طرز تهیه بولانی کابلی + مراحل پخت
یکی از غذاهای محلی افغانستان بولانی است که شکلی شبیه نان پهن دارد و داخل آن با سبزیجاتی مانند سیب زمینی ، تره، تره فرنگی،عدس یا کدو حلوایی پر می شود، البته می توان داخل آن را با گوشت چرخ کرده، کالباس و... هم پر کرد که بستگی به زائقه افراد دارد ، و سپس آن را سرخ کرده و می خورند.
به گزارش تلنگر؛ در این مقاله به بررسی یکی از غذاهای سنتی افغانستان یعنی طرز تهیه انواع بولانی کابلی پرداختیم، به همین جهت اگر از علاقمندان به کسب اطلاعات در رابطه با غذاهای سنتی افغانستان هستید در ادامه با ما همراه باشید.
نان در رژیم غذایی مردم افغانستان از جایگاه ویژه ای برخوردار است، به همین دلیل نان های سنتی بسیاری در این کشور طبخ می شود که بولانی کابلی یکی از محبوب ترین آن ها است، این نان لذیذ در بخش های مختلف کشور افغانستان، با مواد اولیه متفاوتی طبخ می شود اما طرز تهیه بولانی کابلی اصلی در واقع با استفاده از موادی نظیر سیب زمینی، تره، آرد، ادویه های مختلف، و غیره پخته می شود.
رژیم غذایی مردم کشور افغانستان پر از غذاهای سنتی مختلف مانند کابلی پلو، آشک، منتو و بولانی می باشد و جالب است بدانید که اغلب این غذا ها با ذائقه غذایی ما ایرانی ها یکی بوده و می توانند به برنامه غذایی ما اضافه شوند و همچنین لازم به ذکر است که در طبخ اغلب غذاهای سنتی این کشور از غلات، گوشت و غیره استفاده می شود.
افغانستان سرزمین پهناوری با قوم و نژادهای مختلف است که علاوه بر سنتها و فرهنگهای مختلف، غذاهای لذیذ و منحصر به فرد خود را دارد.
بولانی یکی از غذاهای رایج در کشور افغانستان است که طرز تهیه آن در ولایتهای مختلف، متفاوت است.
ما در این مقاله طرز تهیه بولانی کابلی را به شما آموزش میدهیم.
طرز تهیه بولانی کچالو کابلی
بولانی کچالو یکی از غذاهای پرطرفدار در افغانستان است. کچالو که به معنی سیب زمینی است یکی از قسمت های اصلی این خوراکی محلی و خوشمزه را تشکیل میدهد. مردم افغانستان این غذا را بیشتر در ماه رمضان و برای افطار و یا در مناسبتها، مهمانی ها و جشنها آماده می کنند.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه بولانی کابلی:
آرد | ۳.۵ پیمانه |
نمک | یک قاشق چایخوری |
آب | یک و یکچهارم پیمانه |
پیاز حلقه شده | دو پیمانه |
گشنیز خرد شده | یک پیمانه |
سیب زمینی | ۳ تا ۴ عدد |
فلفل سبز خرد شده | نصف پیمانه |
فلفل سیاه | یک قاشق چایخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
روغن زیتون | دو قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
جدول جزئیات طرز تهیه بولانی کابلی:
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم | ۲۶۸ |
زمان آمادهسازی | ۴۵دقیقه |
زمان لازم برای پخت | ۵ دقیقه |
تعداد نفرات | ۵نفر |
مراحل تهیه بولانی کابلی:
مرحله اول
برای تهیه خمیر بولانی، ابتدا آرد، نمک و روغن را در یک کاسه بریزید و هم بزنید تا مخلوطی یکدست آماده شود.
مرحله دوم
بعد از این که خمیر شکل گرفت میتوانید به آن آب اضافه کنید تا چسبناک نباشد. سپس خمیر را خوب ورز دهید. آنگاه روی آن را سلفون بکشید و بعد ۲۰ دقیقه به خمیر اجازه بدهید تا خودش را بگیرد، البته در کل در طرز تهیه بولانی کابلی خمیر را از نانوایی های بربری هم می توانید تهیه کنید.
مرحله سوم
سیبزمینیها را در مقداری آب بپزید تا آبپز شود. میتوانید آنها را در ماکروویو هم بپزید، فقط دقت کنید که برای اینکه سیبزمینیها بهتر پخته شوند، با چنگال سوراخهایی را در آنها ایجاد کنید و بعد برای ۱۰ دقیقه در ماکروویو قرار دهید.
مرحله چهارم
پس از پخته شدن سیبزمینیها، اجازه دهید تا خنک شوند. بعد پوست آنها را بکنید و با چنگال آن را له کنید.
مرحله پنجم
در مرحله بعدی دو قاشق روغن داخل ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا داغ شود، بعد فلفل سبزهای خرد شده را در ماهیتابه بریزید و ۱ دقیقه تفت بدهید.
مرحله ششم
حالا نوبت پیازهای حلقه شده است. آنها را در ماهیتابه تفت دهید.
مرحله هفتم
در این مرحله شعله زیر ماهیتابه را خاموش کنید، سپس سیب زمینی له شده، نمک و فلفل را به مخلوط فلفل سبز و پیاز اضافه کنید.
مرحله هشتم
حالا نوبت به خمیر میرسد. خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت را بردارید و روی باقی خمیرها را بپوشانید.
مرحله نهم
بر روی تخته کار کمی آرد بپاشید و بعد خمیر را به شکل دایرهای به قطر ۲۰ پهن کنید.
مرحله دهم
بر روی نصف خمیر مقداری از مواد بولانی بریزید. دقت کنید که این مواد از لبه خمیر یک سانتیمتر فاصله داشته باشد.
مرحله یازدهم
حالا نیمهی دیگر خمیر را که خالی است، روی نیمه پر تا کنید و لبههای خمیر را با دست خیس یا چنگال به هم بچسبانید.
مرحله دوازدهم
این کار را برای تکههای دیگر خمیر هم انجام دهید.
مرحله سیزدهم
ماهیتابه دیگری را روی حرارت بگذارید. چند قطره روغن داخل ماهیتابه بریزید و بعد از داغ شدن بولانیها را داخل روغن سرخ کنید. بعد از اینکه یک طرف بولانیها سرخ شد، آنها را بگردانید تا طرف دیگر آنها نیز خوب سرخ شود و رنگ طلایی به خود بگیرد.
بولانیها را از ماهیتابه خارج کنید، در ظرف بچینید و با ماست یا چتنی ( نوعی چاشنی که با بولانی سرو می شود) که طرز تهیه آن را در مقاله طرز تهیه چتنی افغانی آموزش داده ایم.
انتهای مطلب