طرز تهیه دسر کدو حلوایی به سبک ترکیه؛طعمی که دل هرکس را می برد
دسر کدو حلوایی ترکیهای با طعم دلنشین و عطر ادویههای گرم، یک انتخاب عالی برای روزهای سرد سال است. این دسر خوشمزه را میتوانید در 5 مرحله بهراحتی در خانه آماده کنید و از آن در کنار خانواده لذت ببرید.
به گزارش تلنگر؛ اگر به دنبال یک دسر متفاوت برای شب یلدا یا مهمانیهای پاییزی خود میگردید با ما همراه باشید تا با طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکیهای آشنا شوید و از طعم آن لذت ببرید. دسر کدو حلوایی ترکیهای (کاباک تاتلیسی) یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب در فصلهای سرد سال است که میتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. این دسر با طعم دلنشین و عطر فوقالعادهای که از دارچین و میخک به خود میگیرد، گزینهای مناسب برای مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی مخصوصا در شب یلدا است.
مواد لازم برای تهیه دسر کدو حلوایی ترکیهای
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
---|---|
کدو حلوایی | ۳۰۰ گرم |
شکر | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
چوب دارچین | ۱ تکه |
میخک | ۵ عدد |
خامه، بستنی وانیلی، مغز پسته و مغز گردو خرد شده | برای تزیین دسر |
مراحل طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکیهای
- آمادهسازی کدو حلواییابتدا کدو حلوایی را بشویید و پوست آن را جدا کنید. حتماً از کدوهای شیرین تازه استفاده کنید، زیرا کدوهای کهنه ممکن است طعم دلخواه و مطلوب شما را کاهش دهند.
سپس کدو را به صورت حلقهای یا مکعبی به ابعاد متوسط برش بزنید. توجه داشته باشید کدوها را خیلی کوچک خرد نکنید زیرا در هنگام پخت، له می شوند. این قطعات را در یک ظرف به صورت لایه لایه بچینید و روی آنها شکر بپاشید. سپس ظرف را پوشانده و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا کدوها آب بیندازند.
- پخت کدو حلوایی
پس از ۲ ساعت، ظرف کدو را از یخچال خارج کرده و به آرامی در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید به مدت ۴۰ دقیقه تا آب کدوها شروع به جوشیدن کند. در این مرحله، کدوها به همراه شکر آب میاندازند. - اضافه کردن چاشنیها
زمانی که شربت داخل قابلمه شروع به غلیظ شدن کرد، چوب دارچین و میخک را به آن اضافه کنید تا عطر و طعم این ادویهها به کدوها منتقل شود. در این مرحله مراقب باشید تا کدوها له نشوند، بنابراین از هم زدن زیاد آنها خودداری کنید. - پخت نهایی
اجازه دهید تا مایع درون قابلمه کاملاً غلیظ شود و تقریباً هیچ آبی در قابلمه باقی نماند. سپس چوب دارچین و میخک را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید کدوها کمی سرد شوند. - سرو دسر
دسر کدو حلوایی را در ظرف سرو بچینید و روی آن را با مغز پسته، مغز گردو خرد شده، پودر نارگیل، یا خامه و بستنی وانیلی تزیین کنید. میتوانید از پودر پسته و گردو برای زیبایی بیشتر استفاده کنید و دسر را به دلخواه گرم یا سرد سرو نمایید.
مواد لازم برای تهیه دسر کدو حلوایی ترکیهای با ارده
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
---|---|
کدو حلوایی | ۳۰۰ گرم |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
هل (پودر شده) | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری |
ارده | ۳ قاشق غذاخوری |
مغز گردو | ۲ قاشق غذاخوری |
مغز پسته | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۲۵ گرم |
زعفران (دمکرده غلیظ) | ۲ قاشق غذاخوری |
بستنی وانیلی | به میزان دلخواه |
طرز تهیه دسر کدو حلوایی با سس ارده
این دسر خوشمزه و مقوی ترکیهای ترکیبی از طعمهای بینظیر کدو حلوایی، ارده و مغزهاست که میتوانید به روشهای مختلفی آن را تهیه کنید، چه در قابلمه روی گاز و چه در فر.
مرحله اول: آمادهسازی کدو حلوایی
- ابتدا کدو حلوایی را به خوبی بشویید و پوست آن را بگیرید.
- کدوها را به قطعات دلخواه برش بزنید (میتوانید به شکل مکعبی یا حلقهای برش دهید).
- در قابلمهای، کره را بریزید و سپس برشهای کدو حلوایی را مرتب در کف قابلمه بچینید.
- شکر، پودر هل و پودر دارچین را روی کدوها بپاشید.
- درب قابلمه را ببندید و آن را برای ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا کدوها آب بیندازند و طعم مواد به خوردشان برود.
مرحله دوم: پخت کدو حلوایی روی گاز
- بعد از ۲ ساعت، قابلمه را از یخچال بیرون بیاورید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
- وقتی عصاره کدوها شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید کدوها به آرامی بپزند و نرم شوند.
- زمانی که کدوها کاملاً پخته شدند، حرارت را خاموش کنید.
مرحله سوم: آمادهسازی کدو در فر
- فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- در یک سینی فر، فویل آلومینیومی یا کاغذ روغنی پهن کنید و به آرامی کدوهای پختهشده را روی آن بچینید.
- زعفران دمکرده و گلاب را به آرامی روی برشهای کدو بریزید.
- سینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا کدوها طلایی و خوشرنگ شوند.
مرحله چهارم: تهیه سس ارده
- قابلمهای را که عصاره کدو حلوایی در آن باقی مانده، روی حرارت ملایم قرار دهید.
- ارده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملاً با یکدیگر ترکیب شوند.
- وقتی سس قوام پیدا کرد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شود.
مرحله پنجم: سرو دسر کدو حلوایی
- برشهای کدو حلوایی طلاییشده را با دقت در ظرف سرو بچینید.
- سس ارده را به طور یکنواخت روی کدوها بریزید.
- چند اسکوپ بستنی وانیلی روی کدوها بگذارید و در صورت تمایل از سرشیر یا خامه هم استفاده کنید.
مرحله ششم: تزئین و نهایی کردن دسر
روی بستنی و کدوها مقداری مغز گردو و پسته خرد شده بپاشید تا جلوهای زیبا و طعمی دلچسبتر به دسر ببخشد.
سخن آخر
انتهای مطلب/ ن.پ