طرز تهیه یتیمچه خوشمزه و سریع + نکات طلایی
یتیمچه تهرانی یک خوراک گیاهی خوشمزه و سبک است که با بادمجان، گوجه، سیبزمینی، پیاز و ادویهجات تهیه میشود و بدون آب، با طعم و عطر دلپذیر سرو میگردد.

اگر دلتان یک غذای ساده، سریع و خوشطعم با بادمجان دستپخت خانه میخواهد، یتیمچه همان انتخاب بینقص است! در این مطلب از تلنگر، طرز تهیه یتیمچه خوشمزه و سریع را بهصورت مرحلهبهمرحله و بدون چرخیدن دور قابلمه به شما آموزش میدهیم، همراه با نکات طلایی مثل تفت دادن رب گوجه برای عطر بهتر، استفاده از زعفران و روشهایی برای رنگ و طعم دلنشینتر. همین غذای گیاهی ساده میتواند شام یا ناهار روزمرهتان را به یک تجربه متفاوت تبدیل کند—با کمترین زحمت، بهترین نتیجه!
مواد لازم برای تهیه یتیمچه سنتی
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بادمجان | ۴ تا ۵ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۳ حبه |
سیب زمینی | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه، روغن و آویشن | به مقدار کافی |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه یتیمچه بادمجان و سیب زمینی
- برای تهیه یتیمچه تهرانی ابتدا بادمجان ها را پوست می گیریم، سپس به صورت نگینی خرد می کنیم. در ادامه داخل یک کاسه مقداری آب و ۱ قاشق چایخوری نمک می ریزیم، سپس به خوبی هم می زنیم تا نمک به طور کامل حل شود.
- در این مرحله بادمجان ها را درون محلول آب نمک قرار می دهیم تا تلخی شان گرفته شود. پس از گذشت ۲۰ دقیقه بادمجان ها را از آب نمک خارج کرده و آبکشی می کنیم، سپس کنار می گذاریم تا آب اضافی شان کشیده شود.
- حالا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد و کمی طلایی شود.
- پس از اینکه پیاز رنگش کاراملی شد، سیرها را به صورت ریز خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. سیر نیاز به تفت دادن زیادی ندارد، فقط در حدی تفت می دهیم که عطر سیر خارج شود و کمی تغییر رنگ دهد.
- در این مرحله سیب زمینی را پوست می گیریم و با آب سرد به خوبی می شوییم، سپس با یک دستمال تمیز خشک می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آویشن اضافه می کنیم.
- حالا سیب زمینی را به خوبی تفت می دهیم تا کمی سرخ شود، سپس بادمجان های خرد شده را به تابه اضافه می کنیم. بادمجان ها را نیز تفت می دهیم تا سرخ شوند و آب اضافی شان به طور کامل کشیده شود.
- در این مرحله مواد درون تابه را یک سمت جمع می کنیم و در سمت خالی تابه، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی سرخ شود و طعم و بوی خامی آن به طور کامل گرفته شود.
- در همین حین گوجه فرنگی ها را به همراه فلفل دلمه ای به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. در ادامه نصف لیوان آب به تابه اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم تا مواد درون تابه به طور کامل بپزند.
- توجه داشته باشید که این غذا بدون آب سرو می شود و باید صبر کنیم تا آب درون تابه به طور کامل کشیده شود و یتیمچه به روغن بیفتد. در پایان آب لیمو ترش را اضافه کرده و غذا را در ظرف مورد نظرمان می کشیم، سپس به همراه نان سرو می کنیم.
سوالات متداول
در ادامه به برخی از سوالات پر تکرار شما عزیزان پاسخ می دهیم:
چگونه تلخی بادمجان را بگیریم؟
پوست بادمجان را بگیرید و سپس برش بزنید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و به مدت یک ساعت در آبکش قرار دهید. سپس بادمجانها را بشویید و برش دهید. پس از آن با روغن سرخکردنی بادمجانها را سرخ کنید.
طرز تهیه یتیمچه ترکی چگونه است؟
طرز تهیه یتیمچه تهرانی و ترکی شبیه به هم است؛ درواقع این دو غذا هیچ فرقی با هم ندارند. برای تهیه آن هم باید به یتیمچهتان 1 عدد فلفل دلمهای اضافه کنید و یتیمچه را با بادمجان بپزید.