طرز تهیه آش ماست تبریزی، یک آش اصیل و خوشمزه
آش ماست، از جمله غذاهایی است که در این تاریخچه بسیار طولانی دارد. این آش در ایران و شهرهای مختلف پخته می شود. در این مقاله طرز تهیه آش ماست تبریزی را به شما آموزش خواهیم داد.
به گزارش تلنگر؛ آش ماست، ابیتدا در تبریز بوده که بعد از آن به شهرهای مختلف پخش شد. و هر شهری کمی تغییر در این آش ایجاد کرد. عاشقان آش امکان ندارد که این غذا را بخورند و دوست نداشته باشند. معمولا خانم های کدبانو علاقه زیادی به پخت آش دارند که این آش ماست تبریزی از جمله غذاهای معروف و اصیل ایرانی است.
تاریخچه آش ماست تبریزی
مواد اصلی آش ماست تبریزی را ماست، سبزی،(گشنیز،جعفری و اسفناج) تشکیل می دهد. آش ماست در ایران به ویژه مناطق کرد نشین همیشه بوده و است. معمولا در شهرهای دیگر به آن تخم مرغ هم می زنند و با لوبیا سفید پخته می شود. مردم تبریز و اردبیل که از ابتدا و بیش تر از همه می پزند.
مواد لازم برای تهیه آش ماست تبریزی
- گوشت گردن بدون استخوان
- ۶۰۰ گرم
- برنج
- ۵۰۰ گرم
- لپه
- نصف پیمانه
- ماست ترش
- ۱ کیلو
- شوید و ترخون
- ۵۰۰ گرم
- پیاز
- ۱ عدد متوسط
- پیاز داغ
- ۶ قاشق سوپخوری
- نمک
- به مقدار کافی
طرز تهیه و مراحل پخت آش ماست تبریزی
ابتدا لپه را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و تا سطح روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم شب تاصبح به مدت تقریبا ۶ ساعت خیس بخورد و چندین مرتبه در این مدت آب آن را تعویض می کنیم تا نفخ لپه ها از بین برود.
مرحله دوم
ماست را از یخچال بیرون می آوریم و ۱ قاشق غذاخوری نمک به کل ۱ کیلو ماست اضافه می کنیم و دوباره ماست را داخل یخچال می گذاریم.پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و نصف می کنیم و همراه با گوشت گردن داخل قابلمه ای قرار می دهیم.
مرحله سوم
در این مرحله باید ادویه ها، نمک، فلفل را به آن اضافه می کنیم . سپس قابله را بر روی اجاق گاز می زاریم و ۸ لیوان آب روی گوشت می ریزیم. در ابتدا حرارت را بالا می بریم تا آب کاملا بجوشد. سپس به از جوش آمدن آب آن را کم می کنیم تا با حرارت کم گوشت مغز پخت شود.
مرحله چهارم
(تقریبا باید ۶ لیوان از آب گوشت ،زمان پخت کامل گوشت باقی مانده باشد) پس از اینکه گوشت پخت آب آن را داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و قابلمه را مجددا روی حرارت می گذاریم تا گوشت کاملا خشک شود و بعد شعله را خاموش می کنیم و صبر می کنیم تا گوشت سرد شود.
مرحله پنجم
لپه خیس خورده را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و داخل قابلمه ای می ریزیم و روی شعله قرار می دهیم و آب گوشت را به آن اضافه می کنیم و همین طور کمی فلفل و نمک نیز اضافه می کنیم و ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا لپه ها بپزند.
مرحله ششم
سبزی ها را در این مرحله پاک کرده و سپس خورد می کنیم . و بعد از آبکشی که کاملا آب آن را خارج شد، شروع به خورد کردن به صورت متوسط می کنیم و یا خورد کن اگر دارید بهتر است از آن استفاده کنید تا به صورت یکدست خورد کند.
مرحله هفتم
زمانیکه لپه ها کمی گیر داشتند برنج را می شوییم و آب آن را خالی می کنیم و به لپه اضافه می کنیم و بلافاصله کمی نمک و سبزی خرد شده را نیز اضافه می کنیم و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه می دهیم تا لپه ها و سبزی نیز کاملا پخته شوند.
مرحله هشتم
د راین مرحله باید ماست را به دمای محیط برسانید. برای این کار شما آن را بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد و به آش اضافه می کنیم. .گوشت پخته و سرد شده را با گوشتکوب برقی یا دستی خوب له می کنیم و زمانیکه سبزی و لپه کاملا پخته شدند به آش اضافه می کنیم
حالا آش را هر ۵ دقیقه یکبار هم می زنیم تا هم ته نگیرد و هم اینکه زمانیکه به قوام مطلوب رسید آن را از روی حرارت بر داریم. پس از اینکه آش جاافتاد و مواد منسجم بودن و به غلظت مطلوبمان رسید حرارت را خاموش می کنیم.
انتهای مطلب/آ.ع