طرز تهیه فرنی متفاوت برای بیمار
فرنی یک غذای کامل، مقوی و دارای انعطاف است. انعطاف به این معنا که اگر شما اصول اولیه طرز تهیه فرنی را بلد باشید میتوانید با توجه به ذائقه خودتان آنطور که ذائقهتان است آن را تغییر دهید.

به گزارش تلنگر؛ فرنی یک غذا ساده باارزش غذایی بالایی است که شما میتوانید هنگامیکه بیمار هستید آن را به راحتی تهیه کنید و نوش جانکنید. در ادامه طرز تهیه فرنی برای بیمار راه به شما آموزش خواهیم داد. فرنی یا همان سوپ ساده برنج، یک غذا برای سرماخوردگی است که خیلی راحت و سریع آماده میشود و بسیار هم خوشمزه است. فرنی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و به دلیل استفاده از شیر و نشاسته در آن، انرژی بالایی را جذب بدن میکند.
فرنی یک غذای کامل است که همهی ما قطعاً یکبار آن را خوردهایم و با طعم آن آشنایی داریم. فرنی نهتنها برای تأمین انرژی در هنگام بیماری یکی از بهترین گزینههاست بلکه بهترین وعده کمکی برای نوزاد نیز محسوب میشود.
این وعده غذایی با شیر و آرد برنج تهیه میشود اینیک پوهن مثبت برای طرز تهیه فرنی است که شما میتوانید آن را با مواد دیگر که دوست دارید، تهیه کنید. موادی مانند: گلاب، زعفران، هل، دارچین، میوه، خرما اضافه کنید. طرز تهیه فرنی تنوع زیادی دارد که همین امر باعث شده تا در تمامی سنین افراد بتوانند این غذای کامل و خوش طعم را استفاده کنند. در ادامه چند روش متفاوت از طرز تهیه فرنی را برای شما آماده کردهایم.
مواد لازم برای طرز تهیه فرنی با آرد برنج و شیر
مواد لازم تهیه فرنی ساده خانگی
شیر | 3 لیوان |
آرد برنج الک شده | 3 قاشق غذا خوری |
گلاب | ۲ قاشق غذا خوری |
شکر | ۶ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه فرنی با آرد برنج و شیر
مرحله اول
طرز تهیه فرنی را با گذاشتن قابلمه روی حرارت ملایم شروع میکنیم، شیر را داخل قابلمه بریزید و یک مقدار که گرم شد، شکر را کمکم به مواد اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا حل شوند.
مرحله دوم
پخت فرنی را با اضافه کردن آرد برنج به شیر ادامه بدید، به صورتی که یک قاشق بریزید و هم بزنید و به همین صورت تا وقتی که آرد حل شود، گلاب را داخل مخلوط فرنی بریزید و باز هم بزنید.
مرحله سوم
همینطور که هم زدن را ادامه دهید، حرارت را یک مقدار بالا ببرید که شیر به جوش بیاید و دوباره حرارت را کم کنید و همینطور به هم زدن ادامه دهید تا فرنی سفت شود.
مرحله چهارم
فرنی وقتی که سرد بشه خود به خود سفت می شود، پس حواستان باشد که وقتی فرنی به غلظت مناسب رسید، قابلمه رو از روی گاز بردارید. اما همچنان از هم زدن دست برندارید.
مرحله پنجم
توجه داشته باشید که فرنی تا وقتی که دمای بالایی دارد، باید هم زده شود، که ته نگیرد و طعم بدی به خود نگیرد. وقتی فرنی به دمای محیط رسید، میتوانید آن را داخل یخچال بگذارید.
نکات پخت فرنی با آرد برنج و شیر
به طور مداوم مواد را هم بزنید تا آرد توی شیر سفت و گلوله نشود.
اگر قبل از خنک شدن فرنی اون را داخل یخچال بگذارید، روی فرنی آب میبندد و مزهاش را از دست میدهد.
قبل از شروع پخت میتوانید آرد برنج را تو آب سرد حل کنید که گلوله نشوند.
حتما به خاطر داشته باشید که با حرارت ملایم پخت فرنی را انجام دهید.
استفاده از دارچین طبع فرنی را متعادل میسازد.
میتوانید برای تهیه آرد برنج، در خانه برنج را خیس کنید، پس از خشک کردن برنج آن را آسیاب کنید.
در صورت تمایل به جای شکر از عسل یا شیرین کنندههای استفاده کنید.
مواد لازم برای طرز تهیه فرنی با نشاسته
مواد لازم فرنی با نشاسته و شیر
شیر | ۳ لیوان |
نشاسته | ۱ پیمانه |
شکر | ۵ قاشق غذا خوری |
گلاب | ۲ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه فرنی با نشاسته
مرحله اول
دستور پخت فرنی با نشاسته را با حل کردن نشاسته تو آب شروع کنید. نشاسته رو داخل یه کاسه بریزید و نصف پیمانه آب اضافه کرده شروع کنید به هم زدن نشاسته.
مرحله دوم
در ادامه طرز پخت فرنی یه قابلمه مناسب رو روی حرارت ملایم بزارید و نصف مقدار شیر رو به همراه نشاسته حل شده رو داخلش بریزید، شروع کنید به هم زدن.
مرحله سوم
واسه اینکه نشاسته گلوله ای نشود مدام هم بزنید و در ادامه باقی مانده شیر رو کم کم به قابلمه اضافه کرده و، مطمئن باشید که حرارت گاز ملایم و روبه کم باشه.
مرحله چهارم
همینطور که دارید هم میزنید و شیر به خوبی گرم شده، شکر و گلاب رو به مواد اضافه کرده و به خوبی به مخلوط کردن ادامه بدید تا زمانی که فرنی به قوام مناسب برسه.
مرحله پنجم
یادتون باشه که فرنی بعد از سرد شدن سفت میشه و نباید با غلظت زیاد پختش رو تموم کنید. وقتی که به اندازه مناسب غلیظ شد و جا افتاد، قابلمه رو از روی گاز بردارید.
مرحله هفتم
تا وقتی که فرنی داغه، به هم زدن ادامه بدید که ته نگیره و بعد از اینکه دمای فرنی به دمای محیط رسید، اون رو داخل ظرف دلخواه بکشید و نوش جانکنید.
نکات پخت فرنی با نشاسته
فرنی رو بعد از سرد شدن کامل توی یخچال بزارید.
مواد لازم برای طرز تهیه فرنی آرد برنج با شیر خشک برای نوزاد
آرد برنج | ۲ قاشق مربا خوری |
آب | ۱ پیمانه |
شیر | ۱ پیمانه |
طرز تهیه فرنی آرد برنج با شیر خشک
مرحله اول
قابلمه کوچیک و مناسبی را انتخاب کنید و قبل از اینکه رو حرارت بزارید، آب و آرد برنج رو توش بریزید و با هم مخلوط کنید. بعد از صاف شدن آرد برنج، قابلمه رو روی حرارت خیلی ملایم بازارید.
مرحله دوم
برای تهیه فرنی نوزاد، تو این مرحله مخلوط داخل قابلمه رو با حرارت خیلی کم، به خوبی هم بزنید. وقتی که فرنی به جوش بیاد، غلظتش شبیه به ماست میشود و این لحظه قابلمه رو از روی گاز بردارید.
مرحله سوم
اجازه بدید که دمای فرنی پایین بیاد و در ادامه شیر خشک رو به فرنی اضافه کرده به خوبی هم بزنید که مواد یکدست شده و فرنی نوزاد کاملا آماده بشود. حالا میتونید که اون رو به نوزاد بدید که نوش جان کنه.
نکات پخت فرنی نوزاد
یادتون باشه شیر خشک رو زمانی اضافه کنید که دمای مواد فرنی از بین رفته و ولرم یا سرد باشد.
باقی مانده فررنی را داخل یه ظرف در دار بریزید و میتونید تا ۲ روز آینده اسفاده کنید.
مواد لازم طرز تهیه فرنی با شیر مادر
آرد برنج | ۱ قاشق مربا خوری |
شیر(ترجیحا شیر مادر) | ۶ قاشق مربا خوری |
آب | نصف پیمانه |
طرز تهیه فرنی با شیر مادر
مرحله اول
پخت را با مخلوط کردن آرد برنج و آب شروع کنید، و با یه قاشق به خوبی آرد رو هم بزنید و بعد قابلمه رو روی گاز بزارید و با حرارت ملایم شروع به پختن کرده و به خوبی هم بزنید.
مرحله دوم
حالا که بافت آرد یکم سفت شد، شیر مادر رو بهش اضافه کنید و یه مقدار هم بزنید که به قوام برسه . بعد از روی گاز بردارید که فرنی سرد بشه. توجه داشته باشید که فرنی با شیر مادر، نباید خیلی پخته بشه. هنگامیکه فرنی خنک شد، با پشت دست دمای اون رو بسنجید، و اگه دمای مناسبی داشت، میتوانید فرزنداتان را با فرنی تغذیه کنید.
خواص فرنی برای بدن
ارزش غذایی فرنی واضح و روشن است. فرنی با آرد برنج یک منبع غذایی مناسب برای کلسیم، کربوهیدرات و انواع ویتامینهاست. برای رشد کودکان و نوزادان بسیار مفید میباشد. و البته به هنگام بیماری و به ویژه سرماخوردگی میتواند به تقویت سیستم ایمنی و بالا بردن سطح انرژی بدن کمک کند. بنابراین از مصرف فرنی، این مادهی غذایی خوشمزه و در دسترس غافل نشوید.
مواد نشاستهای نیز درست مثل شیر، حاوی ویتامینهای گروه B و روی هستند و میتوانند با افزیش قدرت سیستم ایمنی بدن، به کنترل و بهبود سرماخوردگی و گلودرد کمک کنند. جایگزین کردن عسل یا شیرههای گیاهی با شکر، ارزش غذایی و خواص فرنی را افزایش میدهد.
فرنی سرشار از کربوهیدرات، پتاسیم و پروتئین است و میتواند تاثیر زیادی در بهبود گلودرد و سرماخوردگی داشته باشد.
خواص فرنی شامل موارد زیر میشود:
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- سرشار از کلسیوم
- کاهش فشار خون
- محافظت در برابر بیماری های قلبی عروقی
- سازگار با رژیم غذایی
- تنظیم اشتها
- دارای فیبر زیاد
سخن پایانی
فراموش نکنید استفادهی بیرویه از هیچ مادهی غذایی هرگز توصیه نمیشود پس در خوردن فرنی افراط نکنید. سعی کنید فرنی را خیلی شیرین میل نکنید بهویژه افرادی که مبتلابه دیابت هستند. فرنی بهعنوان یک وعده غذایی مقوی، تاریخچه طولانی دارد و طرز تهیه فرنی به۴۵۰۰ سال گذشته برمیگردد و به این معنی که، افراد زیادی روی کره زمین از چین، هند تا اسکاتلند از آن زمان تا کنون با طرز تهیه فرنی آشنایی دارند.
شما میتوانید فرنی را در یک وعده غذایی، دسر و میان وعده میل کنید. از اینکه با ما همراه بودید از شما متشکریم. لطفا نظرات خودتان برای ما ارسال کنید.
پایان مطلب/س.آ