خانواده

طرز تهیه کروسان پنیری خوشمزه و خوش عطر در خانه

کروسان پنیری فرانسوی با بافت ترد و پنیر کشدار، میان‌وعده‌ای است که می‌توانید به‌سادگی در خانه آماده کنید و از آن لذت ببرید.

در این مطلب از تلنگر طرز تهیه کروسان پنیری را آموزش می‌دهیم. کروسان پنیری یکی از محبوب‌ترین صبحانه‌ها و میان‌وعده‌های سبک فرانسوی است که با بافتی ترد و عطر بی نظیر هر کسی را مجذوب خود می‌کند. بسیاری تصور می‌کنند تهیه این خوراک خوشمزه فقط در کافی‌شاپ‌ها و نانوایی‌های حرفه‌ای امکان‌پذیر است، اما خبر خوب این است که شما می‌توانید به‌راحتی و با چند ماده ساده در خانه، یک کروسان پنیری اصیل و فرانسوی درست کنید.

مواد لازم برای تهیه کروسان پنیری

مواد لازم  مقدار مورد نیاز
خمیر مایه فوری ۱/۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شیر ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
کره ۵۰ گرم برای سطح خمیر و ۱۰۰ گرم برای تهیه خمیر
سرکه ۱ قاشق غذاخوری
آرد سفید گندم ۲ و ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پنیر صبحانه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
زرده تخم مرغ ۱ عدد برای رومال کروسان‌ها

مراحل طرز تهیه کروسان پنیری

کروسان پنیری

  1. در اولین مرحله از طرز تهیه کروسان پنیری باید در یک ظرف مایه خمیر، شکر و آب را با هم ترکیب کنید.
  2. سپس شیر، ۱۰۰ گرم کره در دمای محیط (یعنی کره‌ای که نیمه جامد شده، و سرکه را اضافه کنید.
  3. در ادامه آرد ۲ بار الک شده و نمک را اضافه کنید و همه مواد را با دست مخلوط کنید تا خمیری یکدست ایجاد شود. در این مرحله ممکن است خمیر کمی چسبنده باشد.
  4. در این مرحله باید سطح کار را آردپاشی کنید. خمیر را به قسمت‌های مساوی (حدود ۱۰ قسمت) تقسیم کنید. سپس روی خمیر را بپوشانید و صبر کنید تا خمیر برای ۱۰ دقیقه استراحت کند.
  5. در این مرحله باید یکی از تکه‌های خمیر را بردارید و با وردنه پهن کنید. با برس مقداری کره روی خمیر بمالید. یک لایه خمیر دیگر را پهن کنید و روی خمیری که کره زدید، بگذارید. این کار را ادامه دهید و ۵ لایه خمیر را روی هم بگذارید.
  6. بعد از آماده کردن لایه‌های خمیر باید روی آن را بپوشانید و برای مدت ۲۰ دقیقه در فریزر بگذارید. انجام دادن این مرحله موجب لایه لایه شدن خمیر شما می‌شود.
  7. در این مرحله از طرز تهیه کروسان پنیری باید مقداری آرد روی سطح کار بپاشید. خمیر را از فریزر خارج کنید و روی سطح کار قرار دهید. با وردنه خمیر را تا جایی که می‌توانید پهن کنید.
  8. ۵۰ گرم کره در دمای محیط داشتیم. در این مرحله با استفاده از برس تمام سطح خمیر را به کره‌ای که در دمای محیط است و نیمه جامد شده آغشته کنید. سپس کناره‌های خمیر را به سمت داخل تا کنید و روی آن کره بمالید.
  9. در انتها دو طرف خمیر را نیز رو به داخل تا کنید تا خمیر به صورت مربعی شکل شود. در انتها و روی آن را نیز به کره آغشته کنید. حالا خمیر را بپوشانید و برای ۲۰ دقیقه در فریزر بگذارید تا خمیر بار دیگر استراحت کند.
  10. در این مرحله باید خمیر را از فریزر خارج کنید و دوباره با وردنه تا جایی که می‌توانید خمیر را پهن کنید. حالا با کمک کاتر آشپزی یا چاقو خمیر را به صورت ۷ و ۸ برش دهید.
  11. در این مرحله فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. بعد از آماده کردن خمیر باید مقداری پنیر صبحانه در پهن‌ترین قسمت خمیر قرار دهید.
  12. سپس از همان قسمت شروع به رول کردن خمیر به سمت نوک تیز مثلث و پیچاندن خمیر به شکل حلزون کنید (مطابق شکل بالا). روی خمیر را برای ۱ ساعت و نیم بپوشانید تا استراحت کند.
  13. برای رومال کردن کروسان پنیری باید یک عدد زرده تخم مرغ را با یک قاشق غذاخوری شیر ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. سینی فر را با مقداری روغن مایع چرب کنید و کروسان‌ها را در آن بچینید. سپس این ترکیب را با کمک برس روی همه کروسان‌ها بمالید.
  14. در این مرحله باید کروسان‌ها را برای ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید. در چند دقیقه پایانی پخت شعله بالای فر را روشن کنید تا نان‌ها کاملا طلایی شوند.
  15. بعد از این که کروسان‌ها طلایی و ترد شدند، آن‌ها را از فر خارج کنید. یک پارچه تمیز روی نان‌ها بیندازید و صبر کنید تا کروسان‌های خوشمزه شما خنک شوند. این کار از خشک شدن کروسان‌ها جلوگیری می‌کند.

نکات طلایی طرز تهیه کروسان پنیری

کروسان پنیری

  • در صورت تمایل می‌توانید مقداری کنجد روی کروسان‌های پنیری یپاشید تا هم ظاهر جذاب‌تری پیدا کنند و هم خوشمزه‌تر شوند.
  • برای تهیه کروسان پنیری می‌توانید از هر نوع پنیری صبحانه‌ای که دوست دارید استفاده کنید.
  • زمانی که خمیر کروسان را آماده می‌کنید، در مرحله اول ممکن است خمیر چسبناک باشد. در این مرحله نباید به آن آرد اضافه کنید.
  • لایه لایه کردن خمیر و قرار دادن آن در فریزر موجب می‌شود تا کروسان شما حالتی لایه لایه و ترد پیدا کند. در طرز تهیه کروسان سریع می‌توانید خمیر را در همان ابتدا به صورت ۷ و ۸ برش دهید و پنیر را لای آن بگذارید و آن را فر بگذارید.
  • برای تهیه کروسان شکلاتی باید همه مراحل را مطابق با روشی که گفته شد انجام دهید، تنها به جای پنیر از مقداری شکلات داخل خمیر استفاده کنید.
  • برای این که کروسان پنیری شما خوشرنگ شود، می‌توانید مقداری زعفران نیز به ترکیب زرده تخم مرغ و شیر اضافه کنید.
  • در طرز تهیه خمیر کروسان می‌توانید خمیر مایه را با شیر و ۱ قاشق شکر ترکیب کنید و برای ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل کند. سپس می‌توانید سایر مواد خمیر را به خمیر مایه اضافه و خمیر را آماده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید برای تهیه کروسان پنیری از خمیر هزار لایه آماده نیز استفاده کنید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x