ژانگ یوان: مجمع گفتگوی تهران فراملی و در جهت توافق بود!
دکتر ژانگ یوان پژوهشگر به وضعیت و اهمیت مجمع گفتگوی تهران پرداخت.

به گزارش تلنگر؛ محمدحسین واحدی خبرنگار در مصاحبه ای با دکتر ژانگ یوان استاد دانشگاه موسسه مطالعات شانگهای در خصوص مجمع گفتگو تهران پرداخته است.
خانم دکتر ژانگ یوان از اساتید برجسته دانشگاه شانگهای چین است که در موسسه خاورمیانه پژوهی کار و تدریس می کند. استاد مذکور در ایران و جهان بسیار شناخته شده است. وی در کنفرانس ها و مجامع بین المللی زیادی دعوت به سخنرانی شده است. پرفسور ژانگ یوان در این مجمع نیز حضور داشت.
موضوع مجمع گفتگوی تهران چه بود و چه بحثهایی در آنجا مطرح شد؟
مجمع گفتوگو های تهران 2025 به عنوان یک پلتفرم وسیع برای گفتگو و ارتباط با تأثیر بینالمللی بالا، میزبان صدها سیاستمدار، کارشناسان و پژوهشگران از بیش از 50 کشور در IPIS بود. هدف این گردهمایی، برقراری گفتوگوهای فشرده، باکیفیت، فراملی و چندرشتهای و رسیدن به توافق بود. موضوعات این فروم بر وضعیت کنونی در منطقه و جهان، جهتگیری توسعه آینده نظم منطقهای و بینالمللی، مسائل داغ منطقهای و بینالمللی و موارد دیگر متمرکز بود. شرکتکنندگان در TDF از جنبههای سیاست و دیپلماسی، اقتصاد و امنیت، حل و فصل منازعات و بازسازی صلح، نظرات خود را مطرح کرده، دیدگاهها را تبادل کرده و بر اساس احترام به توافق و درک متقابل دست یافتند.
به نظر شما چه نکتهای در این مجمع چه چیزی اهمیت داشت و چه مواردی مطرح شد؟
معمولاً شرکتکنندگان TDF در زمینههای امنیت منطقهای، حکمرانی خوب برای ثبات، احیای اقتصادی و جستجوی همزیستی مسالمتآمیز میان بازیگران بینالمللی، منافع و نگرانیهای قویتری دارند. به عنوان مثال، بحثهای داغ و برخورد نظرات در مورد موضوعاتی مانند غیرپراکنی سلاحهای کشتار جمعی و غیرپراکنی هستهای معمولاً بسیار جذاب بوده و مشارکت مخاطبان در این مباحث بالا است. مثالی دیگر، درخواست برای نشان دادن نگرانی بیشتر جهان نسبت به مردم غزه و فراخوانی برای کمک و ارائه حمایتهای انسانی به مردم فلسطین بود که نیز واکنش بسیار بالایی دریافت کرد. همچنین، گفتوگوی روشنگرانه میان پنلها درباره نقش فزایندهای که جنوب جهانی در سیاست بینالمللی ایفا میکند، با استفاده از اهمیت رو به افزایش بریکس و سازمان همکاری شانگهای به عنوان نمونههایی از این نقش، از دیگر موارد مهم بود.
انتهای مطلب