طرز تهیه ماهی سوخاری پفکی و خوشمزه در فر و تابه
در این آموزش، طرز تهیه ماهی سوخاری پفکی ترد و خوشمزه را با روش سرخکردن و فر، همراه با نکات کلیدی و مواد لازم یاد میگیرید.

مواد لازم برای ماهی سوخاری
فیله ماهی | 450 گرم |
آرد سوخاری | 1 پیمانه |
آرد سفید | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 1 حبه |
نمک، فلفل، ادویه ماهی | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه ماهی سوخاری
- مرحله اول مزه دار کردن ماهی است که برای این کار، ابتدا پیاز را خلالی کرده و سیر را رنده می کنیم؛ کمی نمک، فلفل و ادویه به مواد اضافه می کنیم. حالا ماهی را داخل این مواد گذاشته و برای چند ساعت در یخچال استراحت می دهیم.
- داخل ظرف مناسبی تخم مرغ ها را شکسته به آن نمک و ادویه می زنیم و مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شود. داخل دو ظرف دیگر هم آرد سوخاری و آرد سفید را ریخته و آماده می گذاریم.
- تکه های ماهی را از داخل پیاز خارج کرده و اول داخل آرد سفید می زنیم تا کاملا به آرد سفید آغشته شود، سپس داخل تخم مرغ غلتانده و بعد در پودر سوخاری بزنید. حالا ماهی کاملا روکش شده داخل ظرف مناسبی گذاشته و برای 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
- داخل تابه دیواره بلندی را به اندازه 1 تا 2 سانتی متر روغن ریخته، گرم که شد ماهی را در روغن داغ انداخته و سرخ می کنیم تاکاملا مغز پخت شود.
- بعد از اینکه ماهی کاملا سرخ شد؛ روی دستمال روغن گیر گذاشته و اجازه دهید روغن اضافی آن گرفته شود. حالا در کنار انواع سبزیجات بخار پز یا سیب زمینی سرخ شده نوش جان کنید.
نوش جان!
روش پخت ماهی سوخاری در فر
برای پخت ماهی سوخاری میتوانید از فر هم استفاده کنید. این روش برای کسانی که به روغن علاقه ندارند، انتخاب خوبی بوده و تقریبا سالمتر است. برای این روش باید مراحل طرز تهیه را شبیه به قبل انجام دهید. تنها مرحله اضافه، قرار دادن فر روی دمای 200 درجه سانتیگراد، به مدت 15 دقیقه قبل از شروع پخت است. سپس باید در سینی فر فویل کشیده و ماهیها را در آن بچینید. روی آنها کمی آب لیمو ترش تازه بچکانید و به مدت 20 تا 30 دقیقه اجازه دهید تا کاملا بپزد. اکنون ماهی شما آماده سرو است.
طرز تهیه ماهی سرخ شده پفکی
گاهی میتوانید ماهی را به شکل پفکی تهیه کنید. در این روش باید فیله را به قطعات کوچک برش داده و درون مواد قرار دهید. برای ترکبات خود نیز میتوانید از آرد سفید، آرد برنج، نشاسته، بکینگ پودر، نمک، فلفل، تخم مرغ، زعفران و ماءالشعیر استفاده کنید. سپس اجازه دهید کمی در یخچال بماند. ماهیها را بعد از بیرون آوردن از یخچال، یکبار درون آرد و یکبار در این مواد بغلتانید و در نهایت درون روغن داغ، کاملا سرخ کنید تا آماده سرو شوند.
نکات مهم و فوت و فن تهیه فیله ماهی سوخاری
- ماهی سوخاری یکی از لذیذ ترین روش های طبخ ماهی است که برای این منظور بهتر است از ماهی های بی استخوان و یا فیله استفاده کنید که موقع سرو دچار مشکل نشوید.
- اگر ادویه ماهی در دسترس نداشتید از مقداری پودر سیر، آویشن استفاده کنید.
- اول روغن را با حرارت بالا گرم کنید و بعد حرارت را ملایم کرده تا کاملا ماهی مغز پخت شود.
- برای مزه دار کردن ماهی از 1 قاشق غذا خوری سس مایونز هم می توانید استفاده کنید.