ترسناک ترین مکان های متروکه ایران؛ روایاتی از ارواح و موجودات ماورایی
آیا جرات دارید پای در ترسناک ترین مکان های متروکه ایران بگذارید که زمان در آنها متوقف شده است؟ مکانهایی که با روح گذشته عجین شدهاند و رازهایی تاریک را در دل خود نهفته دارند.
به گزارش تلنگر؛ بیاید تا باهم به ترسناک ترین مکان های متروکه ایران سفر کنیم و با آنها آشنا شویم. ایران سرزمینی با قدمتی طولانی مملو از بناها و مکانهای تاریخی است که برخی از آنها با گذر زمان متروکه شدهاند. اما برخی از این مکانها فراتر از ویرانههای معمولی هستند و اتمسفر وهمآوری را به همراه دارند.
ورود به این مکانها ممکن است خطرناک باشد. لطفاً قبل از هرگونه اقدامی ایمنی خود را در اولویت قرار داده و از مجوزهای لازم برخوردار شوید. در این سفر ماجراجویانه به سراغ ترسناکترین مکان های متروکه ایران خواهیم رفت و رازهای پنهان آنها را کشف خواهیم کرد.
ترسناک ترین مکان های متروکه ایران
آدرنالین خونتان را بالا ببرید و به دنیایی از رمز و راز قدم بگذارید. برای آن دسته از افرادی که به دنبال تجربهای متفاوت و هیجانانگیز هستند سفر به ترسناک ترین مکان های متروکه ایران میتواند یک انتخاب بینظیر باشد. این مکانها که با داستانهای ترسناک و رازآلود عجین شدهاند برای علاقهمندان به ژانر وحشت بهشت روی زمین محسوب میشوند. از قلعههای متروکه با تاریخچهای مبهم تا بیمارستانهای روانی مخروبه هر گوشه از این مکانها سرشار از رمز و راز است.
گردشگری سیاه یکی از محبوبترین انواع گردشگری در دنیاست. ایران نیز با دارا بودن تاریخی غنی و مکانهای متروکه فراوان، مقصدی جذاب برای علاقهمندان به این نوع گردشگری محسوب میشود. در این مقاله به معرفی برخی از مرموزترین و ترسناک ترین مکان های متروکه ایران میپردازیم که هر یک داستانی تاریخی و رازآلود را در دل خود جای دادهاند.
۱- قنات قصبه، گناباد
در اعماق زمین در دل کویر خشک و سوزان خراسان قناتی وجود دارد که افسانهها و رازهای بسیاری را در خود نهفته است. قنات قصبه با عمقی که به اعماق زمین نفوذ میکند نه تنها یکی از عجایب مهندسی آب در جهان است، بلکه به دلیل افسانههای شگفتانگیزی که پیرامون آن روایت میشود به یکی از ترسناکترین مکانهای ایران تبدیل شده است.
گناباد شهری با تاریخی کهن و رازآلود در دل خود قصهای شگفتانگیز را پنهان کرده است. نام قدیمی این شهر گُنآباد یا گناهآباد به همراه افسانههای ساخت قنات قصبه توسط دیوها و اجنه به این شهر هالهای از رمز و راز بخشیده است.
برخی بر این باورند که حفر چنین قنات عمیقی فراتر از توانایی انسان بوده و تنها موجوداتی قدرتمند مانند اجنه توانایی ساخت آن را داشتهاند و برخی دیگر نیز ساخت این قنات عظیم را به کفارهی گناهان پادشاهان نسبت میدهند. قنات قصبه با دالانهای تاریک و عمق باورنکردنی نه تنها یک شاهکار مهندسی است بلکه مکانی مرموز و ترسناک برای جویندگان هیجان محسوب میشود.
۲-ترسناک ترین مکان های متروکه ایران؛ دره ارواح، قشم
در دل جزیره قشم درهای وجود دارد که با نامهای مختلفی چون دره ستارگان و ستاره افتاده شناخته میشود. اما مردم محلی به آن “دره ارواح” میگویند. جایی که افسانهها و رازهای بسیاری در آن نهفته است. گفته میشود که در گذشتههای دور ستارهای از آسمان به زمین افتاده و این دره را به وجود آورده است. با غروب آفتاب این دره به مکانی مرموز و ترسناک تبدیل میشود و سایههای عجیب و غریب بر دیوارههای سنگی آن میافتد.
دره ستارگان قشم با شکل و شمایل عجیب و غریب خود همواره ذهنها را به خود مشغول کرده است. برخی بر این باورند که این دره حاصل برخورد یک ستاره با زمین است و صداهای عجیبی که از آن شنیده میشود گواهی بر این مدعاست. اما دانشمندان شکلگیری آن را نتیجهی فرسایش خاک توسط باد و باران در طول میلیونها سال میدانند. با این حال فضای وهمآور و سکوت حاکم بر این دره آن را به مکانی مرموز و جذاب تبدیل کرده است.
دره ستارگان با افسانههای شگفتانگیز و فضای وهمآور خود همواره گردشگران را به خود جذب کرده است و جزوی از ترسناک ترین مکان های متروکه ایران قرار گرفته است. مردم محلی بر این باورند که شبها ارواح و اجنه در این دره پرسه میزنند و هر کسی که به قلمرو آنها پا بگذارد مجازات خواهد شد. به همین دلیل بازدید از این دره تنها تا نزدیکیهای غروب امکانپذیر است. با این حال تماشای آسمان شب در این مکان بینظیر، تجربهای فراموشنشدنی است. آیا شما جرات میکنید به دنیای ارواح قدم بگذارید؟
۳- غار قاتل، کرمانشاه
غار پرآو با نامی که بر خود دارد هراس را در دل هر شنوندهای میاندازد جزو ترسناک ترین مکان های متروکه ایران است. این غار مرگبار واقع در استان کرمانشاه است که تاکنون جان بسیاری از غارنوردان حرفهای را گرفته است. عمق زیاد، دهانههای باریک، و شرایط آب و هوایی نامناسب داخل غار آن را به یکی از خطرناکترین غارهای جهان تبدیل کرده است. گفته میشود تاکنون پنج نفر در دل تاریکی این غار جان خود را از دست دادهاند.
غار پرآو برخلاف بسیاری از غارها که مسیر افقی دارند، عمودی و بسیار عمیق است. برای رسیدن به دهانهی این غار مرگبار باید کوهنوردی نفسگیر در ارتفاع ۳ هزار متری کوه پراو را تجربه کرد. این غار صعبالعبور نخستین بار توسط غارنوردان خارجی کاوش شد و بعدها غارنوردان ایرانی نیز توانستند پس از تلاشهای فراوان به اعماق تاریک آن نفوذ کنند.
پس از آن اکتشافات اولیه غار پرآو به مقصدی جذاب برای غارنوردان تبدیل شد. اما این غار مرگبار بهای سنگینی از جان غارنوردان گرفت. تاکنون پنج نفر در دل تاریکی این غار جان خود را از دست دادهاند. همین امر باعث شد تا به آن لقب “قاتل” داده شود. پیمایش این غار عمودی و عمیق تنها در فصلهای گرم سال و توسط غارنوردان حرفهای امکانپذیر است.
۴- ترسناک ترین مکان های متروکه ایران؛ تالاب ارواح، مازندران
اگر از طرفداران فیلمهای ترسناک هستید مخصوصاً کلاسیکهایی مثل «کلبه وحشت»، حتماً صحنههای آغازین آن را به یاد دارید. تالابی مرموز و مه آلود که فضایی وهمانگیز را تداعی میکرد. حالا تصور کنید مکانی مشابه اما واقعی وجود داشته باشد. دریاچه ارواح نوشهر با طبیعت بکر و مه آلودش به شدت به آن تالاب اسرارآمیز شباهت دارد در دسته ترسناک ترین مکان های متروکه ایران قرار دارد. آیا جرات دارید به این دریاچه اسرارآمیز سفر کنید؟
دریاچه ممرز با نام مشهور “دریاچه ارواح” یکی از اسرارآمیزترین نقاط شمال کشور است. درختان خمیده، آب زلال و مهآلود، و سکوت حاکم بر منطقه، فضایی وهمانگیز را خلق کرده است. افسانهها میگویند این مکان از دیرباز محل زندگی ارواح بوده است. صدای زوزه باد در میان درختان و پژواک عجیب آب این حس را تقویت میکند که گویی ارواح در این مکان پرسه میزنند.
۵- ریگ جن سمنان
ریگ جن با تپههای شنی بیانتهایش یکی از اسرارآمیزترین و ترسناک ترین مکان های متروکه ایران است. گرما، تشنگی و باتلاقهای نمکی این کویر را به جهنمی واقعی تبدیل کردهاند. افسانهها میگویند این منطقه نفرین شده و محل زندگی ارواح پلید است. کمتر کسی جرات میکند به این مکان قدم بگذارد.
با وجود تمام خطرات و رازهای هولناکی که در دل ریگ جن نهفته است، این کویر همچنان برای بسیاری جذابیت دارد. آسمان صاف و پرستاره ریگ جن آن را به بهشتی برای ستارهشناسان تبدیل کرده است. اما در سوی دیگر باتلاقهای نمکی، طوفانهای شن و افسانههای ترسناک این کویر را به جهنمی برای ترسوها تبدیل کرده است.
۶- دره کال جنی طبس
کال جنی با طبیعت بکر و چشماندازهای بینظیر خود هر بینندهای را مجذوب میکند. اما در عین حال فضایی مرموز و وهمآور دارد. صخرههای فرسایشیافته، سایههای عجیب و سکوت حاکم بر منطقه به این مکان هالهای از راز و رمز بخشیده است. افسانهها این دره را محل زندگی ارواح میدانند و این باور بر جذابیت و اسرارآمیز بودن آن افزوده است.
این درهی بسیار زیبا دارای نقوش و نگارها و دیوارههای بلندی است که بر اثر جاری شدن سیلابها و همچنین بر اثر فرسایش حاصل از وزش باد به وجود آمدند. در میان دیوارههای این دره ۳۵ کیلومتری دالانها و حفرههایی نیز ساخته شده که زمان احداثشان به دوران سلسله ساسانیان باز میگردد. این بناهای کهن به همراه ظاهر عجیب و وهمناک دره باعث شده تا کال جنی به مکانی پر رمز و راز بدل شود.
۷- ترسناک ترین مکان های متروکه ایران؛ جنگل جیغ، مشهد
جنگل سربرج با نام مستعار “جنگل جیغ” یکی از جذابترین مقاصد برای ماجراجویان است. این جنگل با طبیعت بکر و فضایی وهمآلود همواره گردشگران را به خود جذب کرده است. صداهای مرموز و افسانههای مربوط به این جنگل بر جذابیت آن افزوده است. آیا شما جرات میکنید به این جنگل اسرارآمیز سفر کنید و راز این صداها را کشف کنید؟
گروهی از کارشناسان که برای بررسی علت صدای جیغهای مرموز در جنگل سربرج به این منطقه اعزام شده بودند پس از تحقیقات گسترده به نتیجهای جالب رسیدند. بر اساس یافتههای آنها صداهای عجیبی که شبها از دل این جنگل شنیده میشود احتمالاً به دلیل وجود تعداد بسیار زیادی ملخ است که در فصل بارندگی به این منطقه پناه میآورند. صدای همزمان این حشرات میتواند صدایی شبیه به جیغ انسان ایجاد کند.
اگرچه علت صدای جیغهای مرموز جنگل سربرج مشخص شده است اما این جنگل همچنان برای بسیاری جذابیت دارد. بسیاری از افراد با وجود آگاهی از علت این صداها برای تجربه هیجان و ماجراجویی به این جنگل سفر میکنند. البته باید توجه داشت که سفر به جنگل سربرج در شب به خصوص در فصل بارندگی میتواند بسیار خطرناک باشد.
۸- قلعه آدمخوار، اردبیل
قلعه بوینی یوغون با معماری منحصربهفرد و موقعیت استراتژیک خود یکی از مهمترین آثار تاریخی ایران است. این قلعه باستانی که بر فراز تپههای بلند ساخته شده قرنهاست که پابرجا مانده است. اما آنچه این قلعه را خاص میکند افسانههای بسیاری است که در مورد آن روایت میشود. ناپدید شدن مرموز افرادی که به این قلعه آمدهاند یکی از مشهورترین این افسانهها است.
دیوارهای بلند و مستحکم قلعه بوینی یوغون، گویی برای حبس رازهای تاریک آن ساخته شدهاند. یکی از دلایل اصلی که به افسانههای ترسناک پیرامون قلعه دامن زده ابعاد باورنکردنی آن است. دیوارهای سنگی به ارتفاع بیش از ۳۰۰ متر و ضخامت ۵ متر، قلعه را به دژی مستحکم و در عین حال ترسناک تبدیل کرده است. این ابعاد عظیم به همراه تاریخچه مبهم قلعه، فضایی وهمآور و رازآلود را ایجاد کرده است.
۹- ترسناک ترین مکان های متروکه ایران؛ قلعه جنی کیش
قلعه جنی با تاریخچهای مبهم و افسانههای ترسناک یکی از جذابترین و ترسناک ترین مکان های متروکه ایران است که مقاصد برای علاقهمندان به ماجراجویی است. این قلعه باستانی که در گذشته به عنوان یک پاسگاه نظامی استفاده میشد اکنون به مکانی متروک و ترسناک تبدیل شده است. افسانههای بسیاری در مورد این قلعه روایت میشود که از جمله آنها میتوان به مرگ مشکوک سربازان و مشاهده پدیدههای عجیب و غریب اشاره کرد.
کافی است غروب آفتاب را در جزیره کیش تجربه کنید و به سمت قلعه جنی حرکت کنید. با تاریک شدن هوا این قلعه متروکه به مکانی ترسناک و وهمآور تبدیل میشود. صدای قطرات آب که از چاه میچکد، وزش باد در میان خرابهها و صداهای شبانه جانوران فضایی هولناک را ایجاد میکند که حتی شجاعترین افراد را هم به لرزه میاندازد.
این دژ باستانی که روزگاری پاسگاه ژاندارمری بود حالا به مکانی متروک و ترسناک تبدیل شده است. افسانهها میگویند که این قلعه توسط اجنه تسخیر شده و هر کسی که به آن نزدیک شود با عواقب هولناکی روبرو خواهد شد. روایات محلی حاکی از آن است که این قلعه، مأمن نیروهای ماورایی است و بسیاری از افرادی که به این قلعه نزدیک شدهاند از شنیدن صداهای عجیب و غریب و دیدن سایههای مبهم خبر دادهاند. حتی مرگ مشکوک چند سرباز بر این باور افزوده است که این قلعه، مأمن نیروهای ماورایی است.
۱۰- باغ سنگی، سیرجان
در دل کویر کرمان باغی وجود دارد که داستانش حکایت از غم و اندوهی عمیق دارد. درویش خان، مردی لال و ناشنوا پس از از دست دادن زمینهایش در جریان اصلاحات ارضی تصمیم گرفت با زبان سنگها فریاد بزند. این باغ، نه تنها یک اثر هنری است بلکه یک سند تاریخی از دوران اصلاحات ارضی است. هر سنگ آویزان شده از درختان نمادی از اعتراض و ناامیدی اوست.
باغ سنگی سیرجان اثری ماندگار است که فریاد بیصدای درویش خان را به گوش جهانیان میرساند. یکی از عجیبترین ویژگیهای باغ سنگی سنگهای یکدست و یکنواختی است که به طرز مرموزی بر روی درختان آویزان شدهاند. منشأ این سنگها و چگونگی شکلگیری آنها، همواره ذهنها را به خود مشغول کرده است. برخی معتقدند که درویش خان این سنگها را از مناطق دور و نزدیک جمعآوری کرده و به اینجا آورده است در حالی که عدهای دیگر بر این باورند که او خود این سنگها را تراشیده و به این شکل درآورده است.
شاهدان عینی از دیدن درویش خان در حال سوراخ کردن سنگها و آویزان کردن آنها بر روی درختان خبر دادهاند که این ابهام را بیش از پیش افزایش داده است. درویش خان هنرمند ناشنوای سیرجان با آویزان کردن سنگها، لاستیکهای فرسوده و اشیاء عجیب بر شاخههای درختان باغی بینظیر و مرموز خلق کرد. باغ سنگی او نه تنها یک باغ بلکه یک اثر هنری است که رویاها، احساسات و شاید هم اعتراضات او را به تصویر میکشد. هر سنگ و هر شیء داستانی ناگفته را در دل خود دارد.
۱۱- قبرستان جنها، چابهار
در جنوب شرقی ایران در منطقهای خشک و کویری به نام مکران روستای تیس با قدمتی طولانی قرار دارد. این روستا که زمانی مرکز تجارت شکر در منطقه بوده اکنون به دلیل وجود قبرستانی عجیب و مرموز شهرت یافته است. مردم محلی بر این باورند که این قبرستان محل دفن اجنه است و این باور به این مکان هالهای از رمز و راز بخشیده است.
در دل کویر پهناور شهری به نام تیس وجود دارد که در آن قبرستانی مرموز با سنگقبرهای عظیمالجثه داستانهای بسیاری را در دل خود نهفته دارد. اهالی محلی این قبرستان را “جن سنط” مینامند و معتقدند که این مکان محل دفن اجنه و ارواح بوده است. باورهای کهن و روایات محلی درباره این قبرستان آن را به مکانی مرموز و جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است. سنگقبرهای عظیمالجثه و حکاکیهای عجیب بر روی آنها به همراه موقعیت استثنایی قبرستان بر روی صخرههای سنگی، این مکان را به یکی از رازآلودترین نقاط ایران تبدیل کرده است.
۱۲- ترسناک ترین مکان های متروکه ایران؛ دخمه زرتشتیان یزد
دخمه یا همان برج خاموشان و برج سکوت گورستانی باستانی است که تا حدود ۴۰۰ سال پیش محل تدفین زرتشتیان بوده است. این بناهای تاریخی نمادی از اعتقادات عمیق زرتشتیان به طبیعت و چرخه زندگی و مرگ است. بر اساس آموزههای زرتشتی اجساد باید در مکانی دور از خاک و آب قرار داده میشد تا آلودهای به طبیعت وارد نشود. به همین دلیل زرتشتیان اجساد مردگان خود را بر فراز برجهای دخمه میگذاشتند تا خوراک پرندگان شوند.
دخمهها بناهای تاریخی و مذهبی زرتشتیان هستند که در خارج از شهرها و روستاها ساخته میشدند تا از آلودگی محیط زیست جلوگیری کنند. در مرکز این بناها چاهی به نام استودان وجود داشت که استخوانهای باقیمانده از اجساد در آن ریخته میشد. زرتشتیان با این روش تدفین احترام ویژهای به طبیعت قائل بودند و اعتقاد داشتند که اجساد باید در مکانی دور از خاک و آب قرار گیرند.
یکی از مشهورترین دخمهها دخمه زرتشتیان یزد است که در منطقه صفائیه واقع شده است. این دخمه با معماری منحصر به فرد و چشمانداز زیبای کویر یکی از جاذبههای گردشگری این شهر به شمار میرود.
۱۳- قلعه زاهدان کهنه؛ خرابههای پر قصه
در دل کویر پهناور سیستان ویرانههای شهری باستانی به نام زاهدان کهنه نهفته است. این شهر که زمانی یکی از بزرگترین و مهمترین شهرهای ایران بوده امروزه به خرابههایی تبدیل شده که رازهای بسیاری را در دل خود نهفته دارد. قلعههای عظیم و دیوارهای بلند این شهر حکایت از شکوه و عظمت گذشته آن دارند و امروزه به یکی از مقاصد محبوب تاریخدوستان و کاوشگران تبدیل شدهاند.
قلعهای کهن در دل کویر سیستان و بلوچستان با معماری باشکوه و داستانهای فولکلور غنی مکانی مرموز و جذاب برای گردشگران است. گفته میشود که ارواح و اجنه در این قلعه حکمفرمایی میکنند و به همین دلیل این مکان به یکی از ترسناک ترین مکان های متروکه ایران جاذبههای گردشگری ایران تبدیل شده است.
۱۴- جهنم دره مشگین شهر
در دل کوههای سر به فلک کشیده آذربایجانغربی درهای تاریک و عمیق به نام جهنمدره وجود دارد که گویی دهانی گشوده به سوی اعماق زمین است. اهالی منطقه از این مکان وحشت دارند و معتقدند که نیروهای ماورایی در آن ساکن هستند.
جهنمدره نه تنها به دلیل نامش بلکه به دلیل خطرات فراوان و حوادث ناگواری که در آن رخ داده است به مکانی نفرینشده و ترسناک در باورهای محلی تبدیل شده است. بسیاری از افرادی که جرات ورود به این دره را داشتهاند دیگر بازنگشتهاند و این موضوع بر رمزآلودگی این مکان افزوده است.
۱۵- گورستان ایستاده کودکان (ارگ بم)
ارگ بم به عنوان بزرگترین سازه خشتی جهان همواره مورد توجه باستانشناسان و گردشگران بوده است. اما کشف مومیایی کودکان در دیوارهای این بنا چهره دیگری از این بنای تاریخی را نشان داده است. این یافته هولناک باعث شده تا داستانهای ترسناک و افسانههای زیادی درباره ارگ بم شکل بگیرد.
محاصره طولانی بم توسط آقامحمدخان قاجار و درگیریهای پیدرپی ساکنان را در شرایطی قرار داده بود که دسترسی به گورستانهای خارج از شهر تقریباً ناممکن شده بود. به همین دلیل برخی از آنها ناچار شدند اجساد عزیزانشان را در دیوارهای ارگ دفن کنند. این عمل تلخ، رازی است که سالها در دل دیوارهای این بنای تاریخی پنهان مانده بود.
حرف آخر
بسیاری از ترسناک ترین مکان های متروکه ایران شاهد رویدادهای تلخ و تراژدیکی مانند جنگها، قحطیها یا بیماریهای واگیردار بودهاند. این رویدادها انرژی منفی را در این مکانها به جا گذاشته و باعث ایجاد حس ترس و وحشت شده است. ممنونیم که تا انتهای مطلب با ما همراه بوده اید، اگر نظر و یا حتی پیشنهادی دارید خوشحال می شویم که با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
انتهای مطلب/ م.د