با مصرف چای به جنگ دیابت بروید
نوشیدنی گرم و دلچسب است که از دیرباز در مهمانیهای سلطنتی و بعد در میان عوام مردم استفاده میشد. امروزه نیز به خواص بیشمار آن پی بردهاند. ازجمله آن رابطه مصرف چای با دیابت است در این مقاله به توضیح آن خواهیم پرداخت.
به گزارش تلنگر؛ انواع مختلفی از چای برای انتخاب وجود دارند. برخی چایها خواص منحصربهفرد خودشان رادارند. همچنین رابطه مصرف چای با دیابت از فواید منحصربهفرد چای است که میتوانید به کمک چای قند خون خود را کنترل کنید. انواع خاصی از چای بهویژه برای افراد مبتلابه دیابت مفید هستند و به کنترل قند خون، کاهش التهاب و بهبود حساسیت به انسولین کمک میکنند که همه این موارد برای مدیریت دیابت ضروری هستند.
تأثیرات و رابطه مصرف چای با دیابت چیست؟
چای یکی از نوشیدنیهای محبوب در جهان است که بیش از دو سوم مردم جهان آن را مینوشند. تنوع چای و گستردگی آن و همچنین خواص آن به محبوبیت آن نیز افزوده است. انواع چای شامل چایهای واقعی هستند که از برگهای گیاه Camellia Sinensis تهیه میشوند. بهعنوانمثال چایهای سیاه، سبز، و اولانگ و چای های گیاهان دارویی مانند نعناع فلفلی و بابونه وجود دارند. هم چایهای واقعی و هم چایهای گیاهان دارویی بهواسطه ترکیبات گیاهی قدرتمند موجود در خود با فواید سلامت مختلف پیوند خوردهاند و پژوهشها نشان دادهاند که برخی چایها دارای خواصی هستند که بهویژه رابطه مصرف چای با دیابت که بسیار برای دانشمندان جالب است.
دیابت شامل گروهی از بیماریها میشود که با افزایش سطح قند خون به صورت مزمن درنتیجه ترشح ناکافی هورمون تنظیمکننده قند خون انسولین، کاهش حساسیت به انسولین یا هر دو مرتبط بروز میکند. البته این توضیح اجمالی از دیابت است. رابطه مصرف چای با دیابت به گونهای است که برای افراد مبتلا به دیابت، تنظیم دقیق قند خون اهمیت ویژهای دارد و انتخاب مواد غذایی و نوشیدنیهایی که به کنترل قند خون در سطح مناسب کمک میکند.
انتخاب نوشیدنیهای بدون کالری یا بسیار کمکالری مانند چای شیرین نشده به جای نوشیدنیهای شیرین مانند نوشابه و قهوه شیرینشده روشی عالی برای بهینهسازی کنترل دیابت است. افزون بر این، برخی انواع چای حاوی ترکیبات گیاهی هستند که با آسیب سلولی مبارزه کرده و التهاب و سطوح قند خون را کاهش میدهند. ازاینرو، به انتخابی خوب برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل میشوند.
نوشیدن چای شیرین نشده میتواند به هیدراته نگهداشتن بدن نیز کمک کند. تأمین آب مورد نیاز بدن برای هر فرآیندی در بدن از جمله تنظیم قند خون ضروری است. پژوهشها در خصوص رابطه مصرف چای با دیابت نشان داده است که کمآبی بدن با سطوح بالای قند خون در افراد مبتلابه دیابت مرتبط است که اهمیت مصرف منظم مایعات را نشان میدهد.
کدام چای برای دیابت بهتر است؟
پژوهشهای مرتبط با رابطه مصرف چای با دیابت نشان میدهند که برخی از انواع چای دارای خواص ضد التهاب، کاهنده قند خون و تنظیم حساسیت به انسولین هستند؛ این نتایج نشان میدهد انواع چای انتخابی عالی برای مدیریت دیابت است.
رابطه چای سبز با دیابت
چای سبز فواید سلامت بسیاری را ارائه میکند که برخی از آنها به ویژه رابطه مصرف چای با دیابت مفید واقع میشود. برای مثال، نوشیدن چای سبز ممکن است آسیب سلولی و التهاب را کاهش دهد و به بهینهسازی کنترل قند خون کمک کند .برخی ترکیبات موجود در چای سبز از جمله اپیگالوکاتچین گالات نشان دادهاند که جذب گلوکز در سلولهای اسکلتی عضلانی را افزایش میدهند، از این رو، سطوح قند خون کاهش می یابد.
همچنین، رابطه مصرف چای با دیابت در مطالعات نشان داده است که نوشیدن چای سبز در وهله نخست ممکن است به کاهش احتمال ابتلا به دیابت کمک کند.توجه داشته باشید که این مطالعات بهطورکلی نوشیدن سه تا چهار فنجان چای سبز در روز برای بهرهمندی از فوایدی که به آنها اشاره شد را توصیه کردهاند.
رابطه چای سیاه با دیابت
چای سیاه حاوی ترکیبات گیاهی قدرتمندی ازجمله تیافلاوین و تیاروبیگین ها است که از خواص ضدالتهاب، آنتی اکسیدانی و کاهنده قند خون برخوردار هستند. مطالعهای با حضور سوژه های حیوانی نشان داد که مصرف چای سیاه با سرکوب برخی آنزیم های خاص در جذب کربوهیدرات اختلال ایجاد کرده و ممکن است به کنترل سطوح قند خون کمک کند.
مطالعهای دیگر نشان داد که رابطه مصرف چای با دیابت مثبت است، ترشح سطوح سالم انسولین میباشد که با محافظت از سلول های ترشح کننده انسولین پانکراس کمک کند. همانند چای سبز، مطالعات بهطور کلی نوشیدن سه تا چهار فنجان چای سیاه در روز برای بهرهمندی از فواید آن را توصیه کردهاند.
چای هیبیسکوس چه تاثیری بر دیابت دارد
چای هیبیسکوس که به نام چای ترش نیز شناخته میشود از رنگی روشن و مزهایترش برخوردار است و از گلبرگهای گیاه Hibiscus Sabdariffa تهیه میشود. گلبرگهای هیبیسکوس حاوی آنتیاکسیدان های پلی فنولی مفید از جمله اسیدهای ارگانیک و آنتوسیانین ها است که رنگ یاقوتی روشن به این چای میبخشند.
مصرف چای هیبیسکوس فواید سلامت مختلف از کاهش سطوح فشار خون تا کاهش التهاب را ارائه می کند. فشارخون بالا بین افراد مبتلابه دیابت شایع است و مصرف چای هیبیسکوس ممکن است به این افراد در کنترل سطوح فشارخون خود کمک کند.همچنین، مطالعات نشان داده اند که هیبیسکوس ممکن است به کاهش مقاومت به انسولین کمک کند.
باید به این نکته اشاره داشت که چای هیبیسکوس ممکن است با داروی فشار خون هیدروکلروتیازید، یک ادرارآور رایج که برای افراد مبتلا به فشار خون بالا تجویز میشود، تداخل ایجاد کند.
چای دارچین برای دیابت
دارچین یک ادویه محبوب است که از خواص ضد دیابت برخوردار است. افراد بسیاری مکملهای دارچین را برای کمک به کاهش سطوح قند خون خود مصرف میکنند، اما مطالعات نشان دادهاند که نوشیدن یک فنجان چای دارچین نیز ممکن است مفید باشد.
مکانیزههای مختلفی ازجمله کاهش ترشح قند در جریان خون، بهبود جذب گلوکز توسط سلولها، و افزایش حساسیت به انسولین وجود دارند که دارچین ممکن است به کاهش سطوح قند خون کمک کند. بااینوجود، به انجام پژوهشهای بیشتر با حضور سوژههای انسانی برای تائید قطعی اثر دارچین بر سطوح قند خون نیاز است.
چای زردچوبه برای دیابت
زردچوبه ادویهای نارنجی رنگ و شناخته شده به واسطه خواص آنتی اکسیدان ضد سرطانی و ضد التهاب خود است. ماده مورد اهمیت در زردچوبه کورکومین است که به واسطه خواص کاهنده قند خون مورد پژوهش در رابطه مصرف چای با دیابت قرار گرفته است. این آزمایشات نشان میدهد که کورکومین ممکن است سطوح قند خون سالم را از طریق افزایش حساسیت به انسولین و جذب گلوکز در بافت ها بهبود ببخشد.
باید به این نکته اشاره داشت که پایپرین، یک ترکیب اصلی فلفل سیاه، به طور قابل توجهی فراهمی زیستی کورکومین را افزایش میدهد، از این رو، میتوانید برای افزایش فواید چای زردچوبه اندکی فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
تاثیر چای فرنجمشک بر دیابت
فرنجمشک یک گیاه دارویی آرامشبخش است که به خانواده نعناع تعلق دارد. پژوهشها نشان دادهاند که روغن اساسی فرنجمشک ممکن است به جذب گلوکز و مهار تولید گلوکز در بدن کمک کند که به کاهش سطوح قند خون منجر میشود.
تأثیر چای بابونه بر دیابت
چای بابونه با فواید سلامت مختلف ازجمله کمک به تنظیم قند خون پیوند خورده است. چای بابونه نهتنها از پتانسیل بهینهسازی کنترل قند خون برخوردار است، بلکه رابطه مصرف چای با دیابت میتواند به محافظت در برابر استرس اکسیداتیو، عدم تعادل را که میتواند به عوارض مرتبط با دیابت منجر شود، کمک کند.
خطرات بالقوه رابطه مصرف چای با دیابت
در شرایطی که انواع مختلف چای ممکن است به تقویت سلامت در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند، نوشیدن چای به روشی که موجب تنظیم قند خون سالم شود نیز اهمیت دارد. افراد بسیاری دوست دارند چای خود را برای بهبود عطروطعم با شکر یا عسل شیرین کنند. در شرایطی که مصرف گهگاه یک نوشیدنی اندکی شیرین بعید است که اثر چشمگیری بر سطوح قند خون داشته باشد، انتخاب چای شیرین نشده بهترین گزینه برای افراد مبتلابه دیابت است.
شکر افزوده، به ویژه در شکل نوشیدنیهای شیرین، موجب افزایش سطوح قند خون میشود که بهمرور زمان میتواند موجب کنترل ضعیف قند خون شود. یک رژیم غذایی سرشار از شکر افروده ممکن است به عوارض جانبی دیگر مانند افزایش وزن و فشار خون نیز منجر شود. نوشیدن چای شیرین نشده برای سلامت هر فردی، به ویژه افراد مبتلا به دیابت که با نوسان های قند خون مواجه هستند، بهترین است. برای بهبود عطر و طعم چای خود میتوانید به جای افزودن شکر، مقداری آبلیمو تازه یا اندکی دارچین به آن اضافه کنید.
سخن پایانی
نکته پایانی که باید در زمان خرید چایهای مرتبط با دیابت مد نظر قرار دهید این است که برخی چایهای گیاهان دارویی میتوانند با داروهایی که برای دیابت تجویزشدهاند تداخل ایجاد کنند. رابطه مصرف چای با دیابت را بهعنوانمثال میتوان از آلوئه ورا، رویبوس، گلابی خاردار، گیمنما سیلوستر، و شنبلیله نام برد. همچنین برخی از گیاهان دارویی موجود به شکل چای هستند که ممکن است با داروهای رایج دیابت مانند متفورمین و گلیبورید تداخل ایجاد کنند.
با توجه به این مسئله، پیش از مصرف مکملهای گیاهان دارویی یا نوشیدن یک چای گیاه دارویی جدید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
پایان مطلب/س.آ