کاشت و پرورش اسفناج در گلدان به صورت مرحله ای + نکات کاربردی
کاشت و پرورش اسفناج در گلدان نیازمند آماده سازی گلدان، خاک، دمای مناسب و غیره است که شما در صورت انجام تمام مراحل، اسفناج تازه و سبز در خانه خواهید داشت، بنابراین برای کاشت اصولی اسفناج در گلدان در ادامه همراه ما باشید.

به گزارش تلنگر؛ از آنجایی که اسفناج گیاهی بسیار مفید است شما با کاشت و پرورش اسفناج در گلدان می توانید از این گیاه به صورت دائمی در خانه استفاده کنید. همچنین کاشت اسفناج در فصل سرد سال بسیار آسان است و به راحتی می توانید با داشتن گلدان خوب و بذر مناسب کاشت خود را انجام دهید.
اسفناج به دلیل داشتن عناصر ضروری مانند مس، پتاسیم، ید، لسیتین، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک، ویتامین های گروه B،کلسیم و بویژه مقادیر زیادی آهن, سلامت ارگان های حیاتی بدن، بویژه استخوان ها و قلب را به خوبی تامین می کند؛ بنابراین کاشت اسفناج را به شما پیشنهاد می کنیم.
آموزش گام به گام کاشت و پرورش اسفناج در گلدان
برای کاشت و پرورش اسفناج در گلدان به صورت اصولی تمام مراحل زیر را انجام دهید.
گلدان مناسب انتخاب کنید
گیاهان اسفناج می توانند در محله های تنگ رشد کنند و به خاک عمیقی نیاز ندارند، اما گلدان هایی را انتخاب کنید که حداقل 35 سانتی متر قطر داشته باشند. یک گلدان به این اندازه می تواند حدود 3 یا 4 بوته اسفناج را در خود جای دهد.
از خاک با کیفیت استفاده کنید
اگر به کاشت اسفناج در یک باغچه در فضای باز عادت دارید، استفاده از خاک باغچه در گلدان های داخل خانه می تواند وسوسه انگیز باشد، اما این ایده خوبی نیست. خاک باغ به اندازه کافی زهکشی نمی کند. در عوض، یک مخلوط گلدانی غنی و با زهکشی مناسب برای گیاهان اسفناج خود انتخاب کنید و قبل از شروع کاشت، آن را با یک یا دو مشت کمپوست یا ریخته گری کرم اصلاح کنید.
یک مکان روشن انتخاب کنید
اسفناج به اندازه برخی سبزیجات دیگر به نور روشن نیاز ندارد، که رشد آن را در داخل آن آسان تر می کند. با این حال، اسفناج همچنان به حداقل 4 تا 6 ساعت نور در روز نیاز دارد تا به خوبی رشد کند و تمام آن برگ های خوش طعم را تولید کند.
برای اطمینان از اینکه اسفناج نور کافی دریافت می کند، گیاهان خود را روی یک طاقچه آفتابگیر قرار دهید یا آنها را زیر نور رشد روشن قرار دهید.
دستورالعمل های کاشت را دنبال کنید
معمولاً شروع کاشت و پرورش اسفناج در گلدان با بذر آسان تر است. بذرها را می توان در هر زمانی از سال شروع کرد و حتی می توان آن را پشت سر هم هر چند هفته یک بار کاشت. برای رشد مناسب، بذر اسفناج باید به عمق نیم اینچ در سوراخ های کاشت با فاصله حدود 5 سانتی متر از هم کاشته شود.
برای کاشت و پرورش اسفناج در گلدان دما را چک کنید
اگرچه اسفناج در هوای خنک به خوبی رشد می کند، اما برای کاشت و پرورش اسفناج در گلدان اگر دما خیلی سرد باشد، بذرها جوانه نمی زنند. اگر اسفناج را در خانه خود نگهداری می کنید، ممکن است مشکلی ایجاد نکند، اما اگر اسفناج را در گاراژ یا ساختمان های دیگر می کارید، ممکن است بخواهید برای سرعت بخشیدن به سرعت جوانه زنی، زیر گلدان های گیاهی خود یک تشک گرمایی اضافه کنید. دانه های اسفناج که بین 40 تا 75 درجه فارنهایت نگهداری می شوند باید در مدت 5 روز جوانه بزنند.
به طور منظم آبیاری کنید
زمانی که بذر اسفناج خود را کاشتید، باید به طور منظم آنها را آبیاری کنید تا خاک مرطوب بماند اما هرگز خیس نشود. هنگامی که دانه ها هنوز جوان و ظریف هستند، ممکن است بخواهید گلدان های خود را با یک بطری مستر آبیاری کنید تا دانه های سبک وزن بیرون نریزند.
همانطور که اسفناج جوانه می زند و شروع به رشد می کند، زمانی که سطح خاک خشک شد به گیاهان خود آبیاری کنید و جریان آب را به سمت خط خاک هدایت کنید تا برگ های اسفناج شما خشک و عاری از بیماری باشد.
نهال ها را نازک کنید
برای کاشت و پرورش اسفناج در گلدان به صورت اصولی سالم ترین گیاهان را انتخاب کنید و از گلدان های شلوغ پرهیز کنید، که می تواند منجر به توقف رشد و بیماری های گیاهی شود. نهال های اسفناج را طوری نازک کنید که حدود 10 سانتی متر از هم فاصله داشته باشند و با خیال راحت از نهال هایی که جدا می کنید به عنوان چاشنی خوراکی و میکروگرین استفاده کنید.
از گرمای بیش از حد خودداری کنید
اگر اسفناج را در فصل زمستان در داخل خانه می کارید، نیازی به نگرانی در مورد گرم شدن بیش از حد گیاهان خود نخواهید داشت، اگرچه همچنان می خواهید اسفناج خود را از بخاری های فضایی دور نگه دارید.
با این حال، اگر اسفناج را در تابستان در خانه پرورش می دهید، ممکن است لازم باشد گیاهان خود را در برابر گرما با دور کردن آنها از پنجره های گرم در هنگام بالا رفتن دما محافظت کنید.
به یاد داشته باشید، دمای بالای 80 درجه فارنهایت باعث پیچ و تاب شدن بوته های اسفناج می شود.
برای کاشت و پرورش اسفناج در گلدان کود را فراموش نکنید
اسفناج سرپوشیده به کود کمتری نسبت به گیاهانی که در باغ رشد می کنند نیاز دارد، اما گیاهان اسفناج اگر در خاک غنی رشد کنند برگ های بیشتری تولید می کنند.
کاشت اسفناج خود را با مخلوط خاک گلدانی با کیفیت که با کمپوست اصلاح شده است، شروه کنید، اما ممکن است همچنان بخواهید گیاهان اسفناج گلدانی را در طول فصل رشد کود دهید. برای رشد بهینه، از یک کود آلی متعادل و مایع رقیق شده تا نصف قدرت استفاده کنید و از بهار تا پاییز هر 2 تا 3 هفته یکبار از آن استفاده کنید.
مرتباً برداشت کنید
اسفناج داخلی در حدود 35 تا 45 روز پس از کاشت آماده برداشت است. شما می توانید کل بوته های اسفناج را به یکباره برداشت کنید یا می توانید قدیمی ترین برگ ها را در قسمت بیرونی گیاه جدا کنید و اجازه دهید برگ های جوان تر به رشد خود ادامه دهند.
اسفناج بهترین طعم را در صورتی خواهد داشت که برگها را زمانی که هنوز نرم هستند برداشت کنید، اما طعم اسفناج با شروع گلدهی شروع به کاهش می کند بنابراین کاشت و پرورش اسفناج در گلدان را توصیه می کنیم.
اگر گلدهی رخ داد، بوته های اسفناج خود را بکشید و بذرهای جدید بکارید تا محصول داخل خانه شما قوی بماند.
نکات کاشت و پرورش اسفناج در گلدان
- برای نحوه رشد اسفناج در گلدان، یک گلدان پهن انتخاب کنید تا بتوانید بوتههای اسفناج را از بین ببرید، و گلدانی با عمق حدود 15 سانتی متر مناسب است.
- از مخلوط گلدانی با کیفیت و غنی از مواد آلی استفاده کنید.
- خاک با زهکشی خوب برای رشد خوب اسفناج در گلدان مهم است.
- بذرها را به عمق 5 سانتی متر در ظروف بکارید.
- نهال ها بسته به تنوع و شرایط رشد باید طی 5 تا 14 روز جوانه بزنند.
- هر بوته اسفناج را حداقل به فاصله 7 سانتی متر از هم قرار دهید یا اگر می خواهید برگ های بزرگ تری برداشت کنید، کمی بیشتر از هم فاصله بگیرید.
- هنگام کاشت اسفناج در پاییز گلدان را در مکانی آفتابی نگه دارید.
- هنگام کشت اسفناج در بهار و تابستان ظروف را در نیمه سایه نگه دارید.
- اجازه ندهید گیاهان اسفناج در خاک مرطوب بنشینند، خاک را مرطوب نگه دارید اما خیس نکنید بنابراین مطمئن شوید که گلدان زهکشی خوبی دارد.
- به طور مرتب خاک را کود دهی کنید.
بهترین ماه برای کاشت اسفناج چه زمانی است؟
بهترین ماه برای رشد اسفناج تا حدی به منطقه سختی محل زندگی شما بستگی دارد. با این حال، بهتر است شما اسفناج را در هوای خنک بهار و پاییز پرورش دهید، زیرا این محصول مناسب آب و هوای خنک است.
آیا کشت اسفناج آسان است؟
اگر تا به حال از خود پرسیده اید که آیا اسفناج به راحتی رشد می کند، پاسخ ساده این است که بله. مانند چغندر، یک محصول آب و هوای خنک است نیاز دارد. اگر انواع اسفناج مناسب را انتخاب کنید و در ظروف نیز به خوبی کار کند، می تواند در تمام طول سال رشد کند.
رشد اسفناج چقدر طول می کشد؟
رشد اسفناج از زمان کاشت تا برداشت حدود شش هفته طول می کشد.
اسفناج هم ارقام زمستانه و هم ارقام تابستانه دارد که در زمان های مختلف کاشت و برداشت می شود. انواع مختلفی از هر کدام را برای کاشت انتخاب کنید و می توانید در تمام طول سال از برگ ها لذت ببرید.
اسفناج یک گیاه سریع رشد است و در هوای معتدل بهار و پاییز در مدت زمان کوتاهی برگ های زیادی تولید می کند.
آیا اسفناج آفتاب کامل را دوست دارد؟
اگر ارقام زمستانی اسفناج را در پاییز میکارید، آنها آفتاب کامل را برای رشد خوب ترجیح میدهند. گونه های تابستانی سایه جزئی را ترجیح می دهند زیرا در غیر این صورت برگ ها در تابستان در اثر آفتاب داغ می سوزند.
آیا اسفناج پس از برش دوباره رشد می کند؟
اسفناج پس از برش مجدداً رشد می کند و اگر به برداشت برگ ها ادامه دهید، چند بار در یک زمان، به تولید برگ در طول فصل ادامه می دهد.
کلام آخر
تلنگر در این مطلب از کاشت بذر اسفناج و انتخاب گلدان مناسب تا برداشت را به صورت گام به گام آموزش داده است. همچنسین نکات کاربردی برای کاشت و پرورش اسفناج در گلدان را در اختیار شما قرار داد. از شما عزیزان خواهشمنیدم اگر پیشنهادی دارید با مال و دوستان به اشتراک بگذارید.
انتهای مطلب/آ.ع