طرز تهیه استیک گوشت حرفه ای + فوت و فن استیک رستورانی در خانه
با رعایت چند فوتوفن ساده میتوانید در خانه استیکی حرفهای و آبدار درست مثل رستورانها تهیه کنید.

در این مطلب از تلنگر؛ به آموزش طرز تهیه استیک گوشت میپردازیم. وقتی حرف از یک وعده خاص و مجلسی به میان میآید، استیک گوشت حرفهای یکی از اولین گزینههاست که به ذهن میرسد؛ تکهای از گوشت گوساله با بافت نرم، طعمی عمیق و سطحی کاراملیشده که در دهان آب میشود. شاید تصور کنید رسیدن به چنین نتیجهای فقط در رستورانهای لوکس ممکن است، اما خبر خوب این است که با چند فوت و فن ساده میتوانید در خانه هم یک استیک آبدار و خوشطعم درست مثل سرآشپزهای حرفهای بپزید.
مواد لازم در طرز تهیه استیک گوشت رستورانی
| مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
|---|---|
| فیله گوساله | ۲ تکه استیکی |
| روغن زیتون بدون بو | ½ فنجان |
| سیر | ۴ حبه |
| رزماری | ۴ شاخه |
| نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
طرز تهیه استیک گوشت گوساله در ماهیتابه
- برای تهیه استیک گوشت آبدار ابتدا فیله گوساله را داخل یک کاسه مناسب قرار می دهیم، سپس روغن زیتون را اضافه می کنیم و چند دقیقه با دست ماساژ می دهیم تا روغن زیتون تمام قسمت های گوشت را کاور کند.
- در ادامه سیرها را خرد می کنیم و به همراه رزماری و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم و مواد را کمی با دست ورز می دهیم تا گوشت طعم دار شود. در ادامه یک سلفون روی کاسه می کشیم و آنرا در یخچال قرار می دهیم.
- یکی از مهم ترین نکاتی که باعث خوشمزه تر شدن استیک می شود این است که زمان کافی برای مرینت داشته باشد. برای اینکه گوشت طعم خوبی بگیرد و به راحتی مغز پخت شود حداقل باید به مدت ۱۲ ساعت در مواد طعم دهنده بماند.
- پس از اینکه گوشت به خوبی طعم دار شد، باید آنرا گریل کنیم. برای این منظور می توانیم از سمت خط دار تابه دو طرف استفاده کنیم. سمت گریل تابه را روی حرارت متوسط به بالا قرار می دهیم و اجازه می دهیم کاملا داغ شود.
- برای گریل کردن استیک ها نیازی به استفاده از روغن نیست. پس از اینکه تابه به خوبی داغ شد، استیک ها را روی تابه قرار می دهیم و صبر می کنیم تا یک طرف استیک ها به خوبی گریل شود، سپس انها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز گریل شود.
- اگر استیک ها را با حرارت کم و زمان طولانی گریل کنیم، گوشت خشک و سفت می شود و کیفیت استیک ها به شدت پایین می آید. در پایان استیک ها را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه سبزیجات گریل شده سرو می کنیم.
درجات مختلف پخت استیک
- ۲ الی ۳ دقیقه برای هر طرف: در این صورت استیک Rare خواهید داشت.
- ۴ الی ۶ دقیقه برای هر طرف: در این صورت استیک Rare medium یا نیمه پخته خواهید داشت.
- ۵ تا ۷ دقیقه برای هر طرف: در این صورت استیک medium خواهید داشت.
- ۷ تا ۹ دقیقه برای هر طرف: در این صورت استیک Well done یا کاملا پخته خواهید داشت.
طرز تهیه استیک گوشت در فر
در طرز تهیه استیک گوشت در فر به طور کلی نمیتوان گفت چقدر طول میکشد تا استیک به درجه حرارت لازم برسد زیرا این مورد به نوع گوشت ، اندازه و ضخامت آن بستگی دارد و میتواند برای هر استیک متفاوت باشد . و این سرعت ممکن از حدود 6 دقیقه تا 15 دقیقه متغیر است و ممکن است طول بکشد. این زمان به دمای مورد نظر و همچنین خود استیک بستگی دارد.
جداول متفاوتی برای دمای پخت گوشت تهیه شده است که توسط کارشناسان آشپزی و آشپزهای حرفه ای به طور معمول استفاده میشود اما یکی از پر استفاده ترین جدول دمای پخت گوشت در فر را برای شما تهیه کرده ایم که میتوانید از آن استفاده کنید .
| نوع پخت گوشت | رنگ و وضعیت گوشت | دامنه دمایی | دمای پیشنهادی |
| نپخته | قرمز خیلی کمرنگ | 46 – 49 درجه سانتی گراد | |
| نیم پخته | مرکز قرمز کمرنگ ، نرم | 52 – 55 درجه سانتی گراد | |
| نیم پخته متوسط (یک نقطه) | مرکز قرمز پررنگ ، سفت تر | 55 – 60 درجه سانتی گراد | 63 درجه سانتی گراد |
| نیم پخته متوسط (در چند نقطه) | صورتی و سفت | 60 – 65 درجه سانتی گراد | 72 درجه سانتی گراد |
| در حد متوسط | در مرکز مقدار کمی صورتی رنگ شده | 65 – 69 درجه سانتی گراد | |
| خوب پخته شده | قهوه ای سوخته ، سفت | 71 – 100 درجه سانتی گراد | 77 درجه سانتی گراد |
سوالات متداول
در ادامه به برخی از سوالات پر تکرار شما عزیزان پاسخ می دهیم:
چرا استیک گوشت سفت و خشک میشود؟
اگر استیک گوشت را با حرارت کم و زمان طولانی گریل کنید، گوشت خشک و سفت میشود و کیفیت استیک به شدت پایین میآید.
چه گوشتی برای تهیه استیک خوب است؟
فیله گوساله بهترین گزینه برای تهیه استیک گوشت است. در صورتی که به گوشت گوساله علاقه ندارید، میتوانید از فیله گوسفندی نیز استفاده کنید. به طور کلی گوشتی را انتخاب کنید که دارای مقداری رگه چربی باشد. در این صورت استیک گوشت شما آبدار و خوشمزهتر است و حالت خشکی ندارد.











