خانواده

طرز تهیه کیک قهوه خوشمزه و کافی شاپی در خانه

با این دستور آسان یک کیک قهوه نرم و خوش‌عطر بسازید و طعم کافی‌شاپی را در خانه تجربه کنید.

در این مطلب از تلنگر به آموزش طرز تهیه کیک قهوه می پردازیم. کیک قهوه با عطر دلنشین و طعم غنی‌اش، همیشه یکی از محبوب‌ترین کیک های کافی‌شاپی بوده است. اما چه لذتی بالاتر از این که بتوانید همین کیک خوشمزه را در خانه خودتان درست کنید؟ در ادامه با یک دستور ساده و مرحله‌به‌مرحله، یاد می‌گیرید چگونه کیک قهوه‌ای نرم، خوش‌عطر و کافی‌شاپی تهیه کنید و از هر لقمه آن لذت ببرید، بدون این که نیاز باشد بیرون بروید یا هزینه زیادی صرف کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک قهوه

مواد لازم مقدار
آرد ۲۵۰ گرم
شکر ۱۸۰ گرم
پودر کاکائو ۲ قاشق مرباخوری
پودر قهوه ۱ قاشق سوپخوری
روغن مایع ۲/۳ پیمانه
تخم‌مرغ ۳ عدد
شیر ۲/۳ پیمانه
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
بکینگ‌پودر ۲ قاشق چایخوری
نمک ۱/۸ قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک قهوه خوشمزه و کافی شاپی

کیک قهوه خوشمزه و کافی شاپی

  1. قهوه و پودر کاکائو را در شیر حل کنید، روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. سپس تخم مرغ، شکر و وانیل را داخل یک ظرف مناسب بریزید و با دور تند همزن هم بزنید تا کرم رنگ و کش‌دار شود.
  2. در مرحله بعد روغن مایع را هم اضافه کنید و دوباره مواد را با هم مخلوط کنید تا یک‌دست شود. مخلوط شیر سرد، قهوه و پودر کاکائو را هم اضافه کنید و هم بزنید.
  3. آرد را ۳ بار الک کنید و به همراه بکینگ‌پودر و نمک در چند مرحله به مواد اضافه کنید. بعد از هر بار اضافه کردن آرد با لیسک مواد را مخلوط کنید تا مایه کیک یک‌دست شود. توجه داشته باشید مواد را باید از یک جهت و آرام هم بزنید. اگر خیلی سریع هم بزنید، کیک شما کم‌تر پف می‌کند. در عین حال طوری مواد را هم بزنید که کاملاً با هم ترکیب شوند و آرد به صورت گوله‌ای در قالب باقی نماند. اگر مواد را خوب با هم ترکیب نکنید، بعد از پخت کیک گلوله‌های آرد را در بافت کیک مشاهده می‌کنید که مطمئناً مطلوب نیست.
  4. کف قالب مورد نظر کاغذ روغنی پهن کنید یا اینکه با روغن جامد چرب کنید و مواد را از وسط قالب داخل آن بریزید و به صورت یک‌نواخت در کل قالب پهن کنید. اگر خواستید دیواره‌ها را هم با روغن چرب کنید، حتماً بعد از روغن زدن دیواره‌ها آن را آردپاشی کنید تا مانع پف کردن کیک نشود. برای این حجم از مواد قالب ۲۰ سانتی مناسب است. درنهایت قالب را چند بار آرام به زمین بکوبید تا هواگیری شود.
  5. سپس در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار بدهید. برای اینکه متوجه شوید کیک پخته است، سیخ چوبی یا خلال دندان را داخل کیک بزنید. اگر مواد به آن نچسبید؛ یعنی کیک شما پخته است. برای امتحان اینکه کیک پخته است یا نه، سیخ را از وسط کیک فرو کنید؛ چون دیواره،‌ها زودتر می‌پزد.
  6. وقتی کیک پخت و خواستید آن را از فر خارج کنید، ابتدا فر را خاموش کنید. بعد در آن را باز کنید و اجازه دهید کیک چند دقیقه داخل فر خاموش با در باز بماند. اگر بالافاصله از فر خارج کنید، پف کیک می‌خوابد؛ چون یک دفعه از یک محیط خیلی گرم وارد محیط سرد می‌شود. درنتیجه به کیک شوک وارد می‌شود. همچنین وقتی کیک را از فر خارج کردید، یک دفعه آن را در محیط سرد قرار ندهید. به عنوان مثال آن را روی سنگ اوپن یا در مسیر باد کولر قرار ندهید.
  7. بعد از اینکه کیک را از فر خارج کردید، اجازه دهید کم‌کم سرد شود. سپس با کاردک یا اگر نداشتید با چاقو دور کیک را از قالب جدا کنید. بعد کیک را روی توری برگردانید. توری پنجره‌ای، پلاستیکی یا فلزی که می‌توانید از لوازم قنادی‌ها تهیه کنید و به جای سینی از آن استفاده کنید.
  8. این کیک را می‌توانید به صورت ساده یا با شکلات آب شده یا گاناش سرو کنید. برای تهیه گاناش ۱۵۰ گرم شکلات تخته‌ای را به صورت حبه‌ای ریز خرد یا رنده کنید. سعی کنید از شکلات با کیفیت استفاده کنید تا درنهایت نتیجه بهتری بگیرید. سپس ۱۵۰ گرم خامه صبحانه را در شیرجوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی از کناره‌ها جوش ریز زد و حالت روان پیدا کرد، از روی حرارت بردارید و شکلات را به آن اضافه کنید. وقتی شکلات در خامه گرم آب شد، گاناش آماده است. درصورت تمایل می‌توانید از شکلات سفید هم استفاده کنید.

نکات کلیدی و فوت و فن‌های پخت یک کیک عالی

کیک قهوه خوشمزه و کافی شاپی

  • مواد اولیه را حداقل نیم ساعت قبل از شروع از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند و آرد را ۳ بار الک کنید تا کیک سبک‌تر شود. میزان آرد بسته به کیفیت آن ممکن است کمی کم یا زیاد شود.

  • فر را ۲۰ دقیقه قبل از قرار دادن کیک روشن کنید و از دماسنج فر برای دمای دقیق استفاده کنید. دمای فر بسته به نوع فر ممکن است متفاوت باشد.

  • برای دقت در اندازه‌گیری مواد، از ترازوی دیجیتال استفاده کنید و در صورت استفاده از پیمانه، مواد خشک را با قاشق داخل پیمانه بریزید و صاف کنید.

  • تخم‌مرغ‌ها را کامل هم بزنید تا بوی آن از بین برود و کیک خوش‌طعم شود.

  • قالب مناسب انتخاب کنید و ۱/۳ آن را خالی بگذارید. قالب‌های گالوانیزه گزینه خوبی هستند.

  • در ۳۰ دقیقه اول پخت فر را باز نکنید و مواد کیک را به طور یکنواخت در قالب پخش کنید.

  • از مواد اولیه مرغوب استفاده کنید تا نتیجه مطلوب حاصل شود؛ کیفیت پایین مواد می‌تواند باعث سفت شدن کیک شود.

سوالات متداول

در ادامه به برخی از سوالات پر تکرار شما عزیزان پاسخ می دهیم:

چرا کیک پف نکرده است؟

  • دمای فر خیلی زیاد یا کم است. اگر دمای فر زیاد باشد، کیک پف نمی‌کند و نپخته باقی می‌ماند. اگر دمای فر کم باشد، کیک پف می‌کند؛ ولی به مرور پفش را از دست می‌دهد. همچنین اگر فر از قبل گرم نشده باشد، پف کیک می‌خوابد.
  • میزان چربی (روغن، کره، تخم مرغ) زیادتر از حد معمول بوده است یا اینکه قالب را خیلی چرب کرده‌اید. برای چرب کردن قالب کافی است نوک انگشت‌تان را به روغن آغشته کنید. بعد کل قالب را با آن چرب کنید.
  • حتماً در پخت هر کیکی باید موادی را که داخل یخچال هستند، حداقل نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید.
  • در هنگام اضافه کردن مواد ترتیب را رعایت نکرده‌اید.
  • میزان بکینگ‌پودر نسبت به آرد کم بوده یا اینکه از بکینگ‌پودر کهنه استفاده کرده‌اید.
  • اندازه قالب کیک نسبت به حجم مواد بزرگ یا کوچک بوده است.
  • میزان هم زدن مواد در ابتدا خیلی کم بوده یا اینکه در بخش آخر که باید همه مواد را با هم مخلوط کنید، خیلی هم زده‌اید. در این بخش صرفاً باید مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید.

چرا کیک گنبدی شده است؟

  • فر زیادی داغ بوده است. به این نکته توجه داشته باشید که فر باید از ۲۰ دقیقه قبل از اینکه کیک برای رفتن در فر آماده شود، گرم شده باشد.
  • میزان مایعات کیک نسبت به آرد کم یا اینکه آرد سنگین بوده است. چون میزان گلوتن موجود در آرد‌ها متفاوت است. ممکن است میزان آرد کم‌تر یا بیش‌تر از چیزی شود که در دستور گفته شده است.
  • مواد را در انتهای کار زیاد هم زده‌اید و هم زدن هم به صورت دورانی نبوده است.

چرا روی کیک چسبنده شده است؟

  • کیک داخل قالب خودش سرد نشده و خیلی زود از قالب خارج شده است. این کار علاوه‌بر اینکه باعث چسبنده شدن روی کیک می‌شود، باعث خرد شدن کیک هم می‌شود.
  • کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است.
  • زمان پخت کیک کم و حرارت زیاد بوده است.
  • وقتی کیک داغ بوده، روی آن چیزی مثل بشقاب قرار گرفته است.
  • شکر و مایعات کیک بیش‌تر از حد معمول بوده است.

چرا کیک فرو رفته است؟

  • میزان بکینگ‌پودر زیاد بوده است.
  • از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.
  • قالب کیک نسبت به مواد کوچک بوده است.
  • میزان شکر نسبت به مواد زیاد بوده است.
  • فر زیادی داغ بوده است.
  • در فر موقع پخت باز شده است.

چرا کیک خمیر شده است؟

  • دمای فر زیاد بوده و قبل از اینکه کیک مغزپخت شود، سطح رویی آن پخته و خشک شده است.
  • تعداد تخم‌مرغ نسبت به بقیه مواد زیاد بوده است.
  • مواد را خوب با هم مخلوط نکرده‌اید.
  • مواد اولیه به دمای محیط نرسیده است.
  • بکینگ‌پودر کهنه یا فاسد بوده است.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x