خانواده

طرز تهیه کباب ترش گیلانی اصیل به 2 روش خانگی و آسان

با این دستور ساده، کباب ترش اصیل گیلانی را درست مثل شمالی‌ها در خانه بپزید!

در این مطلب از تلنگر، قصد داریم طرز تهیه کباب ترش گیلانی اصیل را به دو روش خانگی و آسان برایتان توضیح دهیم تا بتوانید این غذای محلی خوشمزه را بدون نیاز به سفر به شمال، در آشپزخانه خودتان آماده کنید. اگر طعم غذاهای محلی شمال ایران را چشیده باشید، بدون شک کباب ترش گیلانی یکی از خاطره‌انگیزترین مزه‌ها برایتان بوده است. این غذای لذیذ و خوش‌عطر، با ترکیبی بی‌نظیر از گوشت تازه، رب انار ترش، سبزی معطر محلی و گردوی آسیاب‌شده تهیه می‌شود و طعمی منحصربه‌فرد و اشتها‌برانگیز دارد که تنها در غذاهای گیلانی می‌توان یافت.

کباب ترش نه‌تنها در سفره‌ی شمالی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد، بلکه امروزه در مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی در سراسر ایران هم طرفداران زیادی پیدا کرده است. اگر به دنبال تجربه طعمی جدید و دل‌انگیز هستید، با ما همراه باشید تا فوت‌وفن‌های درست کردن این کباب ترش و بی‌نظیر را یاد بگیرید!

مواد لازم برای تهیه ترش کباب گیلانی(مواد کباب ترش)

مواد لازم مقدار
گوشت گوسفند یا گوساله نیم کیلو
پیاز 1 عدد
رب انار 3 قاشق سوپ‌خوری
گردوی آسیاب شده 100 گرم
سبزی (جعفری، ترخون، گشنیز، مرزه، چوچاق) 2 قاشق سوپ‌خوری
سیر 2 حبه
نمک و فلفل به مقدار لازم

 طرز تهیه کباب ترش گیلانی

ترش کباب گیلانی

  1. ابتدا گوشت را به قطعات مناسب کبابی خرد کنید و تمیز بشویید و کنار بگذارید.
  2. سپس یک پیاز را پوست کنده و بشویید و با رنده ریز رنده کنید.
  3. گردوها را با غذاساز آسیاب کرده یا آن‌ها را با هاون بکوبید و به پیازهای رنده شده اضافه کنید. رب انار را نیز به مخلوط اضافه کنید.
  4. سبزی ها را بشویید و به قطعات ریز خرد کنید و آن‌ها را به مخلوط پیاز و گردو و رب انار بیفزایید. در صورتی که تمایل داشتید می‌توانید مقداری آب انار هم به مخلوط اضافه کنید تا سس رقیق تری داشته باشید. سبزی های شمالی مخصوص این غذا هستند و اگر از سبزی‌های محلی مانند چوچاق، خالواش و بینه در کباب ترش استفاده کنید طعم دلپذیری را تجربه خواهید کرد.
  5. مقداری سیر هم در سس تهیه شده رنده کنید و در آخر فلفل را اضافه کنید.
  6. تکه های گوشت را در سس خوابانده و در ظرف را پوشانده و حداقل به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. هر چه گوشت مدت زمان بیشتری در سس بماند طعم دارتر می‌شود.
  7. می‌توانید یک کیوی هم در مخلوط رنده کنید تا گوشت شما ترد تر شود.
  8. بعد از در آوردن گوشت ها از یخچال، آن‌ها را به سیخ کشیده و در منقل روی زغال کباب کنید. دائم سیخ ها را جا به جا کنید تا کباب نسوزد و به طور یکنواخت بپزد.
  9. چند عدد گوجه فرنگی را هم بشویید و سر سیخ بزنید و آن‌ها را هم کباب کنید.غذای شما آماده است.

کباب ترش را می‌توانید با نان یا همراه با برنج سرو کنید.

نوش جان!

طرز تهیه ترش کباب رشتی روی گاز (کباب ترش تابه ای)

اگر دسترسی به منقل و زغال نبود کباب ترش را می‌توانید در قابلمه و روی گاز هم درست کنید.

  1. برای درست کردن کباب ترش روی شعله ابتدا گوشت‌ها را خرد کرده و آن را کمی بکوبید تا بافتشان نرم شود .
  2. سپس درون ظرفی گردوی آسیاب‌شده و رب انار و سبزیجات معطر خرد شده و نمک و فلفل را مخلوط کرده و با گوشت مخلوط کنید.
  3. سپس مقداری آب و روغن به آن اضافه کرده و شعله را کم کنید تا گوشت بپزد.کباب ترش روی اجاق گاز به خوشمزگی پختن این غذا با زغال و آتش نیست اما برای مواقعی که به زغال و منقل دسترسی ندارید مناسب است.

نکاتی در مورد پخت کباب ترش

ترش کباب گیلانی

  • شمالی‌ها در این غذا از سبزی چوچاق استفاده می‌کنند، اگر این سبزی در دسترستان نیست می‌توانید به جای آن از نعناع و گشنیز و جعفری استفاده کنید.
  • طعم ترشی کباب ترش را می‌توانید بسته به ذائقه تان تغییر دهید، اگر طعم ترشی بیشتر را دوست دارید از رب انار ترش و اگر زیاد به ترشی علاقه ندارید از رب انار ملس و شیرین استفاده کنید.
  • می‌توانید به جای رب انار از رب نارنج هم استفاده کنید اما توجه داشته باشید که رب نارنج خیلی ترش است و مقدار کمی از آن را باید استفاده کنید.
  • بهترین زمان برای اضافه کردن نمک به کباب زمانی است که کباب روی زغال کمی خود را بگیرد، در این حالت کباب ترد می‌شود. اما در صورت اضافه کردن نمک در ابتدای پخت کباب آب میان بافتی خود را از دست داده و سفت می‌شود.
  • دقت کنید که آتش منقل کم باشد، در صورت زیاد بودن شعله آتش رب انارهایی که روی گوشت ها آغشته هستند می‌سوزند و کباب طعم بدی به خود می‌گیرد.
  • می‌توانید به جای کباب کردن گوشت‌ها، آن‌ها را در یک تابه و مقداری روغن هم سرخ کنید.
  • هرچه ترش کباب فلفل بیشتری داشته باشد و تندتر باشد لذیذتر است.
  • در سس حاوی رب انار و گردو و سبزی می‌توانید از یک قاشق غذاخوری روغن زیتون هم استفاده کنید.
  • کباب ترش را باید وقتی هنوز کمی آبدار است از روی آتش برداشت، پس مواظب باشید کبابتان زیاد خشک نشود.
  • در این غذا می‌توانید به جای رب انار، خود انار را ساییده و به گوشت اضافه کنید.
  • کباب ترش با کته خیلی خوشمزه‌تر از زمانی است که برنج به صورت چلو پخته شود و در نواحی شمالی کشورمان معمولاً کباب ترش را با کته و سیر ترشی می‌خورند.
  • کباب ترش را می‌توانید همراه با ترشی، زیتون یا سیر ترشی میل کنید.
  • این کباب را هم مانند سایر کباب‌ها با دوغ نوش جان کنید.

سوالات متداول

ترش کباب گیلان

در ادامه به برخی از سوالات پر تکرار شما عزیزان پاسخ می دهیم:

چرا کباب ترش سفت می‌شود؟

اضافه کردن نمک هنگام طعم دار کردن گوشت کباب ترش باعث می‌شود حین کباب کردن بافت گوشت سفت شود. بهترین زمان برای اضافه کردن نمک بعد از آماده شدن کباب است.

علت خشک شدن کباب ترش چیست؟

زمانی که کباب روی زغال است وقتی بافت آن نرم و آبدار است آن را از روی حرارت بردارید در غیر اینصورت کباب خشک می‌شود. ضمنا می‌توانید هنگام طعم دار کردن گوشت مقداری کره به آن اضافه کنید و همچنین کیوی رنده شده باعث نرم شدن کباب ترش می‌شود.

بهترین گوشت برای کباب ترش چیست؟

معمولا برای کباب ترش از گوشت گوسفند استفاده می‌شود اما می‌توانید از گوشت گوساله هم برای درست کردن کباب ترش استفاده کنید.

کباب ترش با برنج یا نان سرو می‌شود؟

کباب ترش معمولا با برنج سرو می‌شود. و البته بین برنج کته و برنج آبکش شده ،برنج کته با کباب ترش خوشمزه‌تر است.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x