خانواده

همه چیز درباره فرش فریز که باید بدانید! | ویژگی ها، مزایا و معایب

فرش فریز با بافت نرم، پرزهای بلند و طراحی متنوع، انتخابی ایده‌آل برای دکوراسیون مدرن و فضاهای راحتی مانند اتاق خواب و کودک است.

در این مطلب از تلنگر به بررسی جامع فرش فریز خواهیم پرداخت. در دنیای دکوراسیون داخلی، انتخاب فرش مناسب نقش مهمی در زیبایی و کارایی فضا ایفا می‌کند. فرش فریز، با بافت خاص و ویژگی‌های منحصربه‌فرد، به یکی از گزینه‌های محبوب در میان انواع فرش‌های مدرن تبدیل شده است. این نوع فرش، با پرزهای بلند و پیچ‌خورده، نه‌تنها ظاهری جذاب دارد بلکه از نظر عملکردی نیز مزایای قابل توجهی ارائه می‌دهد.

فرش فریز چیست؟

فرش فریز یکی از فرش‌های مدرن ماشینی است که در سال‌های اخیر در بین تولید کنندگان رواج پیدا کرده است. در بافت این فرش از طرح‌های متنوعی بهره می‌گیرند. از جمله طرح‌های مورد استفاده در فرش فریز می‌توان به طرح‌های سنتی (گبه)، فانتزی،‌ سه بعدی، عروسکی و …. اشاره کرد. فرش فریز دارای بافت نرم با پرزهای بلند است؛ بنابراین جزء فرش‌های راحت به حساب می‌آید.

جنس فرش فریز 

فرش فریز

پس از این که پاسخ مربوط به پرسش فرش فریز چیست را بررسی کردیم، حالا باید به سراغ بررسی جنس این نوع فرش برویم. «پلی پروپلین» و «پلی استر» از جمله موادی هستند که فرش فریز از آن‌ها تهیه می‌شود. بنابراین مقاومت بالایی را می‌توان از این مدل فرش‌ها انتظار داشت.

ویژگی‌های فرش فریز

طبیعتاً فرش‌های فریز به دلیل یک سری قابلیت‌های اختصاصی در بین مردم شناخته شده‌اند. حالا اگر بخواهیم برترین و قابل توجه‌ترین ویژگی‌های فرش فریز را بیان کنیم، این ویژگی‌ها به قرار زیر خواهند بود:

  1. مقاومت بالا
  2. وزن سبک
  3. جابجایی آسان
  4. دارای طرح‌ و رنگ‌های متنوع
  5. شستشوی راحت
  6. قیمت مناسب

اگرچه تمام ویژگی‌های فوق برای طرفداران این فرش‌ها اهمیت دارند؛ اما وجود طرح‌ها و رنگ‌های گسترده در آن را می‌توان دلیل اصلی محبوبیت این فرش‌ها دانست. چراکه با وجود طرح‌های زیاد می‌توان برای هر نوع فضا و دکور، فرش فریز متناسب آن را پیدا کرد!

فرش فریز به دلیل تنوع رنگ و طرحی که دارد،‌ می‌تواند برای تمام محیط‌ها کاربرد داشته باشد. برای مثال از فرش فریز می‌توان برای پذیرایی،‌اتاق نشیمن، اتاق کودک، راهرو، آشپزخانه و ….. استفاده کرد.

تفاوت گلیم فرش و فرش فریز از نظر ثبات

هردو فرش فریز و گلیم از مقاومت بالایی برخودار هستند اما فرش فریز به علت تابیدگی محکم‌تر تار و پودش از گلیم فرش باثبات‌تر و پایدارتر است.

مقایسه گلیم فرش و فرش فریز از نظر دوام

با توجه به این که در قسمت قبل به بافت محکم‌تر فرش فریز پرداختیم، طبیعتاً این ویژگی بر دوام این نوع فرش نیز تأثیر دارد. به طوری که می‌توان نتیجه گرفت که در مقایسه فرش فریز و گلیم فرش از نظر دوام، فرش فریز تا حدی بادوام‌تر می‌تواند باشد.

تفاوت فرش فریز با گلیم فرش با توجه به ظاهر

فرش فریز

در مقایسه فرش فریز با گلیم فرش از نظر ظاهری، باید اعلام کرد که گلیم فرش براق‌تر از فرش فریز است. بنابراین بهتر است از گلیم فرش در فضاهایی استفاده شود که بیشتر به دکوراسیون آن اهمیت داده می‌شود. این در حالی است که برای اتاق خواب و اتاق کودک، باید از فرش فریز استفاده کرد؛ چراکه فرش فریز بافت نرم‌تر و راحت‌تری دارد.

تفاوت برجا ماندن اثر پا در فرش گلیم و فریز

در پرداختن به اینکه فرش فریز چیست، به بافت پرزدار و بلند این فرش اشاره کردیم. همین ویژگی سبب می‌شود تا رد پا روی فرش فریز باقی بماند. اما گلیم فرش به دلیل ساختار مسطح و پرزهای کوتاه، دچار سایه‌خوری نمی‌شود؛ به این معنی که با حرکت روی آن نمی‌توان ردپا به جا گذاشت.

تفاوت کاربرد گلیم فرش با فرش فریز

گفتیم که از فرش فریز می‌توان در هر فضا و مکان از خانه استفاده کرد. دقیقاً استفاده از گلیم فرش هم به همین صورت است. اما با توجه به بافت متفاوت این دو نوع فرش، بهتر است برای فضاهایی که در آن‌ها راحتی بیشتر از زیبایی اهمیت دارد، از فرش فریز استفاده شود. همچنین در فضاهایی که زیبایی بیشتر از راحتی اهمیت دارد، باید گلیم فرش را انتخاب کرد.

تفاوت لطافت و نرمی سطح گلیم و فریز

در قسمت‌های قبل فهمیدیم که دقیقاً فرش فریز چیست و همچنین در مقایسه فرش فریز و گلیم فرش به تفاوت بافت آن‌ها پی بردیم. حالا به راحتی می‌توانیم نتیجه بگیریم که مقدار لطافت و نرمی سطح در فرش فریز به مراتب بالاتر از گلیم فرش است. به همین خاطر، افرادی که لطافت و نرمی فرش را در اولویت قرار می‌دهند، باید برای خرید فرش‌های فریز اقدام نمایند.

معایب فرش فریز

فرش فریز

اگرچه فرش فریز مزایای زیادی دارد، اما برخی معایب نیز وجود دارند که باید به آن ها توجه کرد:

  • فرش های فریز ممکن است در معرض تابش مستقیم نور خورشید رنگ خود را از دست بدهند و دچار کمرنگی شوند. بنابراین، بهتر است از قرار دادن این فرش ها در مکان هایی که در معرض نور مستقیم خورشید هستند، خودداری کنید.
  • اگرچه فرش های فریز در رنگ و طرح متنوعی تولید می شوند، اما بافت آن ها نسبت به سایر فرش ها ممکن است کمی یکنواخت باشد. این موضوع ممکن است برای برخی افراد جذاب نباشد.

محافظت و نگهداری از فرش فریز

در محافظت از فرش فریز، باید تمام اقدامات مراقبتی که برای دیگر فرش‌های کلاسیک صورت می‌گیرد را در مورد این مدل از فرش نیز رعایت کرد. اما به غیر از مراقبت‌های عمومی فرش، در محافظت از فرش‌های فریز باید دو مورد زیر را نیز در نظر گرفت:

  1. هرگز با کفش آلوده بر روی سطح فرش‌های فریز راه نروید. چراکه الیاف ظریف و بلند این فرش، به سرعت آلودگی‌ها را به خود جذب می‌کنند. در استفاده از دمپایی هم به تمیزی دمپایی‌های خود دقت داشته باشید.
  2. هرگز فرش فریز را روی سطوح نمدار یا مرطوب قرار ندهید. چراکه رطوبت سبب از بین رفتن بافت فرش و کپک زدن آن می‌شود.

در صورت رعایت دو مورد فوق در کنار سایر مراقبت‌های خانگی، فرش‌های فریز زیبا و بادوامی خواهید داشت.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x