خانواده

طرز تهیه لبو قرمز و خوشمزه + نکات طلایی

لبو یا چغندر یک گیاه دارویی است که در صنعت رنگ خوراکی هم بسیار پر کاربرد است و به عنوان میان وعده خوشمزه و لذیذ بسیار مصرف می‌شود. پس با ما همراه باشید تا طرز تهیه لبو با نکات طلایی آن به شما آموزش دهیم.

به گزارش تلنگر؛ امروز قصد داریم تا طرز تهیه لبو به یک روش ساده و عام را به شما آموزش دهیم. اگر این دستور پخت را به خوبی انجام دهید در نهایت بدون هیچ مشکلی یک ظرف لبو شیرین خواهید داشت که رنگ فوق العاده ای دارد. مخصوصا الان که در زمستان و هوای سرد هستیم، درست کردن یک لبوی داغ و شیرین می‌تواند دلپزیر باشد. در انتخاب لبو یا چغندر قرمز باید دقت کنید تا سفت و شاداب و با پوستی بدون لک باشد. البته لبوهای ریز هم باشد بهتر است زیرا هم سریع می پزد و هم ریشه نداشته باشد.

اما باز هم باید سرو ته لبو را جدا کرد.شما می‌توانید متناسب با شیرینی لبو ها می توانید نبات یا شکر یا شیره انگور و خرما به آن اضافه کنید. لبو برای کاهش التهابات و به پیشگیری از سرطان جلوگیری می کند، اما لبو برای عملکرد قلب بسیار مفید است زیرا کلسترول خون بدن را افزایش می دهد و حاوی بتایین است و از سکته مغزی جلوگیری می کند.

مواد لازم تهیه لبو قرمز برای ۴ نفر:

مواد لازم برای تهیه لبو قرمز و خوشمزه

چغندر قرمز ۲ عدد بزرگ
شکر ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
آب به مقدار کافی

طرز تهیه لبو قرمز و خوشمزه

مرحله اول

برای تهیه لبوی خوشمزه به روش بازاری ابتدا لبوها را به خوبی می شوییم. نکته مهم در مورد چغندر قرمز این است که چغندر قرمز دارای خاک زیاد است و به همین دلیل باید با دقت کامل تمام قسمت های آنرا بشوییم.

مرحله دوم

نکته دیگر در مورد تهیه لبو این است که به هیچ وجه قبل از پخت لبوها نباید آنرا برش بزنیم. برش زدن لبو یا جدا کردن قسمت سر و ته چغند قرمز باعث می شود که اکثر ویتامین های وجود در لبو خارج شوند.

مرحله سوم

در این مرحله چغندرها را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس به اندازه ای آب اضافه می کنیم که دو بند انگشت روی سطح چغندرها را بپوشاند. در صورتی که آب تصفیه شده داشتیم بهتر است از آن برای پخت لبو استفاده کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله از تهیه لبو قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به نقطه جوش برسد، پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، حرارت زیر قابلمه را کمتر می کنیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم چغندرها به مدت ۲ ساعت بپزند.

مرحله پنجم

پس از اینکه چغندرها به خوبی پختند و کاملا نرم شدند، آنها را از قابلمه خارج می کنیم و سر و ته شان را با چاقو می گیریم، سپس به آرامی پوست روی چغندرها را با چاقو جدا می کنیم و آنها را به شکل دلخواه خرد می کنیم.

مرحله ششم

البته در صورت تمایل می توانیم لبوها را به صورت خرد نشده و اصطلاحا کامل و درسته نیز درست کنیم. البته چون لبو را در منزل درست می کنیم و لبوها مدت بسیار زیادی درون شربت آب لبو باقی نمی مانند بهتر است آنها را خرد کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله از طرز تهیه لبو قرمز و خوشمزه شکر را به آب باقیمانده لبو اضافه می کنیم  مخلوط می کنیم، سپس طعم آنرا می چشیم. در صورتی که دوست داریم لبوها شیرین تر باشند می توانیم مقداری شکر را به دلخواه زیاد کنیم.

مرحله هشتم

پخت لبو خانگی

حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم شکر به طور کامل درون آب لبو حل شود، سپس تکه های لبوی خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا آب لبو غلیظ شود.

مرحله نهم

پس از گذشت ۱۵ دقیقه درب قابلمه را بر می داریم و در صورتی که آب موجود در قابلمه زیاد بود حرارت را زیاد می کنیم تا آب لبو لعاب دار شود. پس از اینکه آب لبو غلیظ و رنگ لبوی ها کمی تیره شد لبو آماده سرو است.

مرحله دهم

در مرحله آخر تهیه لبو، آن‌ها را به آرامی داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم، سپس باقیمانده شربت لبو که داخل قابلمه باقی مانده است را به صورت پخش روی لبوها می ریزیم. در ادامه لبوها را به صورت داغ سرو می کنیم.

فوت و فن پخت لبو خوشمزه و شیرین

روش پخت چغندر قرمز

  • چغندرقرمز نباید دارای هیچ بریدگی باشد چرا که باعث خروج رنگ آن می شود و به همین دلیل تاکید شده است که سر و ته آن را نزنید.
  • پوست چغندر را نگیرید تا رنگ آن حفظ شود.
  • لبو فروشان حرفه ای به آن شکر اضافه می کنند تا هم شیرین تر و خوش رنگ تر شود و هم طبع آن از سردی برگردد.
  • وقتی که لبو نرم شد چند قطره سرکه در آب بریزید تا هم خوشرنگ تر شود و هم سرکه مصلح لبو است.
  • بهتر است در هنگام خرید چغندرهای تازه و کوچک را انتخاب کنید.

سوالات متداول

چرا لبوها سفید می شوند؟

دلیل اول نوع چغندر شما می تواند باشد و دلیل دوم وجود خراش و بریدگی در لبو که رنگ آن را خارج می کند و دلیل آخر هم آب بیش از حد است.

چرا بعضی از لبوها طعم تلخ دارند؟

ممکن است که خوب پخته یا شسته نشده باشند و همچنین امکان سرمازدگی لبو نیز وجود دارد.

پایان مطلب/س.آ

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد آرا: ۱

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بم خودرو

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x