خانواده

طرز تهیه کیک کرامبل گیلاس | دسر تابستانی خوش‌طعم و متفاوت!

کیک کرامبل گیلاس، ترکیبی خوشمزه از بافت نرم و رویه‌ی برشته است که طعم شیرین و ترش گیلاس را در دل تابستان به اوج می‌رساند.

در این مطلب از تلنگر؛ طرز تهیه کیک کرامبل گیلاس را با تمام نکات مهم برای داشتن یک نتیجه حرفه‌ای به شما آموزش خواهیم داد. در دل تابستان، وقتی گیلاس‌های رسیده و خوش‌رنگ سر هر میوه‌فروشی چشمک می‌زنند، هیچ چیز دل‌چسب‌تر از پختن یک کیک خوش‌عطر و میوه‌ای نیست! کیک کرامبل گیلاس با بافت نرم و لایه‌ی رویی برشته و طلایی، ترکیبی رؤیایی از شیرینی و طعم ترش گیلاس را به شما هدیه می‌دهد. این دسر خوشمزه نه‌تنها ظاهر وسوسه‌انگیزی دارد، بلکه به‌راحتی می‌تواند تبدیل به ستاره میز مهمانی یا عصرانه‌های تابستانی‌تان شود.

مواد لازم برای کیک کرامبل گیلاس برای 5 نفر

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم مرغ 3 عدد
شکر 1 پیمانه
کره نرم شده 120 گرم
شیر 1 پیمانه
آرد سفید قنادی 2 پیمانه
بیکینگ پودر 1/5 قاشق چای‌خوری
وانیل 1/2 قاشق چای‌خوری
گیلاس 1 پیمانه

مواد لازم برای لایه کرامبل

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید قنادی 2/1 پیمانه
گردو خرد شده 1/4 پیمانه
شکر 1/4 پیمانه
دارچین (اختیاری) 1 قاشق چای‌خوری
بیسکویت ساقه طلایی 3 عدد
کره سرد 70 گرم

طرز تهیه کیک کرامبل گیلاس

کیک کرامبل گیلاس

  1. گیلاس‌ها را در یک کاسه آب سرد بریزید و به آرامی بشویید. سپس آن‌ها را در آبکش بگذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.
  2. با کمک چاقو گیلاس‌ها را به دو نیمه برش بزنید و بدون آسیب رساندن به بافت میوه هسته گیلاس را خارج کنید.
  3. فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (یا ۱۶۰ درجه برای فرهای برقی و توستر) تنظیم کنید تا گرم شود.
  4. یک قالب گرد به قطر تقریبی ۲۳ سانتی‌متر را انتخاب کنید، کف و دیواره‌های آن را با کره یا روغن جامد به خوبی چرب کنید یا کف آن را با یک کاغذ روغنی بپوشانید.
  5. در یک کاسه مناسب، آرد، شکر و گردوی خرد شده را بریزید و با یک قاشق به خوبی مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند.
  6. بیسکویت‌ها را با استفاده از گوشتکوب یا داخل یک غذاساز کاملاً پودر کنید و به مخلوط مواد خشک اضافه کنید.
  7. سپس کره سرد را با کمک چاقو به صورت مکعبی خرد کنید و تکه‌های کره را به مواد اضافه کنید و با نوک انگشتان یا چنگال، کره را به خورد مواد خشک بدهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که مخلوط شما به شکل خرده‌های نان یا شن مرطوب درآید. توجه کنید که در این مرحله از ورز دادن بیش از حد پرهیز کنید، زیرا گرمای دست باعث آب شدن کره و خمیری شدن کرامبل می‌شود.
  8. پس از آماده سازی کاسه کرامبل را تا زمان استفاده در یخچال قرار دهید تا کره سرد باقی بماند.
  9. در یک کاسه بزرگ، کره نرم شده (که به دمای محیط رسیده) و شکر را بریزید. با استفاده از همزن برقی با دور متوسط، مواد را برای ۳-۴ دقیقه هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و یک مخلوط کرم‌رنگ، سبک و پفکی به دست آید.
  10. تخم‌مرغ‌ها را که حتماً باید به دمای محیط رسیده باشند، یکی یکی به مخلوط کره و شکر اضافه کنید.
  11. پس از اضافه کردن هر تخم مرغ، حدود یک دقیقه با همزن بزنید تا کاملاً به خورد مواد برود. سپس تخم مرغ بعدی و وانیل را اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر هم بزنید. توجه داشته باشید که در این مرحله در حین کار، چند بار همزن را خاموش کنید و با استفاده از یک لیسک، مواد چسبیده به دیواره‌های کاسه را به مرکز ظرف منتقل کنید تا همه چیز به طور یکنواخت مخلوط شود و بوی زهم تخم مرغ از بین برود.
  12. در یک ظرف جداگانه، آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و ترکیب مواد خشک را ۲-۳ بار از الک رد کنید.
  13. حال، مخلوط مواد خشک و شیر را به صورت متناوب به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا دور کند همزن به آرامی و به شکل دورانی مواد را مخلوط کنید تا مایه یک دستی حاصل شود. در این مرحله باید ترکیب کردن مواد بسیار آرام و فقط در حد یکدست شدن باشد؛ هم زدن بیش از حد باعث سفت شدن بافت کیک خواهد شد.
  14. مایه کیک را به آرامی داخل قالبی که از قبل آماده کرده‌اید بریزید. سطح آن را با لیسک صاف کنید و قالب را دو بار به آرامی روی سطح کار بکوبید تا حباب‌های هوای اضافی از آن خارج شوند.
  15. گیلاس‌ها را به صورت منظم و با فاصله کم روی تمام سطح مایه کیک بچینید. حالا مواد کرامبل را به طور یکنواخت روی تمام سطح گیلاس‌ها بپاشید، به طوری که کاملاً روی میوه‌ها را بپوشاند.
  16. قالب را در طبقه وسط فر که از قبل گرم شده قرار دهید. کیک را ۴۰-۴۵ دقیقه با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه بپزید. توجه داشته باشید که در ۳۰ دقیقه اول به هیچ وجه درب فر را باز نکنید، زیرا این کار باعث از بین رفتن پف کیک می‌شود.
  17. پس از گذشت ۴۵ دقیقه، برای اطمینان از پخت کامل، یک خلال دندان یا سیخ چوبی تمیز را در مرکز کیک فرو کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، کیک شما پخته است. در غیر این صورت، اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر در فر بماند.

سرو کیک کرامبل گیلاس

کیک کرامبل گیلاس

پس از پخت کامل، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دمای محیط خنک شود. سپس با یک چاقوی نازک، لبه‌های کیک را از دیواره قالب جدا کنید و آن را به آرامی روی توری سیمی برگردانید.

کاغذ روغنی را جدا کنید و اجازه دهید کیک کاملاً خنک شود. کیک کرامبل گیلاس را در ظرف سرو بگذارید و در صورت تمایل کمی پودر قند روی آن الک کنید.

برای زیباتر شدن ظاهر کیک آن را با چند گیلاس تازه تزیین و در کنار فنجانی چایی یا قهوه سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه کیک کرامبل گیلاس

  • شما می‌توانید به جای گیلاس از آلبالو یا میوه‌های دیگری مانند انواع توت‌ها (بلوبری، رزبری)، هلو یا شلیل خرد شده، آلو یا حتی سیب خرد شده و تفت داده شده با کمی دارچین استفاده کنید.
  • برای دستیابی به بهترین بافت کیک، حتماً از مواد اولیه مانند تخم مرغ، کره و شیر به دمای محیط رسیده استفاده کنید.
  • بر خلاف کره مایه کیک، کره مورد استفاده در کرامبل باید حتماً سرد و سفت باشد تا لایه رویی پس از پخت، ترد و بیسکویت شود.
  • پس از اضافه کردن آرد به مایه کیک، از هم زدن بیش از حد خودداری کنید. این کار باعث فعال شدن گلوتن آرد و در نتیجه سفت و لاستیکی شدن بافت کیک می‌شود. مخلوط کردن تنها در حدی که ذرات آرد ناپدید شوند کافی است.
  • در آماده سازی کرامبل به جای گردو می‌توانید از بادام پرک خرد شده یا حتی فندق استفاده کنید تا طعم‌های جدیدی را تجربه کنید.
  • برای اینکه گیلاس‌ها کمتر در مایه کیک فرو بروند، می‌توانید قبل از چیدن روی کیک، آن‌ها را در یک قاشق غذاخوری آرد بغلطانید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x