خانواده

طرز تهیه لواشک گوجه سبز خانگی با 6 روش فوری و کاربردی

طرز تهیه لواشک گوجه سبز خانگی شامل شستشو و پخت گوجه‌ سبز، پوره و صاف‌کردن آن، افزودن نمک یا طعم‌دهنده‌ها، پهن‌کردن مایه روی سینی و خشک‌کردن به روش آفتاب، پنکه / شوفاژ، فر/هواپز یا میوه‌خشک‌کن است.

در این مطلب از تلنگر به بررسی طرز تهیه لواشک گوجه سبز خانگی با 4 روش ساده و سریع می پردازیم. لواشک یکی از خوراکی‌های سنتی و محبوب ایرانی است که با خشک کردن پوره میوه‌های ترش‌مزه تهیه می‌شود و هم به‌صورت میان‌وعده و هم در طرز تهیه انواع غذاها و دسرها کاربرد دارد. تهیه لواشک گوجه سبز در خانه علاوه بر تضمین سلامت و عدم استفاده از نگهدارنده‌ها، امکان تنظیم طعم، رنگ و بافت آن را بر اساس ذائقهٔ شخصی فراهم می‌کند.

مواد لازم برای لواشک گوجه سبز برای ۶ نفر

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوجه سبز ۲ کیلوگرم
نمک به میزان کم (اختیاری)
آب به مقدار لازم

طرز تهیه لواشک گوجه سبز خانگی

لواشک گوجه سبز خانگی

مرحله اول: شستن گوجه سبزها

برای شروع باید گوجه سبزها را بشویید و چند دور آبکشی کنید. شاخ و برگ‌های اضافه گوجه سبزها را جدا کنید.

برای اطمینان از تمیز شدن گوجه سبزها می‌توانید آن‌ها را برای ۱۰ دقیقه در ترکیب آب و سرکه یا مقداری آب و نمک قرار دهید و بعد آبکشی کنید.

مرحله دوم: پختن گوجه سبزها

گوجه سبزها را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

اجازه دهید گوجه سبزها بپزند و کاملا نرم شوند. این مرحله حدود یک ساعت یا بیشتر طول می‌کشد.

مرحله سوم: از صافی رد کردن گوجه سبزها

در این مرحله باید یک صافی یا آبکش فلزی را روی یک قابلمه بزرگ قرار دهید.

صبر کنید گوجه سبزهای پخته شده کمی خنک شوند و بعد آن‌ها را در آبکش بریزید و با گوشتکوب یا به کمک دست آن‌ها را فشار دهید تا آب و گوشت گوجه سبزها جدا شود و تنها پوست و هسته آن در صافی باقی بماند.

مرحله چهارم: اضافه کردن نمک

در این مرحله باید مقداری نمک به پوره گوجه سبز اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید تا مزه دار شود.

در صورتی که احساس می‌کنید، پوره گوجه سبز آبکی به نظر می‌رسد، می‌توانید آن را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت بجوشانید.

مرحله پنجم: ریختن مواد لواشک در سینی

سطح یک سینی بزرگ را با سلفون یا کیسه پلاستیکی بپوشانید و بعد مایه لواشک را در سینی بریزید.

مواد را با پشت قاشق خوب پهن کنید تا ضخامت آن در همه قسمت‌ها حدود ۳ تا ۵ سانتی‌متر شود.

مرحله ششم: خشک کردن لواشک در آفتاب

سینی لواشک را به مدت ۲ تا ۳ روز در معرض آفتاب مستقیم قرار دهید.

در طول روز روی آن را با توری نازک بپوشانید تا گرد و خاک و حشرات روی لواشک جمع نشوند.

بعد از این که لواشک آماده شد، آن را از روی سینی بردارید و به اندازه دلخواه برش دهید.

طرز تهیه لواشک گوجه سبز با پنکه

لواشک گوجه سبز خانگی

برای طرز تهیه لواشک گوجه سبز با پنکه می‌توانید مایه لواشک را به همان روشی که پیش‌تر گفته شد آماده کنید. سپس سینی لواشک‌ها را به جای این که زیر نور آفتاب بگذارید، در مقابل پنکه قرار دهید تا لواشک خشک شود. این روش برای افرادی که به هر دلیلی به آفتاب دسترسی ندارند و آپارتمان‌نشین‌ها، روش مناسبی است.

طرز تهیه لواشک گوجه سبز در فر

برای درست کردن لواشک در فر باید فر را روی دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و اجازه دهید لواشک برای ۳ تا ۴ ساعت در فر خشک شود.

طرز تهیه لواشک گوجه سبز در هواپز

در این روش باید پوره گوجه سبز را به ضخامت نازک در سینی هواپز پهن کنید. دستگاه را با دمای ۸۰ تا ۹۰ درجه تنظیم کنید و اجازه دهید لواشک برای ۲ تا ۳ ساعت کاملا خشک شود.

طرز تهیه لواشک گوجه سبز در میوه ‌خشک ‌کن

سریع‌ترین و حرفه‌ای‌ترین روش برای خشک کردن لواشک استفاده از دستگاه میوه خشک کن است. در این روش باید دستگاه را روی ۶۰ درجه بگذارید و بسته به ضخامت، بین ۶ تا ۸ ساعت خشک کنید.

طرز تهیه لواشک گوجه سبز روی بخاری یا شوفاژ

در فصل سرد می‌توانید سینی لواشک را روی بخاری یا کنار شوفاژ قرار دهید تا خشک شود.

لواشک گوجه سبز با طعم‌های مختلف

  • لواشک سیب و گوجه سبز: اضافه کردن مقداری سیب طعم دلپذیری به این لواشک می‌بخشد.
  • لواشک گوجه سبز و هلو: در این روش باید از ترکیب گوجه سبز ترش با هلوهای رسیده و شیرین استفاده کنید تا یک طعم ترش و شیرین خاص حاصل شود.
  • لواشک گوجه سبز و زرشک: در این روش باید از مقداری زرشک برای مزه دار کردن لواشک استفاده کنید.
  • لواشک گوجه سبز و کیوی: این ترکیب برای عاشقان طعم‌های ترش انتخاب فوق‌العاده‌ای است. توجه داشته باشید که کیوی را با پوست نریزید و حتما همراه با گوجه سبز خوب له و سپس صاف کنید.
  • لواشک گوجه سبز با انار: در این روش باید انار و گوجه سبز را با هم بپزید و بعد صاف کنید. سپس سایر مراحل را مثل روش قبل دنبال کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه لواشک گوجه سبز

لواشک گوجه سبز خانگی

  • غلظت مایه لواشک بعد از صاف کردن باید شبیه به ماست همزده غلیظ باشد، اگر مایه لواشک رقیق به نظر می‌رسد، می‌توانید دوباره آن را بجوشانید.
  • می‌توانید این لواشک را جلوی پنکه نیز آماده کنید.
  • برای جلوگیری از کثیف شدن لواشک در معرض هوا، بهتر است یک لایه پارچه نازک یا یک توری روی آن قرار دهید.
  • اضافه ‌کردن نمک زیاد، طعم طبیعی میوه را از بین می‌برد. سعی کنید از نمک به اندازه مناسب استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید طعم لواشک شما کمی ملس شود، می‌توانید از مقداری شیره انگور یا عسل برای متعادل کردن طعم آن استفاده کنید.
  • پوره گوجه سبز نباید به مدت طولانی بجوشد. جوشاندن گوجه سبز برای مدت زمان طولانی موجب از بین رفتن طعم و مزه آن می‌شود.
  • ضخامت لواشک در همه قسمت‌ها باید نازک و یکنواخت باشد.
  • در صورت تمایل می‌توانید از مقداری شکر برای مزه دار کردن این لواشک استفاده کنید.
  • در برخی رسپی‌ها از مقداری گلپر برای عطر و طعم بهتر این لواشک استفاده می‌شود.
  • مقدار آبی که برای پخت گوجه سبز استفاده می‌کنید، باید به اندازه‌ای باشد که گوجه سبزها کاملا در آب قرار بگیرند و به خوبی بپزند.
  • برای درست کردن این لواشک باید از گوجه سبز سالم و خوشمزه استفاده کنید.
  • هر زمان که احساس می‌کنید، آب داخل قابلمه تبخیر شده است، می‌توانید مقدار کمی آب به آن اضافه کنید.
  • قبل از ریختن مایه لواشک در سینی، حتما روی آن را با سلفون بپوشانید.
  • برای این که لواشک سریع‌تر آماده شود، بهتر است آن را کمی نازک‌تر در سینی پهن کنید.
  • اگر بعد از چند روز لواشک هنوز کمی نرم به نظر می‌رسد، بهتر است آن را برای چند روز یا چند ساعت دیگر در معرض آفتاب قرار دهید. خشک نشدن لواشک به صورت کامل، موجب کپک زدن آن می‌شود.
  • برای درست کردن این لواشک می‌توانید بعد از جدا کردن هسته گوجه سبز، همه مواد را در مخلوط کن بریزید یا با گوشتکوب برقی میکس کنید.
  • به منظور جلوگیری از چسبیدن لواشک به سینی می‌توانید قبل از ریختن مایه لواشک، تمام سطح سینی را با کمی روغن چرب کنید.
  • اگر دوست دارید طعم لواشک شما ترش‌تر شود، می‌توانید از مقداری رب انار، رب آلوچه یا کمی سرکه برای مزه دار کردن آن استفاده کنید.
  • بعد از آماده شدن لواشک باید آن را خرد کنید و در ظرف درب‌دار بریزید. سپس آن را در جای خشک و خنک بگذارید یا در فریزر نگهداری کنید.

سوالات متداول

در ادامه به برخی از سوالات پر تکرار شما عزیزان پاسخ می دهیم:

طرز تهیه لواشک فوری گوجه سبز چگونه است؟

در طرز تهیه لواشک فوری گوجه سبز باید به جای قرار دادن سینی لواشک زیر نور آفتاب، برای ۲ تا ۳ ساعت سینی را در فر قرار دهید تا آماده شود.

چگونه لواشک گوجه سبز درست کنیم؟

در طرز تهیه لواشک آلوچه خانگی باید ابتدا آلوچه‌ها را در مقداری آب بپزید و بعد از صافی رد کنید. سپس مایه لواشک را داخل سینی می‌ریزد و زیر نور آفتاب قرار می‌دهید تا خشک شود.

چرا لواشک گوجه سبز کپک می‌زند؟

برای تهیه لواشک گوجه سبز خانگی نباید ضخامت مایه لواشک شما زیاد باشد. زیاد بودن ضخامت لواشک موجب می‌شود تا لواشک به راحتی خشک نشود و کپک بزند.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x