خانواده

طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی | مناسب شام و عصرانه

کوکوی نخود فرنگی به‌سادگی با پخت نخودفرنگی و ترکیب آن با سیب‌زمینی، پیاز، سیر، تخم‌مرغ و ادویه‌ها و سرخ کردن در روغن داغ قابل تهیه است.

در ادامه این مطلب از تلنگر با طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی برای 4 نفر آشنا خواهید شد تا در کمترین زمان، غذایی خوشمزه و پرپروتئین را در خانه سرو کنید.  کوکوی نخود فرنگی، ترکیبی از بافت نرم و طعم دل‌چسب نخودفرنگی و سیب‌زمینی است که می‌تواند هم به‌عنوان پیش‌غذا و هم غذای اصلی در میز عصرانه یا شام شما بدرخشد. با ترکیب ساده‌ای از مواد تازه و ادویه‌های معطر مانند زردچوبه و فلفل سیاه، این کوکو به‌سرعت آماده می‌شود و مزه‌ای خانگی و سالم دارد.

مواد لازم برای تهیه کوکوی نخود فرنگی

کوکوی نخود فرنگی

مواد لازم میزان برای ۴ نفر
نخود فرنگی ۳۰۰ گرم
سیب‌زمینی ۴ عدد متوسط
پیاز ۱ عدد درشت
سیر ۳ حبه
تخم‌مرغ ۳ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه به مقدار کافی
روغن به مقدار کافی

طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی

کوکوی نخود فرنگی

1. برای تهیه کوکوی نخود فرنگی خوشمزه ابتدا نخود فرنگی را به همراه ۲ پیمانه آب و ۱ قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا نخود فرنگی ها به طور کامل بپزند.

2. در این مرحله سیب زمینی ها را رنده می کنیم و پس از گرفتن آب اضافی اش داخل یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه سیر و پیاز را نیز با رنده ریز رنده می کنیم و پس از گرفتن آب اضافی شان به کاسه حاوی سیب زمینی اضافه می کنیم.

3. در این مرحله پس از اینکه نخود فرنگی به طور کامل پخت آنرا آبکشی می کنیم و به کاسه مواد می افزاییم. پس از اینکه نخود فرنگی به طور کامل خنک شد تخم مرغ را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه می افزاییم.

4. حالا ماسه کوکو را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شود و مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل تابه می ریزیم و صبر می کنیم تا روغن داغ شود.

5. در این مرحله مایه کوکو را در تابه می ریزیم و با پشت قاشق آنرا صاف می کنیم، سپس صبر می کنیم تا یک سمت کوکو سرخ شود. در ادامه کوکو را بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. در پایان کوکو را به همراه نان سرو می کنیم.

نوش جان!

نکات مهم در تهیه کوکوی نخود فرنگی

کوکوی نخود فرنگی

  • شما می‌توانید در دستور کوکوی نخود فرنگی پیاز را حذف و فقط از سیر استفاده کنید.
  • در بعضی رسپی‌های این کوکو به‌جای رنده کردن پیاز، آن را به‌صورت نگینی خرد می‌کنند. اما دقت کنید که پیاز حتما باید به‌صورت خیلی ریز نگینی شود.
  • روش دیگر برای پخت کوکو نخود فرنگی این است که همه مواد کوکو به غیر از تخم‌مرغ و ادویه‌ها را داخل چرخ‌گوشت بریزید و کاملا با هم میکس کنید. در این صورت کوکو بافتی کاملا یک‌دست خواهد داشت.
  • جالب است بدانید که در طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی می‌توان از گوشت چرخ‌کرده هم استفاده کرد. در این صورت به ‌ازاء 2 لیوان نخود فرنگی، یک لیوان گوشت چرخ‌کرده و یک عدد سیب‌زمینی، پیاز و تخم‌مرغ کافی است. در این دستور بعد از پخت نخود فرنگی، تمام مواد را در غذاساز میکس و در روغن سرخ کنید.
  • در صورت استفاده از گوشت در ترکیب کوکوی نخود فرنگی، مواد کوکو را به مدت نیم ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
  • اگر احساس کردید مایه کوکو شل است و قوام لازم را ندارد، مقداری آرد سفید به آن اضافه کنید.
  • برای طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی رژیمی، سیب‌زمینی را حذف کنید و به‌جای آن از چاشنی‌ها و سبزیجاتی مثل فلفل چیلی، نعنا، گشنیز و لیموترش استفاده کنید.

سوالات متداول

در ادامه به برخی از سوالات پر تکرار شما عزیزان پاسخ می دهیم:

ادویه‌ها و چاشنی‌های اصلی کوکوی نخود فرنگی چیست؟

در طرز تهیه این کوکو باید از نمک، فلفل سیاه و زردچوبه استفاده کنید. استفاده از زعفران و ادویه‌هایی مثل زیره یا پودر کاری نیز اختیاری است.

در طرز تهیه کوکو نخود فرنگی از چه سبزی‌هایی استفاده می‌شود؟

معمولا برای پخت کوکوی نخود فرنگی فقط از شوید استفاده می‌شود که می‌توان آن را به‌صورت خشک یا تازه به کار‌ برد. البته در بعضی رسپی‌ها، جعفری را جایگزین شوید می‌کنند.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x