طرز تهیه کوکی زرشک نرم و تازه در چند مرحله ساده
کوکی زرشک یک دسر خوشمزه با ترکیب طعم ترش و شیرین است که با رعایت مراحل و نکات ساده میتوانید آن را در خانه تهیه کرده و لذت ببرید.

در این مطلب از تلنگر قصد داریم با جزئیات کامل و گامبهگام طرز تهیه کوکی زرشک را به شما آموزش دهیم تا بتوانید در خانه این دسر لذیذ را تهیه کنید. کوکی زرشک یکی از آن دسرهایی است که به لطف طعم منحصربهفرد زرشک، ترکیبی از شیرینی و ترشی را به شما هدیه میدهد. این کوکی بافتی نرم و لطیف دارد و انتخابی ایدهآل برای میانوعده یا پذیرایی در مهمانیها است.
مواد لازم برای تهیه کوکی زرشک
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
آرد سفید | 2 و 1/2 پیمانه |
زرشک تازه یا خشک | 1 پیمانه |
کره یا روغن جامد | 200 گرم |
شکر سفید | 1 پیمانه |
تخممرغ | 2 عدد |
وانیل | 1/2 قاشق چایخوری |
بیکینگپودر | 1 قاشق چایخوری |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
شیر (در صورت نیاز) | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کوکی زرشک
اکنون که تمامی مواد لازم برای تهیه کوکی زرشک خوشمزه و لذیذ را آماده کردهایم، وقت آن رسیده است که با عشق و دقت مراحل تهیه این شیرینی خوشطعم را آغاز کنیم. آماده باشید تا قدمبهقدم به سمت یک نتیجه بینظیر پیش برویم!
1. آمادهسازی مواد اولیه
قبل از شروع تمامی مواد اولیه را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. این کار به شما کمک میکند تا خمیر کوکی بافتی یکنواخت داشته باشد.
- زرشک را بشویید و در صورت استفاده از زرشک خشک، آن را برای 10 دقیقه در آب گرم خیس کنید و سپس آبکش کنید.
- آرد را الک کنید تا از هرگونه گلولههای آردی جدا شود.
2. مخلوط کره و شکر
- کره یا روغن جامد را در ظرفی بزرگ بریزید و با همزن برقی یا دستی به مدت 3-4 دقیقه هم بزنید تا نرم و کرمی شود.
- شکر را به تدریج اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا ترکیب روشن و پفکی شود.
3. اضافه کردن تخممرغ و وانیل
- تخممرغها را یکییکی اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن، مخلوط را خوب هم بزنید.
- وانیل را نیز در این مرحله به مخلوط اضافه کنید تا عطر دلپذیری به خمیر بدهد.
4. ترکیب آرد و بیکینگپودر
- آرد، بیکینگپودر و نمک را در ظرفی جداگانه مخلوط کنید.
- مخلوط خشک را به تدریج به مخلوط کره و تخممرغ اضافه کنید و با لیسک یا قاشق چوبی به آرامی مخلوط کنید.
5. اضافه کردن زرشک
- زرشک را به خمیر اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا زرشکها به طور یکنواخت در خمیر پخش شوند.
6. استراحت دادن به خمیر
- خمیر آماده شده را در یک کیسه پلاستیکی یا ظرف دربدار قرار دهید و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید. این کار باعث میشود که خمیر بهتر شکل بگیرد و کوکیها در حین پخت کمتر پهن شوند.
7. شکلدهی و پخت
- فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- از خمیر گلولههایی به اندازه گردو بردارید و روی سینی قرار دهید. میتوانید با ته لیوان یا دست، کمی روی آنها فشار دهید تا شکل کوکی بگیرد.
- سینی را در فر قرار دهید و به مدت 12-15 دقیقه بپزید تا لبههای کوکیها طلایی شود.
نکات مهم در تهیه کوکی زرشک
- زرشک تازه یا خشک: اگر از زرشک خشک استفاده میکنید، حتماً آن را قبل از اضافه کردن به خمیر خیس کنید تا بافت آن نرم شود.
- دقت در زمان پخت: کوکیها نباید بیش از حد در فر بمانند، زیرا خشک و سفت میشوند. وقتی لبههای کوکی کمی طلایی شد، آنها را از فر خارج کنید.
- تنظیم شیرینی: اگر طعم شیرینتر را میپسندید، میتوانید مقدار شکر را تا 1/4 پیمانه افزایش دهید.
- جایگزین کره: در صورت عدم دسترسی به کره، میتوانید از مارگارین یا روغن نباتی جامد استفاده کنید، اما طعم و بافت کمی متفاوت خواهد بود.
سرو و نگهداری کوکی زرشک
- کوکیهای زرشک را میتوانید با چای یا قهوه سرو کنید. ترکیب طعم ترش زرشک با نوشیدنیهای گرم بسیار دلچسب است.
- این کوکیها را در ظرف دربدار و در جای خنک نگهداری کنید. آنها تا یک هفته تازه میمانند.
سخن آخر
کوکی زرشک یک دسر خوشمزه و متفاوت است که تهیه آن در خانه بسیار آسان است. با رعایت این دستور و نکات ذکر شده، میتوانید کوکیهایی با بافت نرم و طعم عالی داشته باشید و از آنها لذت ببرید. اگر این دستور را امتحان کردید، خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید!
انتهای مطلب / ف.ر