طرز تهیه «خورشت به» مجلسی و خوشمزه + فوت و فن
خورشت به، از جمله غذاهایی است که به روش هایی مختلف و با گوشت های متفاوتی پخته می شود. در این مقاله دستور تهیه خوشمزه ترین خورشت به را در اختیار شما می گذاریم.
به گزارش تلنگر؛ شما برای تهیه خورشت به، نیاز دارید که فوت و فن های خورشت را به خوبی بدانید و بتوانید یک خورشت لعاب دار و خوشمزه تهیه کنید.
به چیست؟
طعم به ترش است و معمولا به را به صورت پخته مصرف میکنند یا میوه به را فریز کرده تا طعم ترش آن گرفته شود و به صورت خام مصرف نمیکنند.از به گاهی به عنوان طعمدهنده در مای سیب استفاده میکنند. از به برای تهیه مربا به و دمنوش به نیز استفاده میکنند.از جمله فواید به میتوان به درمان زخم معده، درمان افسردگی و تقویت سیستم ایمنی نیز اشاره کرد.
خواص به چیست ؟
به برای چی خوبه؟ در ادامه به خاصیت به می پردازیم .به دارای خواص و فواید فراوانی است و به همین علت بسیاری از بیماریها را تسکین میدهد. علاوه بر میوه به دانه به به درمان گلودرد کرده و روغن به نیز از تعریق جلوگیری میکند. میوه به غنی از ویتامینها مانند ویتامین A، B و C، فیبر، مس، کلسیم، آهن، پتاسیم، سلنیوم، فسفر، روی و منیزیم است. در ادامه به بررسی برخی از خواص به میپردازیم.
- دارای ویتامین A , C , B
- حاوی فیبر، کلسیم، منیزیم، فسفر، روی، آهن، سلنیوم، مس
- مفید برای دوران بارداری
- تاثیر مثبت بر IQ جنین
- تقویت قوای جنسی آقایان
- ضد سرطان و آنتی اکسیدان
- کمک به شادابی پوست
- تنظیم فشارخون
- رشد مو و بهبود گردش خون در پوست سر
- دارای خاصیت ضد التهابی
- آب به در درمان سردرد و جلوگیری از خونریزی و تهوع مفید است
- تقویت کننده کبد
طرز تهیه خورشت به
خورشت به یکی از غذاهای اصیل و مجلسی ایرانی است که در فصل پاییز یعنی فصل «به» بیشتر پخته میشود. این غذای سنتی یکی از غذاهای فصلی محسوب میشود.
البته اگر از طرفداران این غذای خوشمزه و خوشعطر هستید، میتوانید به را فریز کرده و در طول سال از این غذا لذت ببرید. خورش به تقریبا در تمام کشورمان طبخ میشود اما در مناطقی آن را به نام خورش به و آلو میشناسند.
میوه به خواص بسیار زیادی از جمله سمزدایی کبد، بهبود سلامت دستگاه گوارش، بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا و کنترل فشار خون دارد که شما با تهیه این غذا میتوانید از تمام خواص آن بهره ببرید. در ادامه طرز تهیه این غذای زمستانی دلچسب با تمام فوت و فنهایش در اختیارتان قرار گرفته است. همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه خورشت به
گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
پیاز متوسط | یک عدد |
میوه به | ۳۰۰ گرم |
آلو خورشتی | ۱۰ تا ۱۲ عدد |
شکر سفید | یک قاشق غذاخوری |
آبلیمو تازه | یک قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | دو تا سه قاشق غذاخوری |
لپه (به دلخواه) | دوسوم لیوان |
زعفران دم کرده | نصف پیمانه |
روغنبه | مقدار لازم |
مرحله اول
برای شروع آماده کردن این خورشت به ابتدا پیازها را شسته و پوست بگیرید سپس به صورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه مناسب بردارید و روی حرارت قرار دهید. کمی روغن داخل تابه بریزید تا حسابی داغ شود. بعد از این که روغن داغ شد پیازهای خرد شده را اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود. حین این که پیاز در حال تفت خوردن است زردچوبه را اضافه کنید تا زمانی که کاملا به خورد پیاز برود.
مرحله دوم
گوشت را خرد کنید به اندازهای که نه قیمهای باشد و نه خیلی قورمهای؛ یعنی نه خیلی ریز و نه خیلی درشت باشد. گوشت را به پیاز اضافه کنید و مقداری پودر سیر و فلفل سیاه روی آن بزنید تا بوی زهم گوشت گرفته شود. اجازه دهید تا گوشت و پیاز با هم کمی تفت بخورند و رنگ گوشت عوض شود. سپس مقدار کمی دیگر زردچوبه بزنید تا طعم گوشت لذیذتر شود.
مرحله سوم
حدود یک لیتر آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت بپزد. بعد از حدود دو تا سه ساعت (بسته به حرارت) وقتی گوشت پخته شد، رب گوجه فرنگی را کمی با روغن تفت دهید و به خورشت اضافه کنید.
مرحله چهارم
میوه به را پوست بکنید و به اندازه حبههای قند درشت خرد کنید. برای این که بههای خرد شده سریع سیاه نشوند، مقداری آبلیمو به آنها بزنید. سپس آلو بخارا، بههای خرد شده و دارچین را به گوشت اضافه کنید تا بپزند.
مرحله پنجم
وقتی خورشت شما جا افتاد و بههای خرد شده هم پختند، مقداری زعفران دم کنید و به آن اضافه کنید. بعد از نیم ساعت دیگر خورش را از روی حرارت بردارید. خورش به خوشمزه و جا افتاده را با برنج دمی ایرانی قد کشیده سرو کرده و نوش جان کنید.
فوت و فنهای تهیه خورشت به
- اگر آلوهایی که استفاده میکنید سفت باشند، بهتر است قبل از مصرف یک تا دو ساعت آنها را داخل آب خیس کنید.
- اگر دوست داشتید طعم خورشت ملس باشد، به اندازه یک قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید.
- زمانبندی جا افتادن خورش بستگی به حرارت آن متفاوت است. حواستان باشد که بههای خرد شده نباید له شوند.
- اگر دوست داشته باشید میتوانید به جای گوشت در خورش به از پنیر کبابی استفاده کنید.
- خورش به معمولا با گوشت گوسفندی و گوساله تهیه میشود، اما میتوان آن را با گوشت بوقلمون و مرغ یا حتی به صورت کاملا گیاهی بدون گوشت تهیه کرد.
- خوب است هنگام کشیدن خورش هم یک مقدار گرد دارچین به آن اضافه کنید.
- میتوانید به جای به در فصلهایی که به موجود نیست سیب را جایگزین کنید تا قیمه سیب داشته باشید. فقط دقت کنید که قیمه سیب معمولا لپه ندارد.
خورشت بِه یا خورشت قیمه!
اگر دقت کرده باشید قطعا متوجه شدهاید که این خورشت نوعی خورش قیمه است که به جای ترکیباتی مثل سیبزمینی سرخ شده یا بادمجان در آن میوه به استفاده شده است. بخاطر همین هم عدهای آن را قیمه به مینامند.
انتهای مطلب/آ.ع