و ساده بدون گوشت را به شما آموزش می دهیم.

مواد مورد نیاز طرز تهیه آش آلو اردبیلی برای ۴ تا ۶ نفر

آش آلو اردبیلی

آلو زرد ترش ۲ کیلوگرم
لوبیا قرمز ½ پیمانه
لوبیا چیتی ½ پیمانه
برنج ½ پیمانه
بلغور گندم ½ پیمانه
پیاز ۲ عدد بزرگ
سبزی آش ۵۰۰ گرم
آلوی درسته ۱۲ عدد
مغز گردو ½ پیمانه
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه آش آلو اردبیلی

مواد تهیه آش آلو اردبیلی مجلسی سنتی

مرحله اول

برای طرز تهیه آش آلو اردبیلی خوشمزه ابتدا آلو زرد ترش را به همراه یک فنجان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به خوبی بجوشد و آلوها به طور کامل بپزند. پس از اینکه آلوها پختند باید آن‌ها را صاف کنیم.

مرحله دوم

برای این منظور آلوها پخته شده را داخل صافی می ریزیم تا عصاره آن جدا شود؛ سپس کنار می گذاریم. در ادامه لوبیا قرمز، لوبیا چیتی را که از قبل خیسانده ایم به همراه ۴ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله سوم

پس از گذشت ۴۵ دقیقه عدس را به همراه برنج و بلغور گندم که از قبل خیسانده ایم به قابلمه حاوی لوبیا اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با هم بپزند. در ادامه پیازها را به صورت خلالی خرد می کنیم و با کمی روغن در یک قابلمه بزرگ تفت می دهیم.

مرحله چهارم

پس از اینکه پیازها طلایی شدند، مقداری زردچوبه به آن اضافه می کنیم و چند دقیقه با هم تفت می دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند، سپس حبوباب را که تقریبا پخته اند به پیاز تفت داده شده اضافه می کنیم و در صورت نیاز نیز کمی آب جوش اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

پس از اینکه برنج و بلغور گندم به خوبی لعاب دادند، آب آلو صاف شده را به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه سبزی آش را خرد کنید و به قابلمه اضافه می کنیم. حالا اجازه می دهیم آش با حرارت ملایم بپزد.

مرحله ششم

در یک ساعت پایانی پخت آش، مغز گردوی خرد شده را به همراه آلوی درسته و مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا گردوها روغن بیندازند و به خوبی بپزند. در پایان آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کرده و سرو می کنیم.

فوت و فن طرز تهیه آش آلو اردبیلی

  • از هر نوع آلویی که باب میلتان است شما می‌توانید در تهیه آش آلو اردبیلی استفاده کنید.
  • می توانید به جای آلو، از گوجه سبز و یا آلوچه خشک به دلخواه استفاده کنید.
  • مقدار ریختن آلو بستگی به ذائقه شما دارد.
  • در رسپی اصلی این آش رب ندارد ولی به دلخواه می توانید ۱ قاشق غذا خوری همراه با پیاز تفت دهید.
  • به دلخواه می توانید مقداری سبزی آش متفرقه نیز به آش آلو اضافه کنید.
  • در برخی مناطق در ایران به این آش سرکه می زنند.

پایان مطلب/س.آ

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x