خانواده

طرز تهیه ترشی نازخاتون | دستور اصلی شمالی‌ها را اینجا بخوانید!

ترشی نازخاتون، طعم اصیل شمال با عطر بادمجان و سبزی‌های محلی است که به‌راحتی می‌توانید آن را در خانه تهیه کنید.

در این مطلب از تلنگر به آموزش طرز تهیه ترشی نازخاتون می پردازیم. ترشی نازخاتون، یکی از خاص‌ترین و خوش‌عطرترین ترشی‌های شمال ایران است که با ترکیب بادمجان کبابی، سبزی‌های معطر و سیر، طعمی فراموش‌نشدنی به سفره‌ها می‌بخشد. این ترشی خوش‌طعم که ریشه در آشپزی گیلانی دارد، هم‌نشین همیشگی باقلا قاتق، میرزا قاسمی و غذاهای محلی شمالی است. اگر دوست دارید با طرز تهیه اصیل و سنتی نازخاتون آشنا شوید و آن را مثل یک گیلانی درست کنید، این دستور را تا انتها دنبال کنید!

مواد لازم برای ترشی نازخاتون با آبغوره

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بادمجان 5 تا 6 عدد متوسط
سیر تازه 3 تا 5 حبه
سبزی معطر (ریحان، نعناع، ترخون) 200 تا 250 گرم
فلفل سبز تند 2 تا 3 عدد
سیاه دانه 1 قاشق غذاخوری
گلپر 1 قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
آبغوره طبیعی حدود 1 لیوان
سرکه سفید یا سیب (اختیاری) حدود 1 تا 2 لیوان

طرز تهیه ترشی نازخاتون شمالی

ترشی نازخاتون

  1. برای شروع باید بادمجان‌ها را با پوست خوب بشویید و بعد از این که خشک شدند، آن‌ها را مستقیما روی شعله گاز، زغال یا فر قرار دهید تا کبابی شوند.
  2. در زمان کبابی کردن بادمجان‌ها روی گاز باید هود را روشن کنید و پنجره‌ها را باز بگذارید تا بوی آن در خانه پخش نشود.
  3. در این مرحله باید بادمجان‌های کبابی شده را در یک ظرف در بسته یا یک کیسه پلاستیکی بریزید و چند دقیقه صبر کنید. در ادامه پوست بادمجان‌ها را به صورت ورقه‌ای جدا کنید.
  4. بادمجان‌های کبابی شده را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و بعد با چاقو به صورت ریز خرد کنید. در این مرحله می توانید از گوشت کوب نیز برای له کردن بادمجان‌ها استفاده کنید.
  5. سبزی‌ها را بشویید و بعد آبکش کنید. اجازه دهید آب اضافه سبزی‌ها گرفته شود و بعد آن‌ها را به صورت ریز خرد کنید و روی بادمجان‌ها بریزید.
  6. سیرها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت ریز خرد یا رنده کنید. فلفل سبزها را نیز به صورت ریز خرد کنید و روی بادمجان‌ها بریزید. برای خرد کردن سیر و فلفل می توانید از غذاساز نیز استفاده کنید.
  7. در این مرحله باید مقداری فلفل سیاه، نمک، گلپر و سیاه دانه به ترشی اضافه کنید. همه مواد را خوب هم بزنید و با هم مخلوط کنید تا مواد به خوبی مزه دار شوند.
  8. آبغوره را به آرامی در ظرف بریزید و با سایر مواد ترکیب کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری سرکه هم به ترشی اضافه کنید تا ماندگاری آن بیشتر شود. در این مرحله ترشی شما نباید خیلی شل یا خیلی سفت باشد.
  9. مخلوط نازخاتون را در شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید. درب شیشه را محکم ببندید و آن را برای 2 روز در یخچال قرار دهید تا به خوبی مزه دار شود.
  10. می توانید بعد از خنک شدن ترشی آن را همراه با غذا سرو کنید، اما طعم آن معمولا بعد از 2 روز خوشمزه‌تر می‌شود.

نکات و فوت‌وفن هایی برای تهیه ترشی نازخاتون بهتر

ترشی نازخاتون

  • برای درست کردن نازخاتون شمالی معمولا از سبزی‌های محلی مثل چوچاق، خالواش و زلنگ نیز استفاده می‌شود.
  • اضافه کردن سرکه به این ترشی، موجب افزایش ماندگاری آن می‌شود. در صورت تمایل می توانید این نازخاتون را تنها با آبغوره نیز آماده کنید.
  • در صورت تمایل می توانید از مقداری پیازچه خرد شده نیز برای مزه دار کردن این ترشی استفاده کنید.
  • در صورتی که بافت ترشی شما غلیظ و سفت به نظر می‌رسد، می توانید مقداری سرکه یا آبغوره به آن اضافه کنید.
  • استفاده از سبزی‌های محلی مثل نعناع، ریحان مازندرانی، چوچاق، زلنگ، خالواش طعم اصیل‌تری به این ترشی می‌دهد.
  • برای کمتر شدن بوی سیر در این ترشی بهتر است قبل از مخلوط ‌کردن سیر، آن را با کمی نمک له کنید یا از سیر کمتری در این ترشی استفاده کنید.
  • اگر طعم ترشی شما خیلی ترش شد، می توانید کمی شکر یا رب انار شیرین به آن اضافه کنید تا متعادل شود.
  • بادمجان باید به طور کامل روی حرارت کبابی شود تا پوست آن به راحتی جدا شود.
  • مقدار نمک و ترشی که به نازخاتون اضافه می‌کنید، سلیقه‌ای است و می توانید بنا به ذائقه خودتان مقدار این مواد را کم یا زیاد کنید.
  • در زمان ریختن ترشی در شیشه، بهتر است شیشه را بیش از حد پر نکنید تا آبغوره به خوبی در مواد ترشی نفوذ کند.
  • در صورتی که این ترشی را تنها با آبغوره آماده کنید، می توانید آن را در مواقع سرماخوردگی نیز میل کنید.
  • برای مزه دار کردن این ترشی می توانید از سبزی مخصوص دلال یا نمک سبز شمالی نیز استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می توانید از مقدار فلفل سبز تند یا کمی فلفل قرمز برای مزه دار کردن این ترشی استفاده کنید.
  • اگر این ترشی را تنها با آبغوره درست می‌کنید، بهتر است آن را قبل از 2 هفته مصرف کنید.
  • در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این ترشی از مقداری آب انار ترش و مقداری گوجه فرنگی رنده شده استفاده می‌شود.
  • می توانید این ترشی را تنها با استفاده از مقداری نعنا و جعفری خرد شده نیز آماده کنید.
  • گلپر اصلی‌ترین چاشنی این ترشی است و از همین رو بهتر است آن را حذف نکنید.
  • در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این ترشی از مقداری مغز گردوی خرد شده نیز استفاده می‌شود.
  • اضافه کردن مقداری تخم گشنیز خرد شده، طعم بی نظیری به این ترشی می‌بخشد.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x