طرز تهیه نان فطیر خانگی؛ یک صبحانه خوشمزه عالی
نان فطیر با طعم دلپذیرش می تواند یک صبحانه خیلی عالی برای شما باشد و حتما آن را امتحان کنید.
به گزارش تلنگر؛ نان فطیر یکی از نانهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با روشهای مختلفی در مناطق مختلف کشور تهیه میشود. طرز تهیه نان فطیر به دلیل سادگی و مواد اولیه کم، بسیار محبوب است. در ادامه، یک روش کلی برای تهیه نان فطیر را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه نان فطیر
مواد لازم جهت تهیه نان فطیر به شرح زیر است:
آرد | ۷۰۰ تا ۷۵۰ گرم |
شیر | ۱ و نیم پیمانه |
آب ولرم | ۱/۳ پیمانه |
روغن مایع | نصف پیمانه |
سفیده یک عدد تخم مرغ+زرده | برای رومال |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
مواد داخلی نان
مواد داخلی نان به شرح زیر است:
پیاز | ۱ یا ۲ عدد |
پودر زیره سبز | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر گشنیز | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | نصف پیمانه |
طرز تهیه نان فطیر خانگی
در ادامه طرزتهیه این نان خوشمزه را به شما عزیزان آ موزش می دهیم:
مرحله اول: به عمل آوردن خمیر مایه
در ابتدا و برای شروع کار خمیر مایه فوری را باید به عمل بیاورید برای انجام این کار خمیر مایه را به یک سوم پیمانه آب ولرم که دست را نسوزاند اضافه کنید.
مخلوط آب و خمیر را هم بزنید و روی ظرف حاوی خمیر مایه را بپوشانید تا زمانیکه خمیر مایه پف کند و به عمل بیاید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
در این فاصله پیاز را در تابه ای با روغن تفت دهید. هنگام تفت دادن زردچوبه را به ماهیتابه اضافه کنید و تا ۳ دقیقه تفت دهید. بعد از اینکه پیاز ها سرخ شد پودر زیره، زردچوبه و نمک و پودر گشنیز را به پیازهای سرخ و نرم شده اضافه کنید و مخلوط کنید. پس از اینکه پیاز ها سرد شد بعد داخل کاسه ی مناسب و بزرگی بریزید.
مرحله سوم: اضافه کردن خمیر مایه
اکنون شیر را همراه یک قاشق چای خوری نمک به ترکیب فوق اضافه کنید. حالا طی این مدت خمیرمایه حجیم شده و پف کرده است حال خمیر مایه آماده شده را به مخلوط پیاز و شیر اضافه کنید.
یک عدد سفیده تخم مرغ را به مواد بالا اضافه کنید و زرده های آن را برای رومال نگه دارید. مابقی روغن مایع را نیز به مواد اضافه کنید. در ادامه ز=عفران را هم به آن اضافه کنید. در پایان آزد را هم کمک به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم: ورز دادن خمیر
شروع ورز دادن خمیر کنید که آرد را اضافه کنید خمیر را مداوم ورز دهید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد و در نهایت خمیر به دست نچسبد.
بعد از آماده سازی خمیر، روی آن را با پارچه یا حوله و درپوش بپوشانید. خمیر را یک ساعت در محیط گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
بعد از این مدت زمان خمیر کاملا پف کرده و حجم آن دو برابر می شود.
مرحله پنجم: چانه کردن خمیر
حال باید پف خمیر را با دست بگیرید روی میز کار آرد پاشی کنید و خمیر را روی سطح آرد پاشی شده منتقل کنید. خمیر را دوباره ورز دهید و به چها یا پنج قسمت تقسیم کنید و برش دهید. هر قسمت خمیر را با ورز دادن به شکل توپ در بیاورید یا به اصطلاح هر خمیر را چانه کنید و روی سینی را آردپاشی کنید.
سپس با نوک انگشتان دست، هر چانه خمیر را پهن و صاف کنید.
مرحله ششم: رومال کردن نان
وقتی که خمیر را صاف کردید روی آن کنجد بپاشید و به وسیله چنگال روی آن طرح بیندازید. برای رومال روی نان ها یک عدد زرده تخم مرغ را کنار گذاشتید به همرا ه فرچه رو خمیر بمالید.
مرحله هفتم: پخت نان
در پایان روی نان کنجد و سبزی خشک بپاشید و سینی فر را چرب کنید و نان ها را به آن انتقال دهید. فر را حتما از قبل گرم کنید و روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید و حدود ۳۰ دقیقه بعد نان ها آماده است.
نکات مهم:
- برای اینکه نان فطیر تردتر شود، میتوانید بعد از پخت، نان را در فر گرم قرار دهید تا کمی خشک شود.
- میتوانید به جای روغن مایع، از کره آب شده استفاده کنید.
- برای طعمدار کردن نان فطیر میتوانید از ادویههایی مانند زردچوبه، زیره و سیاه دانه استفاده کنید.
سخن آخر
نان فطیر یک نان خوشمزه و مقوی برای صبحانه می باشد. حتما پخت ان نان و خوردن آن را به شما عزیزان پیشنهاد می کنم. نظرات شما برای ما مهم بوده و از اینکه آن را با ما به اشتراک کمی گذارید. سپاسگزاریم.
انتهای مطلب/ ی.ر