طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده و مرغ + نکات طلایی
آلبالو پلو مجلسی با گوشت یا مرغ، ترکیبی جذاب از طعم ملس و رنگ دلفریب است که سفره شما را خاص و خاطرهانگیز میکند.

در این مطلب از تلنگر طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده و مرغ را برایتان آوردهایم تا با خیال راحت این غذای تابستانی را در خانه بپزید و مهمانانتان را شگفتزده کنید. آلبالو پلو، یکی از خاصترین و خوشرنگترین غذاهای ایرانی است که ترکیب طعم ملس آلبالو با برنج سفید و گوشت، آن را به انتخابی شیک و مجلسی برای مهمانیها تبدیل میکند. چه آن را با گوشت چرخکرده قلقلی بپزید و چه با مرغ زعفرانی، نتیجه یک غذای لذیذ و چشمنواز خواهد بود.
مواد لازم برای آلبالو پلو با گوشت برای 4 نفر
| مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
|---|---|
| برنج ایرانی | ۳ پیمانه |
| آلبالو | ۳۰۰ گرم |
| شکر | ۱ پیمانه |
| گوشت چرخکرده | ۳۰۰ گرم |
| پیاز متوسط | ۱ عدد |
| زعفران دمکرده | ۳ قاشق غذاخوری |
| روغن یا کره | به مقدار لازم |
| نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین | به مقدار لازم |
| خلال پسته و بادام (اختیاری) | به مقدار لازم |
طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده
- برای شروع باید برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید تا آب آن زلال شود.
- سپس آن را برای یک تا 2 ساعت در مقداری آب و نمک بخیسانید. این کار به پخت بهتر برنج کمک میکند.
- حال باید آلبالوها را بشویید و آبکش کنید تا آب اضافهشان گرفته شود.
- در ادامه هسته آلبالوها را به آرامی و بدون این که آلبالوها له شوند، جدا کنید.
- اگر از آلبالو یخ زده استفاده میکنید، صبر کنید تا آلبالوها کاملا یخ زدایی شوند و بعد هسته آنها را جدا کنید.
- در این مرحله باید آلبالوها را همراه با نصف پیمانه شکر در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. حدود 20 دقیقه صبر کنید تا آلبالوها بجوشند و کمی نرم شوند.
- در ادامه آلبالوها را از صافی رد کنید تا شربت آلبالو جدا شود. سپس آن را برای رنگ دادن به غذا کنار بگذارید.
- پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، رنده کنید و آب آن را بگیرید.
- گوشت چرخ کرده را با پیاز، کمی نمک، فلفل، زردچوبه و یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا کاملا یکدست شود.
- سپس مقداری از مخلوط گوشت را بردارید و با دست آن را به شکل کوفته قلقلی درست کنید.
- مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
- در ادامه کوفته قلقلی ها را در روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی و مغز پخت شوند.
- سپس قلقلی ها را از ماهیتابه خارج کنید و کنار بگذارید.
- یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. زمانی که آب جوشید، برنج را همراه با مقداری نمک به آن اضافه کنید.
- حدود 7 تا 10 دقیقه صبر کنید تا دانههای برنج کمی نرم شوند. زمانی که قسمت بیرونی برنج نرم شد و مغز آن هنوز کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکش کردن آماده است.
- در این مرحله باید مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و بعد برای ته دیگ از برنج زعفرانی یا تکههای سیب زمینی و نان استفاده کنید.
- در ادامه یک لایه برنج و یک لایه از آلبالوی پخته شده را در قابلمه بریزید. این کار را تا تمام شدن تمام مواد ادامه دهید.
- مقداری از شربت آلبالو و زعفران دم کرده را به برنج اضافه کنید. کمی روغن نیز روی برنج بریزید.
- درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی آن قرار دهید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد. بعد از 45 دقیقه تا یک ساعت آلبالو پلوی خوشمزه شما آماده است.
- بعد از این که آلبالو پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و بعد کوفته قلقلیهایی که از قبل سرخ کردهاید را روی برنج قرار دهید.
- برای تزیین این غذا میتوانید از مقداری خلال پسته و بادام و کمی زرشک تفت داده شده استفاده کنید. پیشنهاد میشود این غذای خوشمزه را در کنار سالاد شیرازی، ماست چکیده و ترشی سیر سرو کنید.
طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ
برای پخت آلبالو پلو با مرغ باید به جای گوشت چرخ کرده از ران یا سینه مرغ بدون پوست و استخوان استفاده کنید. مرغ را به صورت تکهای یا رشتهای خرد کنید، با کمی پیاز، زردچوبه، نمک، فلفل و کره یا روغن تفت دهید تا کاملا پخته و طلایی شود.
میتوانید آن را جداگانه کنار آلبالو پلو سرو کنید یا لابهلای برنج و آلبالو قرار دهید. در این روش نیز میتوانید در پایان، کمی زعفران روی مرغها بریزید تا رنگ و طعم بهتری پیدا کنند.
نکات طلایی طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ و گوشت
- در طرز تهیه آلبالو پلو برای 2 نفر باید مواد اولیه این غذا را نصف کنید.
- در زمان پخت آلبالو مراقب باشید شربت آلبالو بیش از حد غلیظ یا شیرین نشود. اگر شیرینی آن زیاد بود، کمی آب لیمو به آلبالوها اضافه کنید تا طعم ملسی پیدا کنند.
- در صورت تمایل میتوانید کوفته قلقلیها را به صورت لایه لایه همراه با برنج و آلبالو در قابلمه بریزید.
- مقدار شکری که به این غذا اضافه میکنید، به ترشی آلبالوها بستگی دارد. همیشه قبل از استفاده از شکر مزه شربت را بچشید و از مقدار مناسبی شکر استفاده کنید.
- زعفران یکی از اصلیترین چاشنیهای این غذا است که رنگ و عطر دلپذیری به آلبالو پلو میبخشد.
- برای درست کردن آلبالو پلو با گوشت قلقلی بهتر است از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله استفاده کنید.
- چرب بودن بیش از حد گوشت چرخ کرده موجب وا رفتن قلقلی ها در زمان سرخ کردن میشود.
- برای پخت این غذا بهتر است از آلبالوی تازه استفاده کنید.
- اگر از آلبالوی فریزری برای پخت این غذا استفاده میکنید، حتما آب اضافه آن را بگیرید.
- قبل از تزیین این غذا با خلال پسته و بادام بهتر است خلالها را برای چند ساعت در گلاب بخیسانید تا نرم شوند.
- در زمان دم کردن برنج حتما از دم کنی و شعله پخش کن استفاده کنید.
- اضافه کردن مقداری کره یا روغن حیوانی به این غذا طعم بهتری میبخشد.
- برای جدا کردن هسته آلبالوها میتوانید از دستگاه هسته گیر استفاده کنید.











