خانواده

طرز تهیه سس انبه + نکات خوشمزه شدن سس انبه

سس انبه از جمله، خوشمزه ترین سس هایی است که در کنار غذا و فست فودهای خود می توانید، استفاده کنید.

به گزارش تلنگر؛ سس انبه، طرفدار زیادی دارد که همه دوست دارند، روی غذاهای خود از این سس بریزند و طعم فوق العاده  آن را تچربه کنند. در ادامه طرز تهیه این سس را آموزش می دهیم.

سس انبه چیست؟

سس انبه یک چاشنی خوشمزه است که از انبه های رسیده تهیه می شود که پوره شده و با مواد دیگر ترکیب می شوند تا یک سس صاف و خوشمزه ایجاد کنند.

این گیاه به خاطر رنگ زرد-نارنجی پر جنب و جوش و طعم شیرین و گرمسیری اش با اشاره ای به تند بودن شناخته شده است. سس را می توان با مواد اضافی مانند آب لیمو ، شکر و ادویه جات ترشی جات برای افزایش مشخصات طعم آن سفارشی کرد.

سس انبه جزو انواع سس بر پایه رب گوجه است. اگر فلافل بازاری جنوبی را امتحان کرده باشید حتما طعم یک سس مخصوص فلافل را هم کنار فلافل چشیده‌اید که همان سس انبه است.

مواد لازم برای تهیه سس انبه (روش اول)

پودر انبه ۳ قاشق غذاخوری (از عطاری و ادویه فروشی تهیه کنید)
نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
آب نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
سرکه ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک و فلفل قرمز به مقدار دلخواه
جعفری تازه یا خشک به مقدار دلخواه

طرز تهیه سس انبه در روش اول

سس انبه با پودر انبه

مرحله اول: ابتدا انبه را پوست گرفته و خرد می کنیم. ما باید انبه را خشک کنیم و بعد پودر کنیم.

مرحله دوم: حالا در این مرحله، رب گوجه، سرکه، نمک و فلفل قرمز را در یک شیرجوش یا قابلمه کوچک بریزید و به آن کم‌کم سرکه را اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا تبدیل به یک سس رقیق شود. این ترکیب را باید خوب هم بزنید چون در غیر این صورت پودر انبه گوله می‌شود و سس یکدست نمی‌شود.

مرحله سوم؛ این مرحله مربوط به آماده سازی نشاسته ذرت می باشد. نشاسته ذرت را با آب سرد مخلوط می کنیم. دقت کنید که این کار را به صورت مرحله ای باید انجام بدهید و آرام آرام آب را به نشاسته ذرت اضاف کرده و هم می زنیم. بعد از آنکه نشاسته در آب حل شد به سس انبه ای که در مرحله قبل آماده کردیم، اضافه می کنیم.

مرحله آخر: سپس قابلمه حاوی مایه سس انبه را روی گاز بگذارید. نشاسته حل شده را هم به آن اضافه کنید و مدام ترکیب مایه سس را هم بزنید تا روی شعله ملایم گاز چند دقیقه بجوشد و غلیظ شود. لازم نیست سس زیاد غلیظ شود چون بعد از سرد شدن هم مقداری غلیظ می‌شود.

در نهایت مقداری جعفری خشک شده یا جعفری تازه و ساطوری خرد اضافه شده را به آن اضافه کنید. سس انبه جنوبی به همین راحتی حاضر است. صبر کنید سس کمی سرد شود بعد آن را سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه سس انبه تند (روش دوم)

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
پودر انبه ۱ قاشق غذاخوری سرپر
سرکه سفید ۲/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک و فلفل قرمز به مقدار دلخواه

طرز تهیه سس انبه تند (روش دوم)

سس انبه تند

مرحله اول: برای تهیه روش دوم سس انبه تند، شما تمام مواد را در یک قابلمه بریزید و هم بزنید، سپس روی گاز قرار دهید تا خوب گرم شود و به هم زدن ادامه بدهید تا سس شما غلیظ شود.

مرحله دوم: زمانی که سس شما غلیظ شد زیر آن را ببندید و اجازه دهید تا خنک شود. بعد از خنک شدن در یک ظرف مناسب ریخته و داخل یخچال برای مدت طولانی می توانید، نگهداری کنید.

مواد لازم برای تهیه سس انبه (روش سوم)

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
انبه تازه ۱ عدد
نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
زعفران (دم کرده) ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه سس انبه به روش سوم

محله اول: در تهیه این سس انبه از انبه تازه استفاده می کنیم. انبه را از هسته جدا کرده و کاملا ریز و به تکه‌های کوچک برش می‌دهیم.

مرحله دوم؛ حالا انبه خرد شده را به همراه زعفران دم‌کرده، شکر، نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه داخل مخلوط‌کن می‌ریزیم و کاملا میکس می‌کنیم تا یکدست شوند.

در صورت تمایل می‌توانید شکر و فلفل سیاه را به روش‌های حضوری و اینترنتی از فروشگاه‌های افق کوروش تهیه کنید.

مرحله سوم؛ نشاسته را در نصف لیوان آب سرد حل می‌کنیم. این مخلوط را در یک قابلمه کوچک ریخته و روی حرارت قرار می‌دهیم. مواد پوره را به نشاسته اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا سس با حرارت ملایم به غلظت مورد نظر برسد.

از سس انبه برای چی استفاده کنیم؟

سس انبه را در چی استفاده کنیم

راه های بی شماری برای لذت بردن از طعم های لذت بخش سس انبه وجود دارد. در اینجا برخی از کاربردهای محبوب وجود دارد:

  • به عنوان سس غوطه ور برای پیش غذا، مانند رول های بهاری یا مناقصه های مرغ
  • با آب بر روی ماهی یا مرغ کباب شده برای اضافه کردن طعم گرمسیری
  • به عنوان یک روکش برای دسرهایی مانند بستنی یا کیک پنیر
  • مخلوط به سس سالاد برای یک پیچ و تاب شیرین و تند
  • به عنوان لعاب برای سبزیجات بو داده استفاده می شود

با تنوع آن، سس انبه می تواند غذاهای خوشمزه و شیرین را بالا ببرد ، و آن را به یک چاشنی ضروری در هر آشپزخانه تبدیل کند.

فواید سس انبه

سس انبه علاوه بر طعم خوشمزه، مزایای سلامتی متعددی نیز دارد. انبه سرشار از ویتامین ها  مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است و سس را به یک افزودنی مغذی برای وعده های غذایی شما تبدیل می کند. شیرینی طبیعی انبه همچنین می تواند به ارضای هوس های شیرین شما به روشی سالم تر کمک کند و نیاز به قند اضافه شده در غذاهای شما را کاهش دهد.

علاوه بر این، سس انبه می تواند راهی عالی برای وارد کردن میوه های بیشتر به رژیم غذایی شما باشد، به ویژه برای کسانی که ممکن است علاقه ای به خوردن میوه های کامل نداشته باشند. این یک روش راحت و خوشمزه برای لذت بردن از مزایای تغذیه ای انبه است.

انتهای مطلب/آ.ع

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x