خانواده

طرز تهیه شیره خرما در خانه؛ شیرین، مقوی و 100٪ طبیعی!

در این مطلب از تلنگر به بررسی طرز تهیه شیره خرما به دو روش مختلف می پردازیم. شیره خرما یکی از خوشمزه‌ترین، مغذی‌ترین و طبیعی‌ترین شیرین‌کننده‌هایی است که در فرهنگ غذایی ما ایرانی‌ها جایگاه خاصی دارد. از صبحانه گرفته تا ترکیبات دارویی سنتی، از تقویت‌کننده بدن در زمستان تا یک منبع انرژی طبیعی برای کودکان و ورزشکاران، شیره خرما نقشی بی‌بدیل ایفا می‌کند.

طرز تهیه شیره خرما در خانه

طرز تهیه شیره خرما در خانه؛ شیرین، مقوی و 100٪ طبیعی!

روش اول: تهیه شیره خرما به روش سنتی در خانه

مواد لازم مقدار
خرمای مرغوب ۲ کیلوگرم
آب به میزان لازم (حدود ۲ تا ۳ لیتر)

1. انتخاب خرما

از خرمای کاملاً رسیده و شیرین مانند خرمای مضافتی، شاهانی یا خرمای کبکاب استفاده کنید. خرمای خشک به سختی عصاره می‌دهد، ولی می‌توان آن را با خیساندن آماده کرد.

2. شست‌وشو

خرماها را خوب بشویید تا گرد و غبار یا شیره اضافه سطحی پاک شود.

3. خیساندن

خرماها را ۴ تا ۶ ساعت در آب ولرم خیس کنید تا نرم شوند.

4. حرارت دادن اولیه

خرماها را داخل قابلمه بریزید و روی آن‌ها آب بریزید (حدود ۲ برابر حجم خرما). روی حرارت ملایم بگذارید تا به جوش آید. سپس با قاشق چوبی هم بزنید تا گوشت خرما از هسته جدا شود.

5. صاف کردن

مخلوط داغ شده را از تنظیف یا پارچه نخی عبور دهید و با دست فشار دهید تا عصاره کامل خارج شود. می‌توانید از آبکش فلزی هم کمک بگیرید.

6. جوشاندن شیره

شیره خرما

عصاره صاف‌شده را مجدد روی حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود. این مرحله حدود ۴۵ دقیقه تا ۱.۵ ساعت زمان می‌برد.

7. تست غلظت

چند قطره از شیره را روی بشقاب بریزید و صبر کنید تا سرد شود. اگر به غلظت عسل رسید، آماده است.

8. خنک‌سازی و نگهداری

شیره را پس از خنک شدن داخل شیشه‌های تمیز و خشک بریزید. در جای خنک و خشک نگهداری کنید.

روش دوم: طرز تهیه شیره خرما با چرخ گوشت یا غذاساز

در این روش، برای گرفتن حداکثر شیره، از چرخ گوشت با تیغه درشت یا غذاساز استفاده می‌شود.

  1. خرماها را بدون هسته درون غذاساز بریزید و با کمی آب میکس کنید.
  2. مخلوط را با تنظیف یا صافی، صاف کرده و شیره را استخراج کنید.
  3. روی حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود.

نکات مهم در تهیه شیره خرما

طرز تهیه شیره خرما در خانه؛ شیرین، مقوی و 100٪ طبیعی!

  • نکته 1: از قابلمه استیل استفاده کنید تا طعم شیره تغییر نکند.
  • نکته 2: اگر شیره بیش از حد بجوشد، سفت می‌شود. اگر کمتر بجوشد، کپک می‌زند.
  • نکته 3: در شیره خرمای خانگی هیچ‌گونه افزودنی یا مواد نگهدارنده نباید باشد.
  • نکته 4: می‌توانید از مخلوط آب خرما و کمی عصاره لیمو برای افزایش ماندگاری استفاده کنید.

کاربردهای شیره خرما در آشپزی

  • همراه با کره برای صبحانه
  • مخلوط با ارده (ارده شیره)
  • جایگزین شکر در شیرینی‌ها و کیک‌ها
  • استفاده در دسرهایی مانند حلوا، شیر برنج، فرنی
  • تهیه نوشیدنی انرژی‌زا با شیر یا آب ولرم

نگهداری و افزایش ماندگاری شیره خرما

  • در ظرف شیشه‌ای درب‌دار نگهداری شود.
  • در یخچال تا ۴ ماه سالم می‌ماند.
  • در فریزر تا ۱ سال هم قابل نگهداری است.
  • در جای خشک و خنک بدون نور مستقیم نیز حدود ۲ ماه ماندگار است.
  • شیره را با قاشق خشک بردارید تا کپک نزند.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x