خانواده

طرز تهیه شامی کباب (کتلت)، غذای محبوب و پرطرفدار ایرانی

شامی کباب (کتلت)، از جمله غذاهای معروفی است که هر ایرانی در لیست غذای خود گذاشته است. در این مقاله طرز تهیه این کباب خوشمزه را آموزش می دهیم.

به گزارش تلنگر؛ شامی کباب (کتلت)، به دلیل ترکیب شدن سیب زمین و گوشت چرخ کرده، علاوه بر بزرگسالان، کودکان هم عاشق این غذا هستند. معمولا افراد کمی هستند که این غذا را رد کنند.

تاریخچه شامی کباب (کتلت)

شامی کباب یا کتلت ریشه فرانسوی دارد و در سال ۱۶۸۲برای اولین بار استفاده شده است. اروپایی ها می گویند که کتلت را با گوشت و دنده خوک باید تهیه کرد. اما در کشور روسیه این غذا با گوشت چرخ کرده تهیه و مورد استفاده قرار گرفت. در روسیه اولین بار در یک مهمانخانه ای که فردی به نام پوژاسکی که مهماندار شهر تورژوک بود ابداع کرد. در روش پخت روسی گوشت گوساله یا مرغ همراه سیب زمینی پخته می شود.

مواد لازم برای تهیه شامی کباب (کتلت)

سیب زمینی متوسط ۵ عدد
پیاز متوسط ۳ عدد
گوشت گوساله چرخ کرده ۴۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به میزان لازم
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
پودر زنجبیل نصف قاشق چای خوری
ادویه کاری به میزان لازم
روغن به میزان لازم

طرز تهیه شامی کباب (کتلت)

مرحله اول: برای شروع کار ابتدا سیب زمینی ها را می شوییم و سپس پوست می گیریم. وقتی سیب زمینی خشک شد شروع به رنده کردن آن ها می کنیم. اگر در خانه خود میکسر یا غذاساز دارید می توانید از آن استفاده کنید.

مرحله سوم: در این مرحله شما پیازها را نیز رنده می کنید اینجا هم می توانید بهجای رنده از غذاساز استفاده کنید. سپس آب اضافی پیاز را می گیریم و با سیب زمینی و تخم مرغ در یک ظرف گود می ریزیم.

مرحله چهارم: دراین مرحله  شروع به ریختن ادویه های نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پول بیبر و در صورت دلخواه از کمی آویشن استفاده کنید. یک دستکش پوشیده و به خوبی شروع به ورز دادن آن ها می کنیم. سپس یک سلفون می پیچیم و در یخچال می گذاریم.

مرحله پنجم: پس از اینکه یک ساعت به مواد کتلت استراحت دادیم. در ماهیتابه روغن به مفدار کافی می ریزیم و شروع به شکل دادن مواد به اندازه کف دست می کنیم و تک به تک داخل روغن می اندازیم تا سرخ و آماده شود.

چه چیزی در کنار شامی کباب (کتلت) سرو می شود؟

شما پس از تمام کردن شامی ها، گوجه پوره کنید و به همراه پیاز و روغن در ماهیتابه تفت دهید. بعد از اینکه آب گوجه کمی کشیده شد و خوب رنگ پس داد. زردچوبه اضافه کرده و از روی اجاق بردارید. این یک سس خوشمزه در کنار شامی است.

در کنار شامی حتما از خیارشور و گوجه استفاده کنید تا طعم دلپذیری به شما بدهد. اگر اهل سبزی هستید که دیگر هیچ شما یک غذای فوق العاده خوشمزه خواهید داشت.

چند مدل شامی کباب (کتلت) داریم؟

کتلت ها با توجه به موادی که شما در آن استفاده می کنید به انواع مختلفی تقسیم می شوند که شامل:

  • کتلت سویا
  • کتلت مرغ
  • کتلت گوشت چرخ کرده
  • کتلت سبزیجات
  • کتلت قارچ
  • کتلت بادمجان در فر
  •  کتلت ذرت با گشنیز و پیازچه
  • کتلت سالمون و سیب‌زمینی
  • کتلت مرغ و هویج
  • شامی گیلانی
  • کتلت میگو با سس تمر هندی
  • کتلت شیرازی
  • کتلت یا شامی کباب لرستان
  • کتلت آلمانی
  •  کتلت بوقلمون و لوبیا چشم بلبلی
  • کتلت تن ماهی

حرف آخر

کتلت با توجه بهذئقه و سلیقه شما همانطور که خواندید . انواع مختلفی دارد و شما می توانید هرکدام را که دوست دارید برای خود یا مجالس و تولد فرزندانتان یا حتی اردو درست کنید.

انتهای مطلب/آ.ع

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x