سیاست داخلی

منافع مشترک ایران و امریکا راهکار کاهش تنش ها

سیدحسین مرعشی در صفحه شخصی خود منتشر کرد: " منافع مشترک اقتصادی ایران و آمریکا می‌تواند به کاهش تنش میان دو کشور و ترک مخاصمه کمک کند" .

به گزارش تلنگر؛ سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران به اظهارات اخیر ترامپ پرداخت و گفت: آقای ترامپ در سخنان اخیر خود درخصوص ایران، نکته‌ای را مطرح کرد که این نکته از قبل مورد تاکید ایران هم بود. ترامپ می‌گوید، آمریکا باید کاری کند که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند. این درحالی است که جمهوری اسلامی از قبل دکترین خود را بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری طراحی کرده بود که تهیه، تولید و نگهداری بمب اتمی حرام است. به اعتقاد مرعشی خط قرمز ما مساله موشکی است اگرچه ایران در دکترین نظامی خود موشک‌هایی با برد ۱۸۰۰ کیلومتر را در دستور کار داشته است و ما هرگز موشک‌های بالای ۱۸۰۰ کیلومتر را در دستور کارمان نداشته‌ایم.

مرعشی درخصوص گفت‌وگوی روسای جمهور ایران که ترامپ آن را پیشنهاد کرده است، گفت: در بحث نوع تعامل با امریکا هم باید بدانیم که هیچ مذاکره‌ای فعلا نمی‌تواند راه را برای آینده‌ای بهتر باز کند اما منافع مشترکی که ایران و آمریکا در حوزه اقتصاد دارند، می‌تواند به کاهش تنش و ترک مخاصمه و یک نوع همکاری غیرسیاسی کمک کند. ایران امروز نیازمند تکنولوژی و منابع خارجی برای توسعه کشور است. هرچند ما تا امروز اقتصادمان را به اتکای توانایی‌های داخلی‌مان اداره کردیم اما به هر حال نیازمند تکنولوژی و منابع خارجی برای توسعه اقتصادی ایران هستیم.

این دومین بار است که آقای ترامپ درخصوص جابه‌جایی مردم فلسطین صحبت می‌کند. این طرح امر غیرممکنی است که با جهت‌گیری‌های کلی غرب تفاوت دارد. تا امروز در مورد مساله فلسطین به طور عمومی دو سیاست و راهبرد کلی مطرح بود. نخست راهبرد جمهوری اسلامی که به یک کشور در سرزمین فلسطین می‌اندیشد و معتقد است که باید بر اساس یک همه‌پرسی یک نظام سیاسی در کل سرزمین فلسطین به وجود بیاید. این نظام یک نظام ملی فلسطینی است که یهودی‌ها و مسیحی‌ها هم در آنجا سهم دارند.
مرعشی راهبرد دوم را راهبردی عنوان کرد که سال‌هاست مورد توجه برخی دیگر است و آن تشکیل یک دولت فلسطینی در کنار یک دولت صهیونیستی به نام اسراییل است. به گفته دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران تا قبل از اظهارات اخیر آقای ترامپ، کشورهای غربی یعنی آمریکا و متحدانش و کشورهای عربی چه جناح سعودی و امارات و چه جناح قطری‌ها و مصری‌ها از نظام دو دولتی دفاع می‌کردند و به نظر می‌آمد که توافق بر سر تشکیل دولت فلسطین به عنوان دومین دولت در سرزمین فلسطین می‌تواند منتهی به یک ترک مخاصمه جدی در منطقه شود. بنابراین اکنون دیدیم که پس از سخنان ترامپ مبنی بر جابه‌جایی فلسطینی‌های ساکن غزه بسیاری از کشورها از جمله خود گروه‌های فلسطینی و کشورهای عربی مانند عربستان اعلام کردند که بر تشکیل دولت فلسطین مصمم هستند.

در حیاط دولت همچنین محمدجواد ظریف نیز به سخنان ترامپ واکنش داشت. او در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود، تصویب FATF بدون مذاکره با آمریکا تاثیری ندارد، گفت: مذاکره با آمریکا راه‌حل مشکلات ما نیست، راه‌حل مشکلات ما برداشتن تحریم‌ها و موانع است. همان شعر معروف که می‌گوید «ما را به خیر تو امیدی نیست، شَر مرسان» هدف از کاری که وزارت خارجه انجام می‌دهد این است که موانع روابط ما با چین، آفریقا، روسیه و همسایگان برداشته شود.

از دیگر افرادی که به اظهارات ترامپ رییس جمهور آمریکا واکنش نشان داد، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی بود. به گفته او «صحبت‌های ترامپ درباره اینکه ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد از واضحات است چون ما اعلام کرده‌ایم که به‌ دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و نخواهیم بود و با آژانس نیز در ارتباط هستیم.»
در عین حال واکنش و تحلیل‌ها از آخرین سخنان ترامپ درخصوص ایران و خاورمیانه کم نبود. حال باید منتظر ماند و دید که تصمیم دو کشور برای مذاکرات از چه جنسی خواهد بود. سیاسی یا فقط اقتصادی؟

انتهای مطلب

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x