معرفی کامل باغ موزه نگارستان تهران + آدرس دقیق
باغ موزه نگارستان تهران از بنا های قدیمی تاریخی تهران است که در سال 1222 به خواست فتعلی شاه قاجار برای اقامتگاه تابستانی ساخته شد.
به گزارش تلنگر؛ باغ موزه نگارستان تهران به سبک کلاه فرنگی ساخته شده است. این بنای تاریخی برای کسانی که به دنبال جای دنج برای قرار های آخر هفته خود هستند مناسب است.
بخش های دیدنی باغ موزه نگارستان تهران
در ادامه مکان های دیدنی واقع در باغ نگارستان را معرفی می کینیم:
موزه مکتب کمال الملک
مکتب کمال الملک شامل تالار ملک الشعرای بهار، تالار علی اسفرجانی، تالار فتحعلیشاهی صف سلام، تالار جهانگیر ارجمند است. که هر کدام از این بخش ها بسیار دیدنی است.
ملک الشعرای بهار
این مجموعه شامل عکسهای تاریخی ملک الشعرای بهار، اسناد دیجیتال، دستنوشتهها و کتابهای این شاعر معروف است. اسناد و دستنوشتههای این استاد توسط فرزند ایشان خانم چهرزاد بهار به باغ نگارستان اهدا شد. آنچه در این مجموعه به نمایش درآمده است، مربوط به دوران جوانی و میانسالی محمدتقی بهار است.
تالار اسفرجانی
علی اسفرجانی از هنرمندان هنرهای ملی و سنتی ایران است که در زمینههای چون مینیاتور، تذهیب و معرق سوخت متبحر بود. مجموعهای از آثار مینیاتور و معرق چرم استاد علی اسفرجانی گنجینهای نفیس از ۱۸ تابلو مینیاتور معرق سوخت است که طبق وصیت ایشان، توسط خانواده محترم ایشان در سال ۱۳۸۶ به مجموعه باغ موزه نگارستان اهدا شد. این مجموعه هماکنون در تالاری به نام وی در مجموعه به نمایش گذاشته شده است.
تابلوهای سوخت و معرق علی اسفرجانی، برگرفته و تکامل یافته از هنر جلدسازی و صحافی است. سوخت یا سوخته، هنری ظریف و قدیمی است که روی جلد کتابهای نفیس و گرانبها، تابلوهای تزیینی و جلدهای قرآن به کار میرفته است.
دیوار نگاره صف سلام فتحعلی شاه
در زمان فتحعلی شاه به دستور او خانه ای با نام عمارت شاهی در کنار حضرت معصومه ساخته شد. در بخش مخصوص شاه این خانه نیز تالاری ساخته شد و چهره بیش از صد تن از شاهزادگان قاجاری توسط محمد علی نقاشباشی در آن اجرا شد.
پس از آن که عمارت کنار حرم حضرت معصومه ساخته شد این نقاشی به صورت حرفه ای از آن جا کنده شد و به موزه باغ نگارستان منتقل شد.
جهانگیر ارجمند
یکی از بخش های این موزه مجموعه مجسمه مینیاتوری مردم شناسی جهانگیر ارجمند مجسمه ساز خود آموخته است که با وسایل دوریختنی و با استفاده از تیغ ریش تراشی توسط این استاد هنرمند ساخته شده است.
این مجموعه در بهمن ۱۳۹۱ توسط ایشان به باغ نگارستان اهدا شد.
تالار منیر شاهرودی فرمانفرمائیان
این قسمت دارای ۵۱ اثر ارزنده از منیر شاهرودی فرمانفرمائیان است که توسط رئیس دانشگاه تهران خریداری و وقف باغ نگارستان شده است. این آثار به سبک خاص آن که نوع از انتزاع هندسی است و ترکیبی از طرح های سنتی اسلامی و مدرن به شمار می رود.
همچنین ترکیب نقاشیهای پشتشیشهای سنتی، آینهکاری و اصول هندسه اسلامی توانسته با یک درک مدرن هنری، به این آثار امتیاز ویژهای ببخشد.
سردیس فردوسی
در سال ۱۳۱۳ شمسی ۴۱۰ نفر از دانشجوویان مقیم فرانسه برای شرکت در کنگره بین المللی فردوسی تصمیم به ساخت تندیس آن کردند. هر کدام از ان ها بین ۱۵ تا ۱۰۰ فرانک اهدا کردند و مبلغی حدود ۱۵ هزار فرانک جمع آوری شد. با اینکه این مبلغ کافی نبود لونرنزی مجسمه ساز مشهور فرانسوی ساخت آن را قبول کرد. بعد از ساخت این سردیس و ارسال به کنگره، در محوطه دانشکده ادبیات دانشسرای عالی نصب شد و از آن روز تاکنون، در جای خود باقی است.
یادبود حافظیه شیراز
هنگامی که وارد باغ نگارستان می شوید در نزدیکی ورودی باغ یاد بودی از حافظیه شیراز وجود دارد که یاد این شاعر بزرگ ایرانی را برایتان زنده نگه می دارد.
نقاشیهای فتح الله عباد
از جمله تابلو های نقاشی که بسیار جذاب است. تابلوهای متعلق فتح الله عباد استاد هنر های زیبای دانشگاه تهران است. از این استاد ۳۰ تابلو نفیس وجود دارد.
فرشها و نقرههای قلم زنی اهدایی غلامعلی ملول
غلامعلی ملول مجموعه نقره های با ارزشیرا به باغ نگارستان اهدا کرده است. این قسمت شامل ۱۲۵ قطعه نقره قلمزنی اصفهان است که قدمت آنها به دوره قاجار تا زمان معاصر برمیگردد. وزن قطعات نقره حدود ۱۹ هزار مثقال، معادل ۸۰ کیلوگرم و وزن اشیا فلزی، مفرغی و مسی آن حدود ۲۵ کیلوگرم است.
علاوه بر آثار قلمزنی، ۱۳ قطعه فرش نفیس ایرانی متعلق به دوران قاجار و معاصر نیز در مجموعه ملول به نمایش گذاشته شده است. این فرشها در شهرهای کاشان، اراک، اصفهان و کرمان بافته شدهاند.
اتاق کاشی ها
در بنای این باغ از کاشی استفاده شد اما به خاطر اینکه تخریب شده بود تمام آن ها جمع اوری و در اتاق کاشی ها نگهداری می شود بیشتر این کاشی ها متعلق به قرن ۱۳ تا ۱۴ هجری قمری است.
آدرس باغ موزه نگارستان تهران
آدرس باغ نگارستان: میدان بهارستان، خیاباندانشسرا، خیابان شریعتمداری رفیع
دسترسی به باغ نگارستان با مترو
دسترسی به باغ نگارستان با مترو بسیار راحت در ایستگاه بهارستان واقه در خط دو پیاده شوید و پس از چند دقیقه پیاده روی به باغ برسید.
رستوران و کافه در باغ موزه نگارستان تهران
این رستوران دارای نوشیدنی و غذا های بسیار خوشمزه است که خستگی شما را پس از گردش رفع می کند.
ساعت بازدید باغ موزه نگارستان تهران
- بازدید از موزهها (سال ۱۴۰۲): ۹ تا ۱۸
- گردش در محوطه باغ (سال ۱۴۰۲): ۹ تا ۲۰
باغ نگارستان روزهای دوشنبه تعطیل است؛ اما امکان بازدید از فضای سبز و محوطه باغ نگارستان و استفاده از کافه و رستوران وجود دارد.
قیمت بلیط باغ نگارستان در سال ۱۴۰۳
- قیمت بلیط برای ایرانی ها: ۳۰ هزار تئمان
- قیمت بلیط برای خارجی ها: ۲۰۰ هزار تومان
انتهای مطلب/ ی.ر