طرز تهیه لواشک خانگی با میوه های تابستانی
لواشک خانگی یکی از خوراکی های خوشمزه و محبوب ایرانی است که با انواع میوه ها درست می شود. طعم لواشک بستگی به میوه انتخابیتان دارد.
به گزارش تلنگر؛ لواشک خانگی با طعم میوه آلودر میان افراد بسیار پرطرفدار است. این را به یاد داشته باشید لواشک خانگی بسیار سالم و کم ضرر تر از لواشک صنعتی است.
مواد لازم برای تهیه لواشک خانگی | |
میوه دلخواه | ۱ کیلوگرم |
آب | نصف لیوان |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه لواشک خانگی
در ادامه به شما طرز تهیه لواشک را به صورت مرحله ب مرحله آموزش خواهیم داد:
مرحله اول
برای تهیه لواشک می توانید از انواع میوه ها مثل زرد آلو، هلو، آلو سیاه، سیب و کیوی و حتی مخلوطی از آن ها استفاده کنید. استفاده از چند میوه مخلوط باعث خوشمزه تر شدن لواشکتان می شود.
مرحله دوم
ابتدا میوه انتخابی خود را درون آبکش می ریزیم و به خوبی می شوییم . سپس در یک قابلمه مناسب همراه با نصف لیوان آب و مقداری نمک میریزیم و می گذاریم با حرارت ملایم بپزد.
مرحله سوم
پس از اینکه آلو ها به خوبی پختند و نرم شدند قابلمه را از روی حرارت بر داشته و میگذاریم خنک شود. سپس مواد پخته شده را در داخل یک آبکشی که رو ظرف قرار دارد می ریزیم و با دست فشار می دهیم که عصاره میوه ها از آبکش رد شود به قول خودمان صافش میکنیم.
مرحله چهارم
حالا دوباره ظرفی که حاوی عصاره میوه است را روی گاز قرار داده و مقدار نمک و شکر به آن اضافه می کنیم همچنین می توانید شکر اصلا اضافه نکنید و اگر لواشک ترش دوست دارید مقدار جوهر لیمو می توانید اضافه کنید.
مرحله پنجم
در هنگام پخت کف رو میوه ها را با قاشق جمع کنید و دور بریزید.
مرحله ششم
پس از اینکه ۳۰ دقیقه از پخت میوه ها گذشت عصاره ای که غلیظ شده را از روی حرارت بر دارید و بگذارید خنک شود. در ادامه آن را روی سینی بریزید و یکدست آن را در کف سینی پخش کنید.
مرحله هفتم
توجه داشته باشید که قطر مواد را نباید خیلی نازک بگیرید زیرا پس از خشک شدن خودش نازک تر می شود. اگ لواشکتان نازک باشد پس از خشک شدن سفت می شود. حالا سینی را دو الی سه روز در مقابل آفتاب مستقیم قرار دهید.
مرحله هشتم
در صورتیکه شرایط گذاشتن سینی لواشک را در مقابل آفتاب ندارید می توانید آن را جلوی باد کولر قرار دهید تا خشک شود اما در این حال دیرتر از زمانیکه در مقابل نور خورشید است خشک می شود اما توجه داشته باشید چنانچه می خواهید زیر نور آفتاب قرار دهید به خاطر این که گرد و غبار نگیرد، روی سینی لواشک خود پارچه توری بیندازید.
مرحله نهم
لواشک خانگی باید به طور کامل خشک شود و سپس آن را جمع کنید و برش بزنید. اگر لواشک به طور کامل خشک نشود سریع کپک می زند و زخمات شما هدر می رود پس از جمع کردن لواشک آن را در یخچال نگهداری کنید.
نکته تکمیلی
در طرز تهیه لواشک طعم ترشی شیرینی آن بستگی به نوع میوه انتخابی و طعم دهنده هایتان دارد. اگر خواستار لواشک شیرین هستید شکر به میزان دلخواه اضافه کنید. همچنین اگر خواستار لواشک ترش هستید نمک و جوهر لیمو لواشک شما را ترش خواهد کرد.
بسیاری از افراد هم لواشک ملس دوست دارند طعمی که نه ترش باشد نه شیرین برای درست کردن همچین طعمی نمک و شکر را به یک اندازه بریزید.
یکی دیگر از مواد ترش کننده لواشک آبغوره است.
برای درست کردن لواشک از میوه هایی استفاده کنید که خیلی رسیده باشند و سفت نباشند زیرا میوه های نرم به راحتی از هسته خود جدا می شوند و در هنگام صاف کردن کار شما راحت تر خواهد یود.
لواشک خانگی یک خوراکی سالم و بدون مواد افزودنی صنعتی است و درست کردن آن آسان است. این خوراکی خوشمزه را تمامی گروه های سنی به خصوص کودکان و نوجوانان دوست دارند.
انتهای مطلب/ی ر