4 طرز تهیه پودر انبه خانگی بدون تلخی | طعمی عالی برای انواع غذا و سس
با این ۴ روش ساده پودر انبهای خانگی، خوشعطر و بدون تلخی تهیه کنید و طعم خاص آن را به غذاها و سسهایتان ببخشید.

در این مطلب از تلنگر با ۴ روش ساده و کاربردی طرز تهیه پودر انبه خانگی بدون تلخی آشنا میشوید. انبه، این میوه خوشعطر و پرطرفدار استوایی، فقط مختص تابستان نیست! با تهیه پودر انبه خانگی، میتوانید عطر و طعم بینظیر آن را در تمام فصلها به غذاها و سسهای خود اضافه کنید. اگر تا به حال پودر انبه آماده بازار را امتحان کردهاید و از طعم تلخ یا ناخالصیهای آن دل خوشی نداشتید، وقت آن رسیده که خودتان دستبهکار شوید.
مواد لازم برای تهیه پودر انبه خانگی
| مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
| میوه انبه | ۶ عدد |
1. طرز تهیه پودر انبه خانگی با فر
در اولین مرحله از طرز تهیه پودر انبه، باید انبهها را آماده کنید. بهتر است انبهای که به کار میبرید رسیده باشد. انبه رسیده طعم بهتری دارد. انبهها را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و سپس آنها را با یک دستمال به طور کامل خشک کنید تا هیچگونه آب اضافی نداشته باشند. پوست انبهها را جدا کنید به نحوی که گوشت آن جدا نشود و هدر نرود. هسته انبه را نیز از آن جدا کنید.
در این مرحله لازم است تا انبههای پوست گرفته شده را برش دهید. با استفاده از یک چاقوی تیز یا کاتر، انبهها را در اندازه بسیار نازک برش دهید. این کار را تا تمام شدن تمام انبهها انجام دهید.
در مرحله سوم از طرز تهیه پودر انبه، باید آنها را به نحوی که عطر و بویشان حفظ شود خشک کنید. فر را روشن کرده و روی درجه حرارت ۱۵۰ سانتیگراد تنظیم کنید. سپس انبههای ورقه شده را در سینی فر قرار دهید و درون فر بگذارید. حدود ۲ ساعت انبهها باید در فر بمانند تا کاملا خشک شوند.
اما لازم است تا هر یک ربع یک بار ورقههای انبه را در فر زیر و رو کنید تا کاملا یکدست خشک شوند. شما میتوانید به جای فر از دستگاه مایکروویو نیز استفاده کنید.
در مرحله آخر پس از آنکه ورقههای انبه را از فر بیرون آوردید، کمی صبر کنید تا خنک شود. سپس امتحان کنید که آب کاملا خشک شدهاند یا خیر. اگر احساس کردید که به اندازه کافی خشک نشدهاند، این مرحله را بار دیگر تکرار کنید.
سپس ورقههای خشک شده انبه را در آسیاب برقی ریخته و پودر کنید. پودر انبه خانگی شما آماده است. پودر انبه را در ظرف خشک و تمیز دربدار بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. از این پودر میتوانید به عنوان چاشنی غذاها، سسهای مختلف و انواع سالاد استفاده کنید.
2. طرز تهیه پودر انبه بدون فر (روی بخاری، شوفاژ یا زیر نور آفتاب)
اگر به فر دسترسی ندارید شما به راحتی میتوانید ورقههای انبه را روی بخاری، شوفاژ یا زیر نور آفتاب خشک کنید. فقط توجه داشته باشید که روش خشک کردن انبه با نور خورشید نیازمند زمان بیشتری است.
در مرحله اول از طرز تهیه پودر انبه بدون فر، انبهها را کاملا تمیز بشویید. پوست و هسته وسط آن را جدا کنید و به صورت ورقههای بسیار نازک برش بدهید.
یک سینی استیل انتخاب کنید و برشهای انبه تازه را در سینی مناسبی بچینید. بهتر است سینی شما استیل باشد؛ چرا که سینی استیل در مقابل تابش مستقیم نور خورشید یا حرارت شوفاژ و بخاری آسیب نمیبیند و نور و حرارت محیط را بازتاب میدهد و تاثیر آن را چند برابر میکند.
در مرحله سوم از طرز تهیه پودر انبه خانگی بدون فر، سینی را در فضایی که مطمئن هستید نور مستقیم خورشید به آنجا میتابد، یا روی شوفاژ و بخاری قرار دهید. سپس، ۳ الی ۵ روز صبر کنید تا انبههای شما در آفتاب کاملا خشک شوند. اگر انبه را روی بخاری یا شوفاژ قرار دادید که خشک شوند توجه داشته باشید که این مرحله فقط چند ساعت زمان میبرد.
در طول مدت خشک شدن ورقههای انبه، چندین بار به آنها سر بزنید و قطعات آن را پشت و رو کنید تا هم به سینی نچسبند و هم به طور یکنواخت خشک شوند.
در نهایت شما میتوانید با استفاده از آسیاب یا میکسر انبههای خشک شده را به صورت پودر در آورید. پودر انبه را در ظرف خشک و تمیز دربدار ریخته و در جای خشک و خنک قرار دهید.
3. طرز تهیه پودر انبه خانگی در دستگاه میوه خشک کن
در اولین مرحله از طرز تهیه پودر انبه خانگی با دستگاه میوه خشک کن، انبهها را پوست بگیرید. انبه را با یک چاقوی بسیار تیز پوست بکنید تا قسمت گوشتی آن جدا نشود.
حالا، انبههای تازه و بدون پوست را به صورت ورقههای باریک یا قطعات کوچک برش بزنید. در عین حال، میتوانید انبه تازه را به صورت درشت رنده کنید. توجه داشته باشید، ضخامت برشهای انبه باید به اندازهای باشد که در دستگاه میوه خشک کن رطوبتشان را به سادگی از دست بدهند. پس از برش زدن ضخیم آنها خودداری کنید.
برای خشک کردن انبه در میوه خشک کن باید دمای دستگاه را روی ۳۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. سپس، انبهها را در میوه خشک کن قرار دهید و بین ۴ الی ۸ ساعت منتظر بمانید تا رطوبت انبه کاملا از بین برود.
پس از آنکه از خشک شدن کامل قطعات انبه مطمئن شدید، آنها را از دستگاه میوه خشککن خارج کنید. ورقههای انبه خانگی را در دستگاه آسیاب برقی یا میکسر بریزید و آنها را به صورت پودر دربیاورید. مثل روشهای قبل، پودر انبه را در ظرف خشک و تمیز دربدار بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
4. طرز تهیه پودر انبه در هواپز (ایرفرایر)
در طرز تهیه پودر انبه خانگی در هواپز نیز درست مانند روشهای پیشین و مثل خشک کردن انواع میوه در هواپز، باید انبهها را پوست بگیرید و به صورت حلقههای باریک برش بزنید. سپس، قطعات انبه تازه را در هواپز قرار دهید.
دمای هواپز را حدودا روی ۱۰۰ الی ۱۲۰ درجه سانتیگراد و زمان را روی ۵۰ دقیقه تنظیم کنید. پس از گذشت ۲۵ دقیقه، به هواپز سر بزنید و برشهای انبه را پشت و رو کنید تا هر دو طرف آن به یک اندازه خشک شود. در ادامه، انبه خشک را آسیاب کنید تا کاملا پودر شود.
طرز تهیه پودر هسته انبه
شاید برایتان جالب باشد که بدانید از هسته انبه نیز میتوانید در تهیه پودر انبه استفاده کنید. برای این کار انبه را از وسط به صورت طولی برش بدهید و با یک چاقوی نازک هسته را از وسط آن جدا کنید. سپس اگر قسمت گوشتی انبه روی آن باقی مانده، آنها را نیز با چاقو جدا کنید.
هسته انبه را در یک سینی استیل قرار دهید و به هر روشی که مایل هستید، با نور آفتاب، با فر، مایکروفر، هواپز، بخاری یا شوفاژ آن را خشک کنید. بعد از آنکه هسته کاملا خشک شد حالا به راحتی پوست بیرونی آن را جدا کنید و هسته داخلی را بیرون بیاورید. مغز هستههای خشک شده انبه را با دستگاه آسیاب برقی به راحتی آسیاب کنید و پودر هسته انبه را تهیه کنید.
از پودر هسته انبه برای درمان اسهال، کاهش التهاب گلو و بهبود جوش و آکنه میتوانید بهره ببرید. پیشنهاد ما این است که هسته انبه را به همراه گوشت آن آسیاب نکنید. چون پودر هسته انبه میزانی از تلخی را در خود دارد و روی طعم پودر انبه تاثیر خواهد گذاشت.
نکاتی برای خوشمزه تر شدن پودر انبه
- از انبه تازه، رسیده و باکیفیت بالا استفاده کنید.
- انبهها را به خوبی بشویید و خشک کنید.
- از روشهای مناسب خشک کردن با درجه حرارت مناسب استفاده کنید، مراقب باشید انبه نسوزد.
- پودر انبه را در ظرف دربدار و در محیط خشک و خنک نگهداری کنید تا طعم آن تغییر نکند.












