طرز تهیه کروسان شکلاتی خانگی با چند قلم مواد اولیه
کروسان شکلاتی را میتوان به عنوان یک نان خوشمزه کرهای دانست که با خمیر هزارلا در انواع طعم ها پخت میشود. پرفدارترین آن نیز شکلاتی است که در ادامه به طرز تهیه کروسان شکلاتی خانگی این خوراکی بسیار محبوب و پرطرفدار با شما همراه خواهیم بود.
به گزارش تلنگر؛ تفاوت اصلی این نان با نان های دیگر تخمیر سه مرحله ای خمیر آن است. البته باید گفت که کروسان در ایران تحت عنوان یک شیرینی شناخته میشود در حالی که این نان به هیچ عنوان در دسته شیرینی ها طبقه بندی نشده و کاملا در دسته نان های صبحانه قرار دارد. درادامه با مواد اولیه برای تهیه کروسان شکلاتی خانگی با شما همراه خواهیم بود.
مواد لازم برای تهیه کروسان شکلاتی خانگی
تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر ولرم | دو سوم پیمانه |
آرد سفید قنادی | ۲ پیمانه |
پودر خمیرمایه | یک و یک دوم قاشق چایخوری |
شکر | یک چهارم پیمانه |
کره | ۲۰ گرم |
نمک | یک دوم قاشق چایخوری |
مواد لازم برای قسمت میانی کروسان
کره نرم شده | ۱۰۰ گرم |
زرده تخم مرغ برای رومال | ۱ عدد |
شکلات چیپسی یا تختهای | به میزان لازم |
آموزش طرز تهیه کروسان شکلاتی خانگی ترد و خوشمزه
این نان به صورت ساندویچی هم وجود دارد که وسط نان را با ژامبون و پنیر نیز پر میکنند. کروسان شکلاتی نیز یکی دیگر از انواع این نان است که در بسیاری از کشورها رواج دارد. کروسان بادامی نوع دیگری از کروسان است و داخل آن را با کرم فرانجیپانه که نوعی کرم خوشمزه تهیه شده از کره بادام است، پر میکنند. ما در این مطلب میخواهیم آموزش تهیه کروسان شکلاتی خانگی لطیف و خوشمزه با مغز شکلات با شما به اشتراک بگذاریم، در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.
قبل از شروع تهیه کروسان شکلاتی خانگی
مرحله اول
برای درست کردن این کروسانهای خوشمزه ابتدا تخم مرغ را داخل یک کاسه بشکنید و بعد شیر ولرم را همراه با پودر خمیر مایه، شکر و نمک به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
مرحله دوم
در مرحله بعد آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. وقتی مواد به حالت خمیری درآمد، خمیر را از کاسه خارج کنید و روی میز کار به مدت ۸ دقیقه ورز بدهید. بعد از این مدت زمان کره را که در دمای محیط قرار داشت و کاملا نرم شده است، روی خمیر بمالید و با ورز دادن آن را به خرد خمیر بدهید. دو دقیقه دیگر ورز بدهید و بعد روی خمیر را بپوشانید و ۲۰ دقیقه به آن استراحت بدهید. در مرحله بعد خمیر را به گلولههای ۶۰ گرمی تقسیم کنید که با این مقدار حدودا ۹ تا گلوله میشود. دوباره روی گلولهها را بپوشانید و ۱۵ دقیقه دیگر به آنها استراحت بدهید.
مرحله سوم
در مرحله بعد روی میز کار آرد بپاشید و گلولهها را یکی یکی به صورت دایرهای به قطر ۲۰ سانتیمتر باز کنید. کف یک سینی یا بشقاب مقداری آرد بپاشید و دایرهای را که باز کردهاید، داخل بشقاب بگذارید و روی آن کره نرم بمالید. دایره بعدی را هم به این ترتیب باز کنید و تمام ۹ دایره را با لایه میانی کره روی هم قرار بدهید، یعنی مالیدن کره را برای تمام لایهها انجام بدهید. حالا روی ظرف و خمیرها را با سلفون بپوشانید و ظرف را ابتدا به مدت ۱۵ دقیقه داخل فریزر و بعد به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید. بعد از این مدت زمان خمیر را از یخچال خارج کنید و آرام از بشقاب خارج کنید و روی میز کار که آرد پاشیدهاید، قرار بدهید.
مرحله آخر تهیه کروسان شکلاتی خانگی
ابتدا خمیر را کمی با دست فشار بدهید، سپس با وردنه خمیر را به صورت یک دایره به قطر ۴۵ سانتیمتر باز کنید و دایره را با کاتر به ۱۲ قسمت مساوی برش بزنید. توجه کنید که برشها باید به شکل برش پیتزا باشد. ابتدای پهن هر قسمت از خمیر مقداری شکلات تختهای یا چیپسی بگذارید، سپس خمیر را از همان قسمت به سمت نوک تیز خمیر آرام آرام و به شکل کروسان لوله کنید. کروسانهای آماده را داخل سینی فر بچینید و با زرده تخم مرغ روی آنها را رومال کنید. روی سینی را با پلاستیک بپوشانید و ۱ ساعت دیگر به خمیر زمان بدهید تا استراحت کند و حجیم شود، سپس سینی فر را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا بپزد. نان کروسانهای شکلاتی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است.
تاریخچه کروسان به مناسبت روز جهانی کروسان
باتوجه به اینکه ۱۰ بهمن ماه روز جهانی کروسان (۳۰ ژانویه) است، میخواهیم مختصری درباره تاریخچه پخت این نان خوشمزه صحبت کنیم.
کروسان در قرن ۱۳ میلادی در کشور اتریش اما توسط آشپزِ فرانسویِ دربار ابداع و متداول شده و امروزه به عنوان نان رسمی صبحانه فرانسوی شناخته میشود و تقریباً در سراسر اروپا یکی از ارکان صبحانه اروپایی است. در ایران کروسان نوعی شیرینی با مغز شکلاتی شناخته میشود، درحالیکه این نان در فرانسه در دسته شیرینیها طبقهبندی نشده است و یکی از انواع نانهای صبحانه است. کروسان یکی از محبوبترین نانهای فرانسوی است و معروفترین نان کروسان در فرانسه کروسان کرهای است.
عدهای معتقدند که کروسان از روی نسخه کیپفلهای اتریشی که نوعی شیرینی وانیلی به شکل هلال است، پخته شد. طبق نقل قولهای تاریخی پخت این شیرینی به سال ۱۶۸۳ باز میگردد که این شیرینی به مناسبت یادبود جشن پیروزی اتریش بر امپراتوری عثمانی پخته شد و شکل ظاهری آن تقلید از هلال ماه پرچم ترکیه است. در داستانی دیگر درباره پیشینه کروسان میگویند در شبی که نانواهای وین در اتریش مشغول پخت نان بودند، صداهای ضعیفی از زیرزمین شنیدند. آنها با به صدا درآوردن زنگ خطر به سربازان خبر دادند که عثمانیها درحال تصرف شهر از طریق حفاری تونلهای زیرزمینی هستند.
به این ترتیب تونلها منفجر شدند و شهر وین نجات پیدا کرد. بعد از این پیروزی از دولت از نانواها خواست تا نانی به شکل هلال پرچم ترکیه بپزند؛ بنابراین کروسان به معنی هلال ماه است که نشان دهنده شکل ظاهری هلالی این نان است. پای نان کروسان خیلی زود به کشور فرانسه هم باز شد. ملکه ماری آنتوانت که خود متولد وین بود و اصالت اتریشی داشت، بسیار به کروسان علاقه داشت و همین به معروف شدن بیشتر کروسان کمک کرد.
ملکه هم بعد از ازدواج با لویی شانزدهم، پادشاه فرانسه به این کشور رفته بود و بعد از ورود به فرانسه احساس غربت زیادی داشت و دلش برای کشورش و بهخصوص غذاهای اتریشی تنگ میشد. در این هنگام نانواهای خاندان سلطنتی تصمیم گرفتند تا شیرینی کیپ فرل اتریشی را به افتخار او درست کنند و بعداً نام آن را «کروسان» گذاشتند. کمکم این شیرینی محبوبیت بسیاری در سراسر کشور فرانسه به دست آورد.
پایان مطلب/س.آ