خانواده

طرز تهیه دسر کازان دیبی ترکی؛ با طعمی لطیف و کاراملی

کازان دیبی دسر اصیل ترکی با لایه‌ای کاراملی و بافتی لطیف است که هر لقمه‌اش طعم شیرینی و ظرافت استانبول را به یاد می‌آورد.

در این مطلب از تلنگر؛ طرز تهیه دسر کازان دیبی را یاد می‌گیرید. با همان لطافت، عطر و طعمی که در قهوه‌خانه‌ها و شیرینی‌فروشی‌های استانبول سرو می‌شود. اگر اهل دسرهای خاص و لطیف هستید، بدون شک کازان دیبی (Kazandibi) شما را شگفت‌زده می‌کند! این دسر خوش‌عطر و محبوب ترکی، در واقع نوعی پودینگ شیر کاراملی است که بافتی نرم، طعمی دل‌نشین و عطری وسوسه‌انگیز دارد. نام آن در زبان ترکی به معنی «ته‌دیگ دیگ» است، چون لایه‌ی کاراملی زیر آن هنگام سرو، حالت طلایی و سوخته‌ی خوش‌رنگی دارد که همه را عاشق خودش می‌کند.

مواد لازم برای تهیه دسر کازان دیبی

مواد لازم مقدار
آرد سفید قنادی 1 قاشق غذا خوری سرپر
نشاسته ذرت 1 قاشق غذا خوری سرپر
آرد برنج 2 قاشق غذا خوری
شکر برای کف تابه 2 قاشق غذا خوری
شکر 3/4 لیوان
کره 40 گرم
شیر 1 و نیم لیتر
پودر پسته یا پرک بادام برای تزئین
پودر دارچین برای تزئین

طرز تهیه دسر کازان دیبی

طرز تهیه دسر کازان دیبی

  1. یک لیوان شیر را داخل یک ظرف بریزید، آرد سفید، آرد برنج و نشاسته ذرت را الک و به شیر اضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا مواد داخل شیر به خوبی حل شوند.
  2. بقیه شیر را داخل یک قابلمه بریزید و مخلوط مواد آردی را از صافی رد و به شیر اضافه کنید تا داخل شیر گلوله نشود، بعد قابلمه را روی حرارت قرار دهید. در ادامه شکر را به مواد اضافه و به دلخواه مقداری وانیل داخل مواد بریزید و با همزن دستی مواد را مدام هم بزنید تا کم کم غلیظ شود.
  3. کف یک ماهیتابه نچسب را کامل کره بمالید و حدود دو قاشق غذا خوری شکر روی کره بریزید و تابه را تکان دهید تا شکر به طور یکنواخت در همه جای تابه پخش شود.
  4. تا مواد از داغی نیفتاده به تابه منتقل کنید و روی کره و شکر بریزید، بعد تابه را روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید. حرارت باید به طور یکسان به همه جای تابه برسد و کف دسر خوب و یکدست سرخ شود.
  5. حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه زمان نیاز است تا دسر ته دیگ ببندد. زمانی که دسر از اطراف طلایی شد حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس دسر را رول کنید یا به صورت دلخواه برش بزنید و به دلخواه با پودر پسته، گردو خرد شده یا پودر دارچین تزئین و سرو کنید.

نکات طلایی طرز تهیه دسر کازان دیبی

طرز تهیه دسر کازان دیبی

  • برای ته دیگی شدن کازان دیبی حتما از شعله پخش کن استفاده کنید و حرارت پایین باشد.
  • ریختن شکر کف ماهیتابه باعث ترد شدن ته دیگ می شود.
  • دسر را روی حرارت باید مدام هم بزنید و اصلا هم زدن را قطع نکنید چون دسر ته می گیرد و کیفیت لازم را نخواهد داشت.
  • حرارت بالا باعث می شود شکر بسوزد و طعم دسر تلخ شود.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x