طرز تهیه قورمه سبزی برای 4 نفر + نکات کلیدی
اصولا برای تهیه خورش قورمه سبزی باید دقت کرد که چه سبزی و به چه میزان سبزی نیاز داریم در هرشهر و هر خانواده بنا به ذائقه خود در اونها تغییراتی میده و این قاعده کلی نداره ولی روش معمول رو در نظر میگیرن
به گزارش تلنگر؛قرمه سبزی جزو غذاهای محبوب همه ایرانی ها است. غذایی که به خاطر طعم خاص و دلنشینش شهرت جهانی پیدا کرده است.
در آذربایجان برخی داخل خورش قورمه سبزی رب گوجه فرنگی هم اضافه میکنن که خوشمزه میشه. برخی هم خورش قورمه سبزی را بدون سرخ کردن تهیه میکنند . ترشی و چاشنی خورش رو معمولا در انتها اندازه میکنند.
مراحل پخت خورشت قورمه سبزی برای ۴ نفر
سبزی قورمه سبزی ( اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری ) | ۵۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
لوبیا قرمز | ۲۰۰ گرم |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
لیمو عمانی | ۳ عدد |
روغن مایع | به میزان لازم |
نمک فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
مراحل پخت خورشت قورمه سبزی و راز پخت قورمه سبزی:
مرحله اول
لوبیا قرمز قورمه سبزی را خیس میکنیم. برای اینکه پس از مصرف خورشت قورمه سبزی دچار نفخ معده نشوید بهتر است لوبیاهای قرمز را از شب قبل در آب بخیسانید و در صورت امکان ۲ الی ۳ بار، آب آن را عوض کنید.
مرحله دوم: تفت دادن سبزیهای قورمه
ابتدا سبزیهای خورشتی از جمله اسفناج، تره، گشنیز و جعفری را به خوبی میشوییم و سپس بر روی تخته به صورت ریز خرد میکنیم. بعد از خرد شدن سبزیها، درون ماهیتابهای مقداری روغن ریخته و سبزیهای خرد شده را به ماهیتابه میافزاییم و تفت میدهیم.
هر چه بیشتر سبزیها را تفت دهیم تا تیرهتر شوند در نهایت خورشت قورمه سبزی ما جا افتادهتر شده و روغن میاندازد. اما این کار را نباید بیش از اندازه انجام داد زیرا باعث میشود تمام ویتامینهای سبزی از بین برود. بعد از تفتدادن سبزیها آن را از روی شعله برداشته و کنار میگذاریم.
مرحله سوم: پیاز و گوشت قورمه سبزی را اضافه میکنیم
پیازها را پوست کنده و میشوییم و به صورت نگینی خرد میکنیم. آنگاه درون ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و بر روی شعله قرار میدهیم. پیازهای خرد شده را به ماهیتابه افزوده و تفت میدهیم.
نکات کلیدی در طرز تهیه قرمه سبزی
اجازه میدهیم تا رنگ پیازها اندکی طلایی و نرم شوند سپس زردچوبه به میزان لازم را به آن اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم. گوشت خورشتی را به قطعات کوچک تقسیم میکنیم و آن را میشوییم و به پیازها اضافه میکنیم و آن ها را تفت میدهیم تا رنگ گوشت اندکی تیره شود. در این مرحله نباید به گوشت نمک اضافه کنیم چون باعث دیرپز شدن آن میشود.
در این مرحله لوبیاهای قرمز را به گوشت اضافه کرده و تفت میدهیم سپس چند لیوان آب جوش را به قابلمه افزوده و اجازه میدهیم تا لوبیا با گوشت با حرارت ملایم بپزد. بعد از این که گوشت و لوبیا مقداری با هم پختند حال سبزیهای سرخ شده را به قابلمه اضافه کرده و نمک و فلفل را نیز به آن اضافه میکنیم. در آخر لیمو عمانیها را شسته و با چنگال آنها را سوراخ کرده و از قبل در آب بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود و سپس داخل خورشت میاندازیم. زیر خورشت را کم کرده و اجازه میدهیم تا به آرامی جا بیفتد. هر چقدر خورشت بیشتر روی حرارت ملایم باشد بهتر جا میافتد.
انتهای مطلب