بیو گرافی محمدرضا عارف از ابتدا تا ورود دوباره به پاستور
محمدرضا عارف از چهره های اصلاح طلب است که در دوره خاتمی مقام معاون اولی را داشت. او همچنین مدرس دانشگاه است. عارف دوباره به مقام معاون اولی در دولت چهاردهم برگشت.

به گزارش تلنگر؛ محمدرضا عارف متولد یزد در ۲۷ آذر سال ۱۳۳۰ در خانوادهای مذهبی به دنیا آمد. عارف فارغ التحصیل لیسانس مهندسی برق دانشگاه تهران، فوق لیسانس و دکترای برق مخابرات از دانشگاه استنفورد آمریکا است.
زندگینامه محمدرضا عارف
پدر محمد رضا از چهره های سرشناس و مذهبی یزد بود. وی در سال 1349 پس از دریافت دیپلم ریاضی در رشته مهندسی برق دانشگاه تهران قبول شد. در اواسط دهه 50 موفق به دریافت بورس شد و برای ادامه تحصیل راهی آمریکا شد؛ عارف در سال 1359 بعد از اخذ دکترای خود از دانشگاه استنفورد به ایران بازگشت. ازجمله فعالیت های سیاسی وی در این دوره را می توان حضور در انجمن اسلامی دانشجویان خارج از کشور دانست.
مقام اول ریاضی
او در سن 18 سالگی در مسابقات کشوری در رامسر مقام اول ریاضی شد.
از رتبه 2 کنکور تا بورسیه
عارف درسال 1349 موفق شد رتبه 2 کشوری را در کنکور به دست بیاورد و در رشته مهندسی برق دانشگاه تهران قبول شد. او همچنین در سال 1354 با استفاده از بورس تحصیلی دانشگاه صنعتی اصفهان راهی امریکا شد. او در سال 1355 فوق لیسانس را گرفت و در سال 1359 در سن 29 سالگی دکترای برق مخابرات را با معدل 4 از 4 اخذ کرد و به ایران بازگشت.
تحصیلات
فارغ التحصیل لیسانس مهندسی برق از دانشگاه تهران و فوق و دکترای مهندسی مخابرات از دانشگاه استنفورد آمریکا است.
ازدواج و همسر محمدرضا عارف
عارف در زمانی که پیش از انقلاب به عنوان دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ایران در آمریکا فعال بود، از طریق انجمنهای اسلامی دانشجویان در ایران به همسر خود حمیده مروج آشنا میشود. حمیده مروج در آن زمان دانشجوی رشته پزشکی و عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز بود. حاصل ازدواج محمدرضا عارف و حمیده مروج سه فرزند پسر است.
مسئولیت ها محمدرضا عارف
- محمدرضا عارف پس از بازگشت به ایران از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ به عنوان معاون شرکت مخابرات مشغول به فعالیت شد و از ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۲ سرپرست شرکت مخابرات بود.
- از سال ۶۲ تا ۶۳ قائم مقام وزارت فرهنگ و آموزش عالی و معاون آموزشی آن را برعهده گرفت.
- از ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۳ استاد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان بود.
- در سال ۷۳ و برای مدت ۳ سال به ریاست دانشگاه تهران منصوب شد.
- از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ و در دولت اول خاتمی، سمت وزارت پست و تلگراف و تلفن را عهدهدار بود
- بین سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ پس از ادغام سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی، اولین رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بود
- عارف در دولت دوم اصلاحات به سمت معاون اولی رئیس جمهور انتخاب شد و از آن زمان تاکنون نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شده است.
- همچنین از ۲۵ اسفند ۱۳۸۱ عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است.
حضور در انتخابات
عارف در سال 1386 در انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی شرکت کرد ولی در ادامه انصراف داد.
عارف در سال 1392 خود را به عنوان نامزد ریاست جمهوری مطرح کرد. وی جزء ۸ نفری بود که برای یازدهمین دوره ریاست جمهوری، از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت شد، اما پس از یک ماه مبارزه انتخاباتی و چهار روز پیش از رأیگیری، انصراف داد.
عارف در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کرد و توانست به عنوان نماینده اول تهران وارد مجلس دهم شود.
عارف در سمت معاون اول
پس از پیوزی مجدد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری 1380 حسن حبیبی که در دولت رفسنجانی و در دوره اول خاتمی معاون اول بود. در دوره دوم از منصوب شدن به این سمت خوددداری کرد.
پس از آن سید محمد خاتمی عارف را به عنوان دومین معاون اول تاریخ ایران منصوب کرد. او در تمامی مدت حضور دولت هشتم در پاستور، این مقام را در اختیار داشت.در دوران تصدی عارف بر این مقام با تغییراتی که در پروتکلهای تشریفاتی ایران به وجود آمد، اهمیت مقام معاون اول ریاستجمهوری افزایش یافت و در پی آن مراسم استقبال از مقامات کشورهای مختلف که به ایران سفر میکنند توسط عارف برگزار شد.
مرداد ماه سال 1403 ، محمد رضا عارف با حکم مسعود پزشکیان به عنوان معاون اوّل رئیس جمهور منصوب شد. مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری 1403 با انتصاب اکثر آرای مردم، جانشین شهید ابراهیم رئیسی شد.
انتهای مطلب/ ی.ر