خانواده

5 طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی؛ ترش، خوشمزه و سالم تابستانی!

با این 5 روش ساده و خانگی، آلبالو خشکه‌ خوش‌طعم و سالمی درست کنید که برای تنقلات تابستانی فوق‌العاده است.

در این مطلب از تلنگر می‌خواهیم شما را با 5 روش مختلف طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی آشنا کنیم. اگر به دنبال طعمی نوستالژیک و سالم برای روزهای گرم سال هستید، این مطلب را از دست ندهید! تابستان که از راه می‌رسد، بازار آلبالوهای خوش‌رنگ و ترش‌مزه هم داغ می‌شود. یکی از خوشمزه‌ترین و سالم‌ترین روش‌ها برای نگهداری این میوه‌ی دوست‌داشتنی، تهیه آلبالو خشکه خانگی است؛ اسنکی ترش، طبیعی و بدون مواد افزودنی که هم برای پذیرایی، هم برای دمنوش و لواشک‌سازی بی‌نظیر است.

مواد لازم برای تهیه آلبالو خشکه خانگی

مواد لازم مقدار
آلبالو ۱ کیلوگرم
نمک ۲ قاشق غذاخوری
رب انار به مقدار لازم

1. طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی در نور آفتاب

آلبالو خشکه خانگی

  1. برای تهیه آلبالو خشکه به این روش ابتدا آلبالوها را تمیز کنید و بشویید.
  2. سپس در یک قابلمه مناسب آب و یک قاشق غذاخوری نمک بریزید و بگذارید به جوش آید.
  3. وقتی آب، خوب جوش آمد نوبت آن است که آلبالوها را در یک آبکش فلزی بریزید و به مدت ۱۰ ثانیه با همان آبکش درون آب جوش قرار دهید. (دقت کنید پوسته آلبالو شما نباید بترکد) سپس آبکش را از آب داغ بیرون بیاورید و اجازه دهید کمی خنک شود و این کار را دوباره تکرار کنید.
  4. حالا آلبالوهای شما آماده خشک کردن در نور آفتاب شده‌اند پس آن‌ها را روی یک سینی به صورتی که روی هم نباشند بریزید و در جایی که نور خورشید به آن بخورد، قرار دهید. معمولا بسته به آب‌وهوا بعد از ۲ تا ۴ روز آلبالوها خشک می‌شوند. باقی نمک را هم وقتی هر بار آلبالوها را زیر و رو می‌کنید، اضافه کنید. فقط دقت کنید در مرحله خشک شدن هر روز آلبالوها را تکان دهید.

نکته مهم در تهیه آلبالو خشکه به این روش این است که اولا باید روی آلبالوها را با یک توری بپوشانید و آن‌ها را در فضایی بالاتر از روی زمین مثلا روی میز قرار دهید و حتما قبل از آن‌که گوشت آلبالو کاملا خشک شود و فقط هسته و پوست باقی بماند، آن‌ها را بردارید و در ظرف مناسب در فریزر بگذارید.

2. طرز تهیه آلبالو خوشکه در سولاردم

  1. برای این کار ابتدا درست مثل تمام موارد دیگر حتما آلبالو‌ها را بشویید و اجازه دهید خشک شوند.
  2. حالا در ظرف مخصوص مایکروفر یا ظرف پیرکس آلبالو‌ها را بچینید به طوری که روی هم انباشته نشوند.
  3. سه پایه کوتاه را در سولاردم بگذارید ابتدا با ماکروی ۹۰۰ وات ۵ دقیقه زمان دهید تا آلبالو‌ها با حرارت نرم شوند. بعد از نرم شدن در ظرف آلبالو‌ها آب جمع می‌شود که باید آن را خالی کنید بعد ظرف را بشویید و خشک کنید سپس دوباره آلبالو‌ها را داخلش بچینید.
  4. حالا کمی نمک روی آلبالو‌ها بپاشید و با ماکروی ۳۶۰ وات به مدت ۱۵ دقیقه آلبالو‌ها را گرم کنید. بعد از حدود ۸ دقیقه آلبالو‌ها را چک و زیر و رو کنید تا هر دو طرف آلبالو حرارت ببیند و خشک نشود. در این مرحله ۱۰ دقیقه زمان برای آماده شدن آلبالو خشکه آبدار کافی است.
  5. بعد از ۱۰ دقیقه آلبالو‌ها را از سولاردام بیرون بیاورید و داخل یک سینی بچینید تا کمی هوا بخورد و رطوبت اضافی را از دست بدهند. آلبالو خشکه شما آماده است. نوش جان!

۳. طرز تهیه آلبالو خشکه در توستر یا مایکروفر

آلبالو خشکه

برای تهیه آلبالو خشکه در این روش هم باید ابتدا آلبالوها را بشویید و خشک کنید بعد روی سینی توستر خود فویل بکشید و آلبالوها را به صورتی که فقط یک لایه باشند روی فویل بریزید و بعد آن را به مدت ۱۰ دقیقه در دمای ۱۲۵ درجه سانتی‌گراد بگذارید. اما ۱۰ دقیقه بعد آلبالوها را زیر رو رو کنید تا به خوبی خشک شوند.

این کار را تا ۲ ساعت مدام انجام دهید و مقداری نمک هم روی آلبالو بریزید. آلبالو خشکه شما بعد از این زمان آماده است و شما می‌توانید آن را در ظرف مناسب بریزید و برای زمان مصرفتان ذخیره کنید یا آن را همزمان با ریختن مقداری رب انار خوشمزه و نرم کنید و از آن به عنوان یک ترشک آلبالو خوشمزه لذت ببرید.

4. طرز تهیه آلبالو خشکه در فر

  1. ابتدا آلبالوها را پاک کرده و دمشان را بگیرید.
  2. بشویید و در آبکش بریزید تا آبشان حسابی برود.
  3. سپس کف سینی فر را فویل بکشید.
  4. آلبالوها را به صورت یک ردیف و یک دست روی فویل پخش کنید.
  5. فر را با حرارت ۱۲۰ الی ۱۳۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
  6. سینی را حدود یک ساعت در فر گذارید تا آب آلبالوها تبخیر شود.
  7. سینی را از فر خارج کنید.
  8. آلبالوها را با کمی نمک و رب انار و در صورت تمایل کمی پودر گلپر مخلوط کنید.
  9. مجددا سینی را در فر قرار داده و نیم ساعت با همان حرارت بگذارید بماند.

5. طرز تهیه آلبالو خشکه شیرین

آلبالو خشکه

اگر اهل ترشی نیستید، می‌توانید آلبالو خشکه شیرین تهیه کنید. برای این کار ابتدا باز آلبالو را بشویید و بعد به ازای هر یک کیلو آلبالو، لا‌به‌لایش نیم کیلو شکر بریزید و بگذارید آب آلبالو به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت از آن خارج شود. بنابراین ابتدا آلبالو و آب حاصل از آن را برای مدت کوتاهی روی اجاق گاز بگذارید و اجازه دهید کمی بپزد، بعد آن را از آب خارج کنید و بعد یا آن را مستقیم در معرض نور خورشید بگذارید تا خشک شود یا این که از فر، توستر یا سولاردم استفاده کنید.

روش سرو آلبالو خشکه

آلبالو خشکه مثل آلبالو خواص زیادی دارد و می‌توانید آن را با رب انار قاطی کنید و یک ترشک آلبالو خشک خوشمزه و مغذی داشته باشید. هر چند اگر دسترسی به رب انار ندارید می‌توانید به صورت ساده آن را میل کنید و لذت ببرید.

بهترین روش نگهداری آلبالو خشکه

بهترین جا برای نگهدرای آلبالو خشکه فریزر است. پس حتما بعد از آماده کردن، آن را در فریرر بگذارید تا خراب نشود و کپک نزند.

فواید آلبالو خشکه

آلبالو خشکه یکی از بهترین تنقلاتی است که می‌توانید با خوردن آن به هضم غذایتان کمک کنید. حتی گفته می‌شود این خوردنی خوشمزه می‌تواند جایگزین مُسکن برای تسکین دردها باشد. فقط یادتان باشد آلبالو خشک بازاری معمولا با جوهر لیمو و نمک فراوان درست می‌شوند پس حتما آلبالو خشکه را در منزل تهیه کنید تا کاملا سالم باشد.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x