خانواده

طرز تهیه کباب لاپلو خوشمزه و مجلسی مثل رستوران ها

اگر می‌خواهید طرز تهیه کباب لاپلوی مجلسی را مثل رستوران‌های حرفه‌ای یاد بگیرید، ادامه این مطلب را از دست ندهید!

در این مطلب از تلنگر با طرز تهیه کباب لاپلو خوشمزه و مجلسی آشنا می‌شوید. کباب لاپلو یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که ترکیبی بی‌نظیر از گوشت چرخ‌کرده، برنج، سبزیجات تازه و ادویه‌های معطر دارد و می‌تواند هر میز غذایی را زیبا و لذیذ کند. این غذای خوشمزه نه تنها در رستوران‌ها محبوب است، بلکه با کمی دقت و رعایت نکات ساده، می‌توانید آن را به راحتی در خانه تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه کباب لاپلو رستورانی (برای ۴ نفر)

مواد لازم مقدار
برنج ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
گوجه فرنگی ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
فلفل دلمه‌ای رنگی ۱ عدد
پیاز ۲ عدد
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به مقدار لازم
پودر سیر و سماق به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

طرز تهیه کباب لاپلو خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه کباب لاپلو خوشمزه و مجلسی

  1. ابتدا برنج را پاک کنید و بشویید. برنج را با مقداری آب ولرم و نمک بخیسانید. اگر برنج شما کهنه است، ۳ ساعت و اگر برنج تازه است، ۱ ساعت آن را خیس کنید.
  2. گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بریزید و به آن ۱ پیاز رنده و آب‌گرفته شده، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، سماق و پودر سیر اضافه کنید. مواد را ورز دهید تا کاملا منسجم و یکدست شوند. روی کاسه را بپوشانید و ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید.
  3. در یک تابه مقداری روغن بریزید و همه قسمت‌های تابه را چرب کنید. مایه کباب تابه‌ای را کف تابه پهن کنید. تابه را روی حرارت بگذارید و بعد از ۷ دقیقه کباب را برگردانید.
  4. سمت دیگر کباب تابه‌ای را هم ۵ دقیقه بپزید تا نیم‌پز شود. کباب تابه‌ای را بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
  5. گوجه‌ها را بشویید و به صورت حلقه‌ای خرد کنید. هر دو طرف گوجه‌ها را سرخ کنید و کنار بگذارید.
  6. یک پیاز دیگر را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. تابه را با کمی روغن روی حرارت بگذارید و پیازها را در آن تفت دهید.
  7. فلفل دلمه‌ای‌ را هم بشویید. فلفل دلمه‌ای را نگینی خرد کنید. بعد از سرخ شدن پیازها، فلفل دلمه‌ای‌ها را هم چند ثانیه تفت دهید.
  8. حالا رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ باز کند. زعفران دم کرده، ادویه‌های دلخواه خود، کمی نمک و نصف لیوان آب در تابه بریزید و مواد را هم بزنید. اجازه دهید سس بجوشد و کمی غلیظ شود. سس را کنار بگذارید.
  9. یک قابلمه را با مقداری آب روی حرارت بگذارید تا آب شروع به جوشیدن کند. به آب، ۱ قاشق غذاخوری روغن و ۱ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید.
  10. بعد از جوش آمدن آب، برنج را در آن بریزید و به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا قسمت روی برنج کمی نرم شود.
  11. بهتر است برنج را کمی سفت‌تر بردارید. بعد از دندان‌گیر شدن برنج، آن را آبکش کنید. قابلمه‌ای که می‌خواهید در آن غذای لاپلو را بپزید، روی حرارت بگذارید. کف آن را روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواهتان (سیب زمینی حلقه‌ای یا نان لواش) بچینید.
  12. روی ته دیگ، نصف برنج را بریزید و با پشت قاشق، آن را صاف کرده و کمی فشرده کنید. سپس کباب تابه‌ای را روی برنج بگذارید. روی کباب را گوجه‌های حلقه‌ای شده بچینید. بعد سس کباب تابه‌ای را بریزید.
  13. در صورت تمایل مقداری سماق روی این مایه بریزید. روی مواد بقیه برنج را بریزید و سطح روی برنج را صاف و فشرده کنید. دور درب قابلمه را دم‌کنی بپیچید و روی قابلمه بگذارید. شعله گاز را کم کنید و ۴۵ دقیقه صبر کنید تا کباب لاپلو دم بکشد.
  14. بعد از دم کشیدن کباب لا پلو قابلمه را در ظرف سرو برگردانید و این ته چین کباب خوشمزه را سرو کنید.

نوش جان!

طرز تهیه کباب لاپلو با مرغ

طرز تهیه کباب لاپلو با مرغ

برای تهیه کباب لا پلو با مرغ، باید به جای گوشت چرخ کرده، از مرغ چرخ کرده استفاده کنید و کباب تابه‌ای را با مرغ درست کنید. بقیه مراحل را باید مانند روش بالا دنبال کنید.

در صورتی که می‌خواهید کباب تابه‌ای را با مرغ تکه‌ای درست کنید، گوشت تکه شده مرغ به‌صورت مکعبی (ترجیحا فیله یا سینه) را با پیاز، ادویه‌ها و کمی آب بپزید و به جای کباب تابه‌ای، مرغ آبپز را بین برنج بگذارید و کباب لاپلو با مرغ را دم کنید. در صورت تمایل می‌توانید کمی تکه‌های مرغ را ابتدا تفت دهید و بعد لای پلو بگذارید.

نکات طلایی و فوت و فن های طرز تهیه کباب لاپلو

  • برای تهیه کباب لاپلو مجلسی،‌ روی برنج را هم می‌توانید مقداری زعفران دم کرده و کره بریزید.
  • می‌توانید علاوه بر کباب تابه‌ای و سس آن،‌ کمی جعفری خرد شده تازه هم لا به لای مواد بریزید و برنج را اضافه کرده و دم کنید.
  • برای تهیه کباب لاپلو، می‌توانید لایه‌ها را بیشتر در نظر بگیرید تا ظاهر غذا بهتر شود. اما در نهایت لایه زیری و رویی باید برنج باشند.
  • برای قد کشیدن برنج، در اواخر جوشیدن برنج با آب جوش، به اندازه نصف لیوان آب سرد در قابلمه بریزید تا به دانه‌های برنج شوک وارد شود و قد بکشند.
  • برای پخت کباب لاپلو، از قابلمه نچسب استفاده کنید. بهتر است دیواره‌های داخلی قابلمه را هم با کمی روغن یا کره چرب کنید تا بعد از پخت، کباب لاپلو، راحت‌تر جدا شود.
  • برخی کباب لا پلو را با بادمجان درست می‌کنند. در این صورت چند ورقه بادمجان سرخ کنید و همراه با کباب تابه‌ای یا مرغ لا به لای مواد بچینید و به همین صورت کباب لاپلو را دم کنید.
  • برای داشتن یک کباب لا پلو سماقی مقداری سماق روی کباب تابه‌ای که لای پلو می‌گذارید بپاشید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x