خانواده
طرز تهیه دسر کازان دیبی ترکی؛ با طعمی لطیف و کاراملی
کازان دیبی دسر اصیل ترکی با لایهای کاراملی و بافتی لطیف است که هر لقمهاش طعم شیرینی و ظرافت استانبول را به یاد میآورد.

در این مطلب از تلنگر؛ طرز تهیه دسر کازان دیبی را یاد میگیرید. با همان لطافت، عطر و طعمی که در قهوهخانهها و شیرینیفروشیهای استانبول سرو میشود. اگر اهل دسرهای خاص و لطیف هستید، بدون شک کازان دیبی (Kazandibi) شما را شگفتزده میکند! این دسر خوشعطر و محبوب ترکی، در واقع نوعی پودینگ شیر کاراملی است که بافتی نرم، طعمی دلنشین و عطری وسوسهانگیز دارد. نام آن در زبان ترکی به معنی «تهدیگ دیگ» است، چون لایهی کاراملی زیر آن هنگام سرو، حالت طلایی و سوختهی خوشرنگی دارد که همه را عاشق خودش میکند.
مواد لازم برای تهیه دسر کازان دیبی
| مواد لازم | مقدار |
| آرد سفید قنادی | 1 قاشق غذا خوری سرپر |
| نشاسته ذرت | 1 قاشق غذا خوری سرپر |
| آرد برنج | 2 قاشق غذا خوری |
| شکر برای کف تابه | 2 قاشق غذا خوری |
| شکر | 3/4 لیوان |
| کره | 40 گرم |
| شیر | 1 و نیم لیتر |
| پودر پسته یا پرک بادام | برای تزئین |
| پودر دارچین | برای تزئین |
طرز تهیه دسر کازان دیبی
- یک لیوان شیر را داخل یک ظرف بریزید، آرد سفید، آرد برنج و نشاسته ذرت را الک و به شیر اضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا مواد داخل شیر به خوبی حل شوند.
- بقیه شیر را داخل یک قابلمه بریزید و مخلوط مواد آردی را از صافی رد و به شیر اضافه کنید تا داخل شیر گلوله نشود، بعد قابلمه را روی حرارت قرار دهید. در ادامه شکر را به مواد اضافه و به دلخواه مقداری وانیل داخل مواد بریزید و با همزن دستی مواد را مدام هم بزنید تا کم کم غلیظ شود.
- کف یک ماهیتابه نچسب را کامل کره بمالید و حدود دو قاشق غذا خوری شکر روی کره بریزید و تابه را تکان دهید تا شکر به طور یکنواخت در همه جای تابه پخش شود.
- تا مواد از داغی نیفتاده به تابه منتقل کنید و روی کره و شکر بریزید، بعد تابه را روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید. حرارت باید به طور یکسان به همه جای تابه برسد و کف دسر خوب و یکدست سرخ شود.
- حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه زمان نیاز است تا دسر ته دیگ ببندد. زمانی که دسر از اطراف طلایی شد حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس دسر را رول کنید یا به صورت دلخواه برش بزنید و به دلخواه با پودر پسته، گردو خرد شده یا پودر دارچین تزئین و سرو کنید.
نکات طلایی طرز تهیه دسر کازان دیبی
- برای ته دیگی شدن کازان دیبی حتما از شعله پخش کن استفاده کنید و حرارت پایین باشد.
- ریختن شکر کف ماهیتابه باعث ترد شدن ته دیگ می شود.
- دسر را روی حرارت باید مدام هم بزنید و اصلا هم زدن را قطع نکنید چون دسر ته می گیرد و کیفیت لازم را نخواهد داشت.
- حرارت بالا باعث می شود شکر بسوزد و طعم دسر تلخ شود.











