خانواده

طرز تهیه حلوای سیاه اردبیل | مقوی، گرم و بسیار خوشمزه

حلوای سیاه اردبیل، یک دسر سنتی، گرم و فوق‌العاده مقوی است که با ترکیبی از شیره انگور، مغزها و ادویه‌های معطر طعمی فراموش‌نشدنی خلق می‌کند.

در این مطلب از تلنگر طرز تهیه حلوای سیاه اردبیل خوشمزه و اصیل را قدم‌به‌قدم با شما به اشتراک می‌گذاریم. اگر تا به حال نام حلوای سیاه اردبیل را شنیده‌اید، احتمالاً می‌دانید با یک دسر معمولی طرف نیستید! این شیرینی سنتی و بسیار مقوی که با ترکیبی از شیره انگور، موم عسل، آرد سنگک، مغزها و ادویه مخصوص تهیه می‌شود، یکی از خاطره‌انگیزترین طعم‌های زمستانی در خطه سرد اردبیل است. حلوایی که نه‌تنها طعمی گرم و دل‌چسب دارد، بلکه از گذشته تاکنون به‌عنوان یک انرژی‌بخش طبیعی و درمان‌گر در روزهای سرد و برفی شناخته می‌شود.

مواد لازم برای تهیه حلوای سیاه اردبیل

مواد لازم مقدار
آرد نان سنگک ۴ پیمانه
آرد جوانه گندم ۱ پیمانه
آب ۱ پیمانه
کره یا مارگارین ۱۸۰ گرم
ادویه مخصوص حلوا ۱ قاشق سوپخوری
پودر گردو ۱۰۰ گرم
پودر کنجد ۵۰ گرم
شیره انگور ½ لیتر
پودر پسته ۵۰ گرم
موم عسل ۵۰ گرم
کره محلی یا روغن به مقدار کافی

طرز تهیه حلوای سیاه اردبیل

حلوای سیاه اردبیل

  1. برای تهیه حلوای سیاه خوشمزه به روش اردبیلی ابتدا یک کاسه مناسب انتخاب می کنیم، سپس گندم را درون آن می ریزیم و روی گندم آب می ریزیم. در ادامه اجازه می دهیم گندم به مدت ۳ روز درون آب بماند تا جوانه بزند.
  2. حالا پس از گذشت ۳ روز وقتی گندم جوانه زد، گندم را از آب خارج می کنیم، سپس درون آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی اش خارج شود. در ادامه جوانه گندم را روی یک پارچه تمیز می ریزیم و اجازه می دهیم کامل خشک شود.
  3. در این مرحله وقتی جوانه گندم کاملا خشک شد، آن را درون آسیاب می ریزیم و آسیاب می کنیم تا به صورت آرد در آید. در ادامه آرد سنگک را به همراه آرد جوانه گندم مخلوط می کنیم و آب را به آن اضافه می کنیم تا خمیر شود.
  4. حالا یک تابه روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس خمیر را درون تابه قرار می دهیم و تفت می دهیم. در ادامه مرتب به خمیر روغن یا کره محلی اضافه می کنیم و تفت می دهیم. حلوا را به مدت ۶ ساعت مدام هم می زنیم.
  5. در این مرحله پس از گذشت این زمان وقتی حلوا از خامی درآمد، شیره انگور و موم عسل را به حلوا اضافه می کنیم، سپس به مدت ۳۰ دقیقه مخلوط می کنیم تا شیره انگور و موم عسل کامل به خورد حلوا برود.
  6. حالا ادویه مخصوص (پودر دارچین، پودر زنجبیل، فلفل سیاه، پودر هل، گلپر، زیره و زردچوبه) را به حلوا اضافه می کنیم، سپس خوب مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب شوند. در ادامه پودر پسته، پودر کنجد و پودر گردو را اضافه می کنیم.
  7. در نهایت حلوا را به خوبی مخلوط می کنیم تا مواد با هم ترکیب شده و یکدست شود. در ادامه این حلوا سیاه مقوی و خوشمزه را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس با گردو، بادام و پسته تزئین کرده و سرو می کنیم.

حلوا سیاه

نوش جان.

 

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x