طرز تهیه کمپوت هلو؛ شیرین، طبیعی و بدون مواد نگهدارنده
در این مطلب با ما همراه باشید تا با روشهای مختلف تهیه کمپوت هلو خانگی از جمله طرز تهیه در قابلمه، شیشه و نسخه رژیمی بدون شکر آشنا شوید.

در این مطلب از تلنگر قصد داریم طرز تهیه کمپوت هلو را به صورت مرحلهبهمرحله آموزش دهیم تا بتوانید در کمترین زمان، یک کمپوت خوشطعم و سالم درست کنید. کمپوت هلو یکی از انواع کمپوت های خوشمزه و ساده است که برای نگهداری طولانی مدت میوه هلو مورد استفاده قرار می گیرد. این کمپوت یکی از خوشعطرترین و خوشطعمترین دسرهایی است که میتواند در تمام فصلها زینتبخش سفرهها و میزهای پذیرایی شما باشد. اگر به دنبال یک روش سالم و بدون مواد نگهدارنده برای نگهداری هلو هستید، کمپوت خانگی گزینهای عالی خواهد بود.
مواد لازم برای تهیه کمپوت هلو
مواد لازم | مقدار |
---|---|
هلو | 1 کیلوگرم |
شکر | 500 گرم (نیم کیلو) |
وانیل (اختیاری) | به مقدار لازم |
آبلیمو (اختیاری) | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
طرز تهیه کمپوت هلو در قابلمه
اولین مرحله از طرز تهیه کمپوت هلو این است که هلوها را به دقت بشویید و سپس با پوست کن یا چاقو، پوستشان را به آرامی بگیرید. هلوها را از وسط به دو نیم کنید، هسته را خارج کرده و به شکل دلخواه (ریز، خلالی یا نصف) برش بزنید.
اکنون در یک ظرف مناسب، آب، شکر، آب لیمو، وانیل و نمک را با هم مخلوط کنید تا شکر حل شود سپس هلوهای خرد شده را به آب شیرین اضافه کرده و روی حرارت متوسط بگذارید و اجازه دهید هلوها را به آرامی بپزید تا نرم و لطیف شوند، فقط حواستان باشد حالت ظاهری خود را حفظ کنند. بهترین زمان برای پخت هلو برای تهیه کمپوت حدود ۱۵-۲۰ دقیقه است.
در این مرحله کمپوت را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کاملاً خنک شود. وقتی کمپوت خوب خنک شد آن را در ظروف شیشهای استریل ریخته و در شیشه را ببندید.
اکنون شیشههای پر شده از کمپوت را داخل قابلمه بگذارید و خوب آب داخل قابلمه بریزید در حدی که روی شیشهها را بپوشاند. در نهایت اجازه دهید با حرارت متوسط به جوش آید. بعد از به جوش آمدن آب اجازه دهید شیشهها به مدت ۱۵ دقیقه در حرارت بمانند. در نهایت گاز را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شوند. بعد شیشه کمپوت را از آب خارج کنید. این کمپوت را میتوانید در یخچال به مدت ۳۰ روز قبل از باز کردن در نگهداری کنید.
طرز تهیه کمپوت هلو در شیشه
برای تهیه کمپوت هلو در شیشه بهتر است از میوههای سفت و سالم استفاده کنید سپس آنها را به اندازه دلخواه برش دهید. بعد داخل شیشه مدنظرتان بریزید و رویش را شکر بریزید سپس آب جوشیده را به آن اضافه کنید و در شیشه را محکم ببندید و خوب تکان دهید تا شکر در آب داغ حل شود. در نهایت شیشهها را از سمت درشان داخل قابلمه بگذارید و اجازه دهید به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در قابلمه بپزند. بعد حرارت گاز را خاموش کنید و اجازه دهید کمپوت خوب خنک شود.
طرز تهیه کمپوت هلو با عسل رژیمی
یکی از روشهای دیگر تهیه کمپوت هلو تهیه آن بدون شکر است. برای تهیه کمپوت رژیمی پس بعد از آماده کردن هلوها، شربت را آماده کنید. برای تهیه شربت هم ابتدا در یک قابلمه، آب را به جوش برسانید بعد استویا یا شیرینکننده رژیمی مدنظرتان را به آب اضافه کنید و کاملا حل کنید.
در نهایت هم هلوهای برش خورده را داخل شیشه مدنظرتان بریزید و شربت داغ را روی آنها بریزید تا کاملا آنها را بپوشاند بعد در شیشه را محکم ببندید و داخل قابلمه که روی حرارت بالا قرار دادهاید بگذارید تا به جوش برسد بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شعله را خاموش کنید و اجازه دهید کمپوت خنک شود.
نکاتی برای ماندگاری بیشتر کمپوت
برای افزایش ماندگاری کمپوت میتوانید از مقدار شکر بیشتری در شربت استفاده کنید. البته اضافه کردن مقداری آبلیمو هم برای تنظیم اسیدیته شربت و در نتیجه افزایش میزان ماندگاری کمپوت موثر است.