طرز تهیه گراتن سیب زمینی خوشمزه برای 4 نفر + عکس
گراتن سیب زمینی از انواع غذاهای محبوب و خوشمزه در جهان است.

به گزارش تلنگر؛ گراتن سیب زمینی را می توانید به راحتی در خانه درست کنید. در ادامه این غذای خوشمزه را به شما عزیزان آموزش می دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه گراتن سیب زمینی برای 4 نفر
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سیب زمینی | ۴ عدد متوسط |
قارچ | ۴۰۰ گرم |
سس بشامل | ۱ پیمانه |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر سیر | ½ قاشق چایخوری |
پیازچه و جعفری | ۲ قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | ۴۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
طرز تهیه گراتن سیب زمینی
در ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه را به شما عزیزان آموزش می دهیم:
مرحله اول
ابتدا سیب زمینی ها را بشویید تا هیچ چیزی روی پوست سیب زمینی ها نماند سپس آن ها را با ورقه ای با ضخامت نیم سانتی متر برش میزنیم و به مدت 30 دقیقه در یک کسه حاوی آب یخ می گذاریم.
مرحله دوم
وقتی سیب زمینی ها را در آب یخ می گذارید نشاسته اضافه آن کاملا خارج می شود. حالا سیب زمینی ها را شسته و داخل سبد می ریزیم تا آب اضافی برود در ادامه کف سینی فر را کمی چرب می کنیم.
مرحله سوم
سیب زمینی ها را به ترتیب در کنار هم داخل سینی فر می چینیم. سپس با برس کمی روغن مایع روی سیب زمینی ها می زنیم تا کمی چرب شوند. در ادامه ادویجات های مختلف مانند نمک، لفل سیاه و ادویه های دلخواه را روی سیب زمینی می پاشیم.
مرحله چهارم
فر را از 15 دقیقه فبل با درجه 200 سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود. سپس سیب زمینی ها را به مدت 15 تا 20 درون فر را قرار می دهیم تا نیم پز شوند. حالا به سراغ آماده کردن قارچ می رویم.
مرحله پنجم
قارچ ها را به صورت ورقه ای خرد می کنیم سپس با کمی روغن و 1 قاشق غذا خوری آب لیمو ترش در یاک ماهیتابه تفت می دهیم. تا آب قارچ ها به طور کامل کشیده شود. در ادامه یک ظرف مناسب را برای تهیه گراتن انتخاب می کنیم.
مرحله ششم
سپس کف و دیوارهای ظرف را با روغن چرب کرده و سس بشامل را داخل ظرف می ریزیم تا به طور کامل پوشیده شود. سپس یک ردیف سیب زمینی دوباره روی سس بشامل میچینیم و در ادامه پودر سیر را روی سیب زمینی ها می پاشیم.
مرحله هفتم
در این مرحله مقداری پیازچه و جعفری خرد شده را روی سیب زمینی ها می ریزیم سپس مقداری قارچ اضافه می کنیم. حالا روی مواد را باسس بشامل می پوشانیم و روی سس بشامل پنیر پیتزا می ریزیم.
مرحله هشتم
حالا به همین ترتیب مجددا مواد را داخل ظرف می چینیم تا مواد تمام شود. در انتها با سس بشامل و پنیر پیتزا روی مواد را می پوشانیم و با درجه 180 درجه سانتی گراد روشن م کنیم تا در فر بپزد.
مرحله نهم
حالا ظرف را داخل فر در طبقه وسط قرار می دهیم و به مدت 30 تا 45 دقیقه صبر می کنیم تا پنیر ذوب شود و روی آن طلایی شود. در آخر گراتن را فر خارج می کنیم و صبر کنیم تا خنک شود در ادامه با سس کچاپ آن را میل کنید.
طرز تهیه سس بشامل
سس بشامل که سس فرانسوی بوده و به راحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید و نیازی به خرید آن از بیرون ندارید.
مواد لازم جهت تهیه سس بشامل |
|
کره | ۵۰ گرم |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
ادویههای دلخواه | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
شیر | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
برای تهیه سس بشامل ابتدا باید آرد را ۳ بار الک کنید و بعد برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. در یک ماهیتابه دیگر کره را داغ کنید و بعد از این که کره آب شد، آرد را اضافه کنید. مواد را با یک قاشق چوبی به خوبی با هم مخلوط کنید.
آرد و کره را برای چند دقیقه تفت دهید و مدام مواد را هم بزنید. در ادامه شیر را به آرامی به ماهیتابه اضافه کنید و مدام مواد را هم بزنید. باید آنقدر سس را هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
سپس میتوانید ادویههای مختلف را به سس اضافه کنید و زمانی که سس به غلظت مناسب رسید شعله گاز را خاموش کنید. در صورتی که دوست دارید سس بشامل را با خامه درست کنید، باید از نصف لیوان شیر و نصف لیوان خامه استفاده کنید.
سخن آخر
در این مقاله طرز تهیه گراتن سیب زمینی را به شما عزیزان آموزش دادیم. از اینکه نظرات خو را با ما به اشتراک می گذارید. سپاسگزاریم.
انتهای مطلب/ ی.ر