خانوادهسلامت

نکات مثبت تنها بازی کردن کودکان و راهکار های آن

تنها بازی کردن کودکان باعث افزایش استقلال کودکان می شود. آن ها هنگامیکه با خود بازی می کنند یاد می گیرندکه چطور با مشکلاتشان کنار بیایند.

به گزارش تلنگر؛ تنها بازی کردن کودکان به آنها یاد می دهد که چگونه وقتی تنها هم هستند شاد باشند. و شخصیت فردی آن ها را رشد می­ دهد.

فواید تنها بازی کردن کودکان

اگرچه بازی والدین با کودکان نقش بسیاری در رشد هیجانی و جسمانی آن ها دارد. اما نباید همیشه در دسترس باشید. بازی انفرادی در رشد کودکان اهمیت زیادی دارد که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می کنیم:

تقویت خلاقیت و قوه تخیل

احتمال دارد کودکان در هنگام بازی قوانینی برای خود وضع کند که کاملا من در آوردی است اما باید آن قوانین را قبول کنید و سعی در تغییر آن نداشته باشید.

تقویت خلاقیت و قوه تخیل در کودکان

بازی با یزرگسالان و تبعیت از چارچب های ذهنی آن ها باعث کاهش خلاقیت آن هامی شود. از طرف دیگر بازی تک نفره ای که خو کدکان ابداع می کند به رشد خلاقیت آن ها کمک می کند.

یادگیری مهارت های پایه ای و آمادگی برای بازی های ساختاریافته

کودکان برای کسب مهارت در بازی های گروهی و ساختار یافته نیاز دارند ابتدا خودشان به تنهایی بازی کنندو مهارت های پایه ای را یاد بگیرند.

تسهیل روند مستقل شدن کودک

تنهایی بازی کردن استقلال را در کودکان افزایش می دهد و به آن ها یاد می دهد در شرایطی که وادینشان نیست چگونه رفتار کنند. بازی‌های انفرادی از طریق افزایش استقلال و ابراز وجود و کاهش در مرکز توجه‌بودن کودکان، خجالت آن‌ها از حضور در جمع‌ها و دورهمی‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

کمک به رشد مهارت حل مسئله

کودکان وفتی به تنهایی بازی می کنند می نوانند بدون کمک والدین در زمانی که برایشان مشکل پیش میاید می توانند حل کنند. البته امکان دارد این کار برایشان استرس زا باشد اما بعد ها توانایی کنترل استرس را به دس می آورند.

ایجاد احساس آرامش و کنترل پذیری

بازی های انفرادی باعث افزایش حس آرامش و کاهش حواس پرتی کودکان می شود. برخلاف بازی‌‌های گروهی و مشارکتی، کودک کنترل بسیار زیادی در انتخاب بازی‌های تک‌نفره و نحوه اجرای آن‌ها دارد. البته هرچیزی جای خود را دارد و بازی‌های گروهی و رقابتی نیز ضروری هستند و به مواردی مانند افزایش تحمل شکست در کودکان کمک می‌کنند.

چرا فرزندم بلد نیست به تنهایی بازی کند؟

مهمترین عواملی که در بروز این مشک موثرند زیادند که تعدای را برایتان شرح می دهیم:

چرا فرزندم بلد نیست به تنهایی بازی کند؟

مثل پروانه دور کودک چرخیدن

برخی والدین فکر می کنند که اگر مداوم مراقب رزندشان باشند و همیشه او را همراهی کنند کار درستی انجا داده اند ولی این کار غلطی است زیرا که کودکان دیگر نمی توانند مستقل شوند.

نداشتن اسباب بازی های آزاد و بدون ساختار

کودکان از بازی های ساختار یافته به زودی خسته میش وند سعی کنید برای آن ها شرایط بازی آزاد مانند لگو و آجر سازی را فراهم کنید. این اسباب بازی ها به علت ماهیت پویا و بدون ساختارشان از سر رفتن حوصله فرزندتان جلوگیری می کند.

زیادی دستورالعمل دادن

برخی والدین توان مقاومت در برابر وسوسه آموزش و کمک به کودک را ندارند و پیشبرد بازی را به حضور خودشان گره می‌زنند. کودکان نیز به مرور زمان به کمک‌گرفتن از والدین عادت می‌کنند و تنهایی بازی‌کردن برای‌شان مشکل و مشکل‌تر می‌شود. برای آشناسازی کودک با انواع بازی‌ها در سال‌های پیش‌دبستانی هم اسباب‌بازی‌های مختلف را بردارید و شروع به بازی کنید؛ اگر فرزندتان علاقه‌مند باشد، خودش به شما ملحق می‌شود.

ایده هایی برای تشویق کودکان به تنها بازی کردن

بهترین و موثر ترین ایده های تنها بازی کردن  کودکان را در ادامه به شما توضیح می دهیم:

ایده هایی برای تشویق کودکان به تنها بازی کردن

مدام بالای سر کودک آفتابی نشوید

اگر کسی همش بالای سرتان بایستد و به تمام حرکات شما زل بزند نمی توانید کاری انجام دهید باید از چک کردن مداوم فرزندتان خودداری کنید.

منتظر فرصت بمانید

  • کنار فرزندتان بنشینید و تماشایش کنید.
  • به غیر از زمان‌های درخواست کمک، کاری به کارش نداشته باشید.
  • هنگام افزایش تمرکز کودک روی فعالیت، آرام‌آرام از او فاصله بگیرید.
  • نگاه‌های فرزندتان را با گفتن جملاتی مانند «فک‌ کنم حسابی از این بازی خوشت اومده.» تشویق کنید، اما در مورد درست یا غلط انجام‌دادن بازی نظر ندهید.
  • وقتی احساس کردید فرزندتان به اندازه کافی درگیر بازی شده است، مشغول کار خودتان شوید و هرازچندگاهی هم نیم‌نگاهی به او داشته باشید.

بازخورد ندهید

سعی بر اصلاح رفتار کودکتان نداشته باشید. تربیت کردن کودک با زمانی که به تنهایی باز می کند و شما درصدد این هستید که نحوه بازی شان را عوض کنید فرق دارد. در هنگان بازی انفرادی چیزی را به آن ها آموزش ندهید.

اسباب‌ بازی های متناسب با سن فرزندتان بگیرید

سعی کنید بازی سختی برای فرزندتان نگیرید که مجبور به کمک خواستن از شما بشود بازی بگیرید که مناسب سن کودک است و می تواند از حل آن بر بیاید.

زیاد از فرزندتان دور نشوید

بچه ها زمانی می توانند تنها بازی کنند که احساس امنیت داشته باشند پس سعی کنید که امنیت را برایشان فراهم آورید و هر چند لحظه یکبار خودی  نشان بدهید تا دچار اضطراب و ترس نشوند.

سخن پایانی

تنها بازی کردن  کودکان یک نوع هنر است و نیاز به تمرین دارد کودکان رفته رفته مستقل می شوند و می توانند به تنهایی بازی کنند. اما برخی کودکان هم هستند به دلیل ویژگی شخصیتی نمی توانند تنها بازی کنند پس در این زمان به کودکتان سخت نگیرید.

انتهای مطلب/ ی.ر

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x