خانواده

طرز تهیه شیرینی زبان خانگی ترد و خوشمزه مثل قنادی ها

با این دستور ساده و کاربردی یاد بگیرید چطور در خانه شیرینی زبان ترد، خوش‌عطر و خوشمزه‌ای درست کنید که هیچ فرقی با قنادی ها نداشته باشد!

در این مطلب از تلنگر طرز تهیه شیرینی زبان خانگی را یاد می‌گیرید. اگر عاشق شیرینی های ترد، خوش‌عطر و براق قنادی‌ها هستید، حتماً نام شیرینی زبان برایتان آشناست! این شیرینی کلاسیک و محبوب با ظاهر طلایی و طعم کره‌ای خود، از آن دست خوراکی‌هایی است که نمی‌شود فقط یکی از آن‌ها را خورد. خبر خوب این است که برای تهیه شیرینی زبان خوشمزه، لازم نیست حتماً به قنادی بروید! با ما همراه باشید تا به کمک هم آن را در آشپزخانه خود تهیه کنیم!

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان خانگی

مواد لازم مقدار
آرد سفید قنادی 300 گرم
کره 150 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد
روغن مایع 1 قاشق سوپ‌خوری
جوهر لیمو ½ قاشق چای‌خوری
وانیل ½ قاشق چای‌خوری
نمک 1 قاشق چای‌خوری
آب خنک 1 فنجان

طرز تهیه شیرینی زبان

شیرینی زبان

  1. برای درست کردن شیرینی زبان ابتدا در ظرفی تخم مرغ ، جوهر لیمو ، روغن مایع ، آب و نمک را با هم مخلوط کنید و هم بزنید.
  2. کاسه بزرگ دیگری را انتخاب کنید و آرد را داخل آن بریزید و وسط آرد را گود کنید.
  3. سپس مخلوط تخم مرغ رابه آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یک دستی و نرمی به وجود بیاید.
  4. خمیر به عمل آمده را یک ساعت استراحت دهید تا حجم آن تغییر کند.
  5. بعد از جا افتادن خمیر ، روی میز کار یا سطح صافی ،مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن به شکل مربع پهن کنید.قطر خمیر نباید بیشتر از 2 سانتی‌متر باشد.
  6.  سپس کره را در میان خمیر قرار دهید و خمیر را از چهار طرف روی کره بپوشانید. بعد آرام آرام  به وسیله  وردنه روی خمیر ضربه بزنید. تا کره وسط خمیر کاملا نرم شود.
  7. خمیر بدست آمده را به قطر یک سانتی‌متر باز کنید و بعد آن را به شش لا، تا بزنید.
  8. خمیر تا شده را 20 دقیقه ای در جای خنک و یا در یخچال قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد و بعد مجدداً آن را به ضخامت یک سانتی‌متر پهن کنید.
  9. برعکس دفعه قبل اینبار ، عرض خمیر را شش لا ، تا بزنید. و دوباره آن را به مدت 20 دقیقه در جای خنکی قرار دهید.
  10.  این کار را 6 بار تکرار کنید و هر بار خمیر را باز کنید و  شش لا تا بزنید. دقت کنید هر بار که این کار را انجام دادید، با برس آرد اضافه روی خمیر را کنار بزنید.
  11.  در مرحله آخر خمیر را به ضخامت یک سانتی‌متر پهن کنید و با آن شیرینی مورد نظرتان را درست کنید.
  12.  با این خمیر میتوانید شیرینی هایی مثل شیرینی پاپیونی، نان خامه ای ، زبان، ناپلئونی ،قیفی و ولوان را تهیه کنید.
  13. برای تهیه شیرینی زبان خمیر هزارلا آماده شده را به ضخامت یک  یا یک و نیم سانتی‌متر و به  شکل مربع یا مستطیل باز کرده و با قالب  مخصوص شیرینی زبان ، خمیر را قالب میزنیم.
  14. سپس با نوک کارد تیزی از طول وسط خمیر را یک برش 2 سانتی می زنیم. خمیر ها را داخل سینی که با کاغذ روغنی پوشانده شده با فاصله کم می چینیم.
  15. بعد سطح روی آن را مخلوط شربت کارامل و تخم مرغ بمالید و در وسط پنجره فر گرم شده با حرارت 200 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه قرار میدهیم تا نان ها کاملا پف کنند.
  16. سپس حرارت فر را به درجه 170 برسانید و اجازه دهید تا شیرینی ها به مدت 10 تا 15 دقیقه دیگر بپزند.
  17. وقتی شیرینی ها را از داخل فر بیرون آوردید میتوانید روی آن شربت کارامل یا عسل بمالید و با کنجد ، پودر پسته ، پودر نارگیل و یا گل سرخ تزیین کنید.
  18. برای تهیه شربت کارامل شکر را روی حرارت بخار آب  قرار میدهیم تا ذوب شوند. سپس تخم مرغ ها را به آن اضافه میکنیم.

نکات طلایی طرز تهیه شیرینی زبان

شیرینی زبان

  • برای درست کردن خمیر هزارلا باید درجه حرارت محل کار خنک باشد. چرا که گرمای محیط باعث آب شدن کره و خراب شدن خمیر می شود.
  • اگر خمیر به شکل لایه لایه در نیامده باشد ، یا کره ای که در داخل خمیر قرار داده اید کم بوده است و یا خمیر بیش از حد معمول باز و بسته و نازک شده است.و یا ممکن است درجه حرارت فر کم بوده باشد.
  • اگر بیش از حد در هنگام پهن کردن خمیر ، آرد روی سطح کار بریزید ، خمیر در هنگام تا زدن سفت میشود.
  • باید سطح خمیر قبل از قالب زدن کاملاً صاف شده و دارای ضخامت یکسان باشد.
  • سعی کنید از خمیر هایی که از لابه به لای محل قالب زدن باقی می ماند را مجددا جمع نکنید و وردنه نزنید چون این خمیر مناسب نیست و باعث ترک خوردن خمیر میشود.
  • در هنگام قالب زدن از قالب هایی استفاده کنید که لبه های آنها تیز باشد و به آسانی قابلیت برش داشته باشد.
  • خمیر را می توانید داخل نایلون به مدت سه روز در یخچال و یا زمان طولانی تر در فریزر نگهداری کنید.
  • اگرشیرینی پس از پختنبه یک طرف خم شد ، یعنی اندازه خمیر متوازن نبوده و یک قسمت آن کلفت و قسمتی دیگر آن نازک باز شده است. و یا خمیر قبل و بعد از قالب زدن مدتی در جای گرم بوده است
  • اگر شیرینی ما بعد از پختن و خارج کردن از فر کوچک بوده است:یعنی استراحت خمیر به اندازهٔ کافی نبوده و یا سینی فر بیش از اندازه چرب شده است.
  • ورز دادن زیاد خمیر باعث میشود تا خمیر سفت شود و هنگام پهن کردن به سختی شکل بگیرد.
  • اگر از طعم کره در شیرینی خوشتان نمی آید میتوانید روغن صاف قنادی را جایگزین کره کنید. با این تفاوت که در کره مقداری دوغ وجود دارد که باید از روغن کمتری استفاده شود، مثلا به‌جای 100 گرم کره باید 80 گرم روغن جایگزین کرد.
  • خمیر هزارلا را به راحتی میتوانید از سوپر مارکت ها نیز تهیه کنید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x