خانواده

بهترین روش های فریز کردن بامیه بدون لیز شدن

بامیه سرشار از ویتامین‌های A، C، B2، B6 و مواد معدنی مثل کلسیم، فسفر و پتاسیم است و گزینه‌ای مغذی برای سبد غذایی شماست. برای آشنایی با نحوه نگهداری و فریز کردن این سبزی تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

بامیه از آن سبزیجات خوش‌خوراک و محبوبی‌ست که در فصلش باید حسابی ذخیره‌اش کرد تا در روزهای سرد سال هم عطر و طعم خورش‌های خوش‌رنگش را داشته باشیم. اما مشکل بزرگ اینجاست: فریز کردن بامیه بدون اینکه لیز و بدشکل شود!
اگر تا حالا بامیه فریز کرده‌اید و بعد از پخت با صحنه‌ای غم‌انگیز از بامیه‌های لیز، وارفته و بی‌مزه روبه‌رو شده‌اید، این مطلب از تلنگر دقیقاً برای شماست! در ادامه، بهترین و امتحان‌شده‌ترین روش‌های فریز کردن بامیه را معرفی می‌کنیم تا با حفظ طعم، رنگ و شکل ظاهری، بامیه‌هایی همیشه تازه و آماده در فریزرتان داشته باشید.

چه بامیه ای بخریم؟

نحوه فریز کردن بامیه

  • بامیه هایی با پوسته سبز رنگ بخرید.
  • بامیه کهنه و آبکی نخرید.
  • بامیه های ترد و کوچک را خریداری کنید.
  • بامیه را بو کنید، پوسته تازه بامیه باید دارای بوی خوب و طبیعی باشد.
  • از خرید بامیه های بیش از حد رسیده و لکه دار و بسیار نرم خودداری کنید.

اصولی فریز کردن بامیه

اگر بامیه را درست و اصولی فریز کنید، بعد از اینکه از فریزر دربیاید و آماده پخت شود مثل روز اول سبز، نرم و تازه است. برای اصولی فریز کردن بامیه تکنیک‌هایی وجود دارد که در ادامه خواهید خواند.

1. نحوه فریز کردن بامیه به روش بلانچ کردن:

  • بامیه های تازه و کوچکی را که تهیه نموده اید را یکی دو دقیقه، در محلولی از آب و سرکه سفید قرار دهید. اسید سیتریک موجود در سرکه، سبب کشته شدن باکتری ها و از بین رفتن بقایای به جا مانده از آفت کش ها و یا سموم شیمیایی می شود. سپس بامیه ها را با آب تمیز بشویید.
  • ساقه بامیه را ببرید اما ساقه را طوری کوتاه نکنید که آسیبی به غلاف های بذری بامیه وارد شود و دانه ها یا همان بذر های داخل بامیه، دیده شود.
  • مقداری آب در یک قابلمه مناسب، بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، بامیه ها را داخل آن بریزید و بگذارید 3 الی 4 دقیقه در آن بماند. مقدار ماندن بامیه ها در آب به سایز آنها بستگی دارد، سپس بامیه ها را از قابلمه خارج کنید. این کار، سبب توقف فعالیت آنزیم ها و حفظ رنگ، طعم و عطر بامیه ها برای مدت طولانی تر می شود.
  • بامیه ها را داخل آب کاملا سرد بریزید و پس از چند دقیقه، آبکش کرده تا آب اضافی آن ها خارج شود. انجام این کار سبب می شود بامیه ها از نظر رنگ و لعاب ظاهری، خوب به نظر آیند.
  • روی یک سینی فلزی تکه های بامیه را بریزید و داخل فریزر قرار دهید تا بامیه ها یخ بزنند، سپس بامیه های یخ زده را خارج کرده، درون کیسه فریزر ریخته و دوباره به فریزر برگردانید.
  • با این روش می توانید یک سال بامیه ها را درون فریزر نگهداری کنید.

2. مراحل فریز کردن بامیه به روش سرخ کردن:

  • ابتدا بامیه ها را بشویید.
  • ساقه آن کوتاه کنید به صورتی که خیلی کوتاه نشوند.
  • بامیه ها را با کمی روغن تفت بدهید به تا کمی نرم شود.
  • سپس بعد از سرد شدن بامیه ها را داخل کیسه های زیپ لاک یا کیسه فریزر بسته بندی کنید و درون فریزر قرار دهید.
  • با چسباندن برچسب هایی روی کیسه های فریزر، زمان فریز کردن مواد غذایی خود را در نظر داشته باشید تا بتوانید در بهترین زمان ممکن آن ها را مصرف کنید.

3. فریز کردن بامیه به روش آب و نمک:

شستن بامیه ها

  • ابتدا بامیه ها را بشویید.
  • کمی از ساقه آن کوتاه کنید.
  • بامیه ها را یکی دو ساعت داخل آب سرد و نمک قرار بدهید.
  • سپس بامیه ها را بشویید و پس از رفتن آب آنها داخل کیسه فریز کنید.
  • حالا می توانید بامیه ها را درون فریزر قرار دهید.

4. فریز کردن بامیه به صورت خام:

  • بامیه ها را بشویید.
  • ساقه آن کوتاه کنید.
  • آن ها را داخل کیسه بریزید و فریز کنید. در این روش ماندگاری بامیه از روش بلانچ کردن کوتاه تر بوده و باید سریعتر مصرف شود.
  • ممکن است با این روش رنگ و ظاهر بامیه بعد از مدتی تغییر نماید.

5. جوشاندن بامیه ها با آب نمک برای فریز کردن:

  • بامیه ها را بشویید.
  • کمی از ساقه آن را کوتاه کنید.
  • درون ظرفی آب و مقداری نمک بریزید و بامیه ها را درون آن بجوشانید.
  • بامیه ها را آبکشی کنید.
  • پس از سرد شدن بامیه ها را داخل کیسه فریز بریزید و داخل فریزر قرار دهید.

ترد و تازه ماندن بامیه بعد از فریز شدن

این نکات بسیار مهم هستند و در کیفیت بامیه فریز شده تأثیر دارند.

جدا کردن ساقه بامیه

نحوه فریز کردن بامیه

قبل از فریز کردن بامیه حتماً ساقه آن را به‌حالت مخروطی شکل ببرید. البته این مسئله را در نظر داشته ‌باشید که در بریدن ساقه افراط نکنید و به هیچ‌عنوان پس از بریدن ساقه، محتوای داخلی بامیه دیده نشود.

هوای کیسه‌فریزر را خارج کنید

هنگام بسته‌بندی بامیه در کیسه‌فریزر و یا حتی زیپ لاک هوای داخل کیسه را خارج کنید بعد داخل فریزر قرار دهید.

بسته‌بندی بامیه خام

می‌توانید بامیه را خام فریز کنید، اما ماندگاری بامیه‌ای که خام فریز شده باشد خیلی کمتر از بامیه جوشیده یا سرخ شده است و باید خیلی سریع مصرف شود.

تاریخ را یادداشت کنید

بعد از بسته‌بندی کردن و فریز کردن بامیه، به‌کمک یک برچسب تاریخ روز را روی بسته بندی بامیه بزنید. در این صورت تاریخ را گم نمی‌کنید و بامیه را تازه‌تر مصرف خواهید کرد.

نکات مهم:

  • برای نگهداری بامیه برای طولانی مدت می توانید بامیه ها را خشک کنید.
  • هنگامی که بامیه ها را داخل کیسه فریزر می ریزید، دقت کنید هوایی داخل پاکت نباشد که باعث جمع یا سفت شدن بامیه یا هر سبزیجاتی شود.
  • برچسب هایی روی کیسه های فریزر، بچسبانید و زمان فریز کردن بامیه ها را بنویسید تا در طول یک سال از آنها استفاده کنید.
  • می توانید از بامیه به صورت پخته یا خام استفاده کرده و با آن غذاهای مختلف بپزید.
  • بهترین روش برای فریزر نمودن و نگهداری بامیه بلانچ کردن است که در این روش بامیه ها تغییر رنگ پیدا نمی کنند.
  • بامیه با داشتن مواد غذایی با ارزشی مانند ویتامین های گروه آ، ث، ب2، ب 6 و عناصر منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر، پتاسیم، میتواند یک پیشنهاد عالی برای سبد غذایی شما محسوب شود.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x